• چهارشنبه / ۲۴ آبان ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۴
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1402082417758
  • خبرنگار : 50130

استفاده از زبان قصه گویی زمینه ساز نهادینه شدن فرهنگ در کودکان است

استفاده از زبان قصه گویی زمینه ساز نهادینه شدن فرهنگ در کودکان است

ایسنا/کردستان مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان، استفاده از زبان قصه‌گویی را زمینه‌ساز نهادینه شدن فرهنگ در سنین پایین دانست و گفت: در روایت و بیان قصه‌ها برای بچه‌ها بسیاری از امور را می‌توان نهادینه و فرهنگ‌سازی کرد چراکه برای کودک این قصه است که می‌تواند بیانگر خوبی‌ها باشد، می‌تواند به او آموزش بدهد که در جامعه چه چیزی خوب و چه چیزی بد است.

حمیدرضا گوهری، امروز، (۲۴ آبان) در مراسم افتتاحیه بیست‌وپنحمین جشنواره قصه‌گویی که در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان برگزار شد، گفت: در این دوره از جشنواره قصه‌گویی ۱۴۰ اثر در بخش کتابخانه‌ای به دبیرخانه استانی این دوره از جشنواره ارسال شد.

وی با اشاره به بررسی و پایش آثار توسط کمیته داوری این دوره از جشنواره افزود: پس از بررسی‌های داوران، آثار رسیده به دبیرخانه بیست‌وپنجمین دوره از جشنواره استان، تعداد ۴۰ قصه‌گو برای رقابت در مرحله استانی دعوت شدند.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان، با بیان این‌که اختتامیه مرحله استانی این دوره از جشنواره قصه‌گویی در ۲۵ آبان در سنندج برگزار می‌شود، بیان کرد: این دوره از جشنواره در بخش ملی، مدرن، کلاسیک، بخش بزرگسال بخش اعضا، بخش زبان اشاره، پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها و بخش غزه برگزار می‌شود.

وی به آثار راه‌یافته به بخش نهایی اشاره کرد و گفت: از این تعداد ۱۸ نفر در بخش ملی، مدرن، کلاسیک و بزرگسال، ۱۵ نفر در بخش اعضا، سه نفر در بخش زبان اشاره، سه نفر در بخش پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها و یک نفر در بخش غزه، طی این دور روز با هم به رقابت می‌پردازند.

گوهری افزود: قصه‌گویی هنری است که نباید به آن کم‌توجهی شود، قصه‌های خوبی از دوران کودکی ما بوده که الان در حال فراموشی است لذا وظیفه ماست با انجام فعالیت قصه‌گویی مانع از حذف این قصه‌ها و قصه‌گویی شویم.

وی با اشاره به اینکه ریشه تمام هنرها در نمایش، تئاتر، نقاشی و مجسمه‌سازی در قصه‌گویی است، اظهار کرد: تمام تلاش ما این است که همه عموم مردم در جشنواره شرکت کنند، هدف ما عمومی‌سازی و مردمی‌سازی فرهنگ قصه‌گویی بین اقشار مختلف جامعه به ویژه بین خانواده‌هاست.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان استفاده از زبان قصه‌گویی را زمینه‌ساز نهادینه شدن فرهنگ در سنین پایین دانست و افزود: در روایت و بیان قصه‌ها برای بچه‌ها بسیاری از امور را می‌توان نهادینه و فرهنگ‌سازی کرد، چراکه برای کودک این قصه است که می‌تواند بیانگر خوبی‌ها باشد، می‌تواند به او آموزش بدهد که در جامعه چه چیزی خوب و چه چیزی بد است.

وی تعهد و تربیت را مهم‌تر از آموزش دانست و بیان کرد: اگر ما درس زندگی را به بچه‌هایمان یاد ندهیم در پایان یک متخصص، دانشمند یا مهندس بدون تعهد می‌شوند. اگر قرار است به نیکی از مفاخرمان یاد شود و بچه‌ها آنها را بشناسند، باید با زبان قصه با کودکان و نوجوانان صحبت کنیم یا اگر قرار است بچه‌ها اشعار شاعران را بشناسند، باید با زبان ساده بیان شوند.

گوهری با تأکید بر رویکرد جدید جشنواره امسال یادآور شد: رویکرد جدید در بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی مردمی‌سازی و عمومی‌سازی قصه‌گویی است که امسال با شعار «با قصه لبخند بسازیم» هم‌زمان با شب یلدا برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha