• پنجشنبه / ۲۵ آبان ۱۴۰۲ / ۱۲:۵۱
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402082518468
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

طی مراسمی با حضور معاون ‌استانداری خراسان جنوبی؛

دبیرخانه شهر ملی مله در شهر خوسف افتتاح شد

دبیرخانه شهر ملی مله در شهر خوسف افتتاح شد

ایسنا/خراسان جنوبی طی مراسمی با حضور فرماندار خوسف،  معاون اقتصادی استانداری خراسان جنوبی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و جمعی از مسئولان و هنرمندان، دبیرخانه شهر ملی مله صبح امروز پنجشنبه (۲۵ آبان) در شهر خوسف افتتاح شد.  

جواد اشرفی، معاون اقتصادی استانداری خراسان جنوبی در این مراسم بر انجام تبلیغات فرا استانی و ملی برای معرفی پارچه مله تأکید کرد.  

وی با بیان اینکه مله خوسف می تواند یک برند برای میراث فرهنگی خراسان جنوبی باشد، گفت: این دبیرخانه باید زنده و پویا باشد تا هنرمندان مله باف بتوانند به آن مراجعه کنند. 

اشرفی ضمن تأکید بر انجام کارهای ابتکاری و تزئینی بر روی پارچه های مله در راستای بازار پسندی، افزود: باید از سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی بومی شهرستان خوسف بر روی مله استفاده شود تا ارزش آن دو چندان شود.  

وی خواستار حک شدن شناسنامه و هویت پارچه مله بر تولیدات شد و گفت: دبیرخانه شهر ملی مله باید به مکانی برای حضور مله بافان و فعالان این هنر تبدیل شود.

همچنین سید علی حسینی، فرماندار خوسف در این مراسم گفت: همه مسئولان و هنرمندان در هفته فرهنگی خوسف پای کار آمدند تا داشته های غنی این شهر در تمام حوزه‌ها به همه معرفی شود.

وی با اشاره به برگزاری اولین جشنواره مله بافی در هفته فرهنگی این شهرستان گفت: دبیرخانه مله به منظور پیگیری جهانی شدن مله خوسف، آموزش تخصصی مله بافی، نظارت بر کیفیت و میزان تولیدات و هماهنگی بین هنرمندان مله باف با حضور مردم و مسئولین افتتاح شد.  

‌علی رومنجانی رئیس شورای شهرستان خوسف در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران ضمن گرامیداشت هفته فرهنگی خوسف اظهار کرد: این شهرستان با داشتن بافت‌های تاریخی ارزشمند، سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی در منطقه خور، جنگل نخاب، دق اکبرآباد، بقاع متبرکه و ... یکی از مناطق گردشگری استان محسوب می‌شود که در صورت توجه به این جاذبه‌های تاریخی، گردشگری می‌توان ضمن جذب گردشگران، باعث ایجاد درآمد و اشتغال‌زایی برای جوانان شد.

وی بر لزوم توجه همه‌جانبه به ظرفیت‌های تاریخی و گردشگری شهرستان خوسف تأکید کرد و گفت: همچنین پنبه «مَله» محصول منحصر به‌فرد شهرستان خوسف است که تولید پارچه و لباس از آن به دلیل اینکه تمام کارهای آن از شروع تا انتها با دست انجام می‌شود و رنگ آن طبیعی و کاملاً ارگانیک است، در صورت معرفی بیشتر در سطح کشور و بین‌الملل می‌تواند بازار فروش و اشتغال‌زایی بالایی را از آن خود کند.

وی با بیان اینکه این حسام خوسفی از شاعران آیینی و مفاخر این شهرستان است که از مهم‌ترین آثار ابن حسام خاوران‌نامه می‌باشد که به تقلید از شاهنامه فردوسی سروده شده است، ادامه داد: طرح توسعه مجتمع فرهنگی ابن حسام خوسفی در دستور کار شورای اسلامی و شهرداری خوسف قرار دارد و در همین راستا برخی از زمین‌های اطراف مقبره‌ی ابن حسام تملک شده و با مالکین در حال رایزنی هستیم.

رومنجانی بیان کرد: طرح بسیار جامع و کاملی برای این محدوده تهیه شده که با تامین اعتبار و همکاری میراث فرهنگی، عملیات اجرایی این مجتمع به طور کامل اجرا خواهد شد.

رئیس شورای شهرستان خوسف افزود: همچنین میدان ورودی شهر با مصوبه شورا و تصویب شورای ترافیک به نام میدان شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی اجرا شده و در حال تکمیل است.

‌گفتنی است، همچنین با هفته فرهنگی خوسف از پلاک ماندگار منزل هنرمند مله بافی مرحومه صغری طحان با حضور مسؤولان رونمایی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha