• شنبه / ۲۷ آبان ۱۴۰۲ / ۱۳:۳۳
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1402082719551
  • خبرنگار : 50657

یک مسئول:

قزوینی‌ها بیشتر کتاب‌های تاریخی، مذهبی و ادبی می‌خوانند

قزوینی‌ها بیشتر کتاب‌های تاریخی، مذهبی و ادبی می‌خوانند

ایسنا/قزوین مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان قزوین گفت: قزوینی‌ها علاقه دارند در زمینه دین، تاریخ و ادبیات مطالعه کنند و آمار نشان می‌دهد کتاب‌ها در این موضوعات هم بیشتر خریداری‌شده و هم بیشتر به امانت‌ گرفته شده است.

فاطمه محمدبیگی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این موضوع که میزان مطالعه در استان قزوین نسبت به سایر استان‌ها با توجه به جغرافیا و جمعیت در وضعیت مطلوبی قرار دارد، اظهار کرد: بر اساس آماری که‌ در سال ۹۹ توسط مرکز آمار در خصوص سرانه مطالعه اعلام‌شده، مردم استان قزوین با ۱۲ ساعت و ۵۸ دقیقه مطالعه در ماه در رتبه سوم کشور قرار دارند.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان قزوین ادامه داد: با توجه به اینکه این آمار در کشور ۸ ساعت ۱۸ دقیقه است. بنابراین میانگین مطالعه مردم قزوین از میانگین کشوری بالاتر است اما با توجه به اینکه فضای مطالعاتی در قزوین در ۲ سال گذشته افزایش داشته و نیز ظرفیت کتابخانه سیار که به تازگی به ما اضافه‌ شده است این عدد قطعاً عدد بزرگتری می‌شود.

این مسئول با اشاره به افتتاح کتابخانه شهر درجه و کتابخانه شهر بوئین‌زهرا که امسال انجام‌شده است، بیان کرد: در سال گذشته سرانه فضای مطالعاتی برای هر نفر در استان ۲.۷ متر برای هر ۱۰۰ نفر بوده که با اضافه شدن محیط‌های یادشده این عدد ۱۵ درصد رشد داشته است.

وی ادامه داد: قزوینی‌ها علاقه دارند در زمینه دین، تاریخ و ادبیات مطالعه کنند و آمار نشان می‌دهد کتاب‌ها در این موضوعات هم بیشتر خریداری‌شده و هم بیشتر به امانت‌ گرفته شده است.

این مسئول بیان کرد: جذب مخاطب از سنین پایه به موضوع مطالعه برای ما اهمیت ویژه‌ای دارد چراکه اگر افراد از این سنین مطالعه را در برنامه‌ریزی‌های روزمره خود جای دهند در بزرگسالی هم از قاعده‌ای که در کودکی دنبال می‌کردند، پیروی می‌کنند، از همین روی با تعامل و رایزنی‌هایی که با آموزش‌وپرورش داشته‌ایم تلاش می‌کنیم با برنامه‌های مختلفی به جذب دانش آموزان به کتابخانه‌ها بپردازیم.

وی گفت: ارتباط با معلمان و برگزاری برخی کلاس‌های آموزشی در محیط کتابخانه برای ما مهم است، از طرفی هرقدر که معلمان به این موضوع اهتمام داشته باشند قطعاً کتاب‌خوانی بین دانش‌آموزان رواج بیشتری می‌یابد، به همین علت هم تلاش می‌کنیم که این قشر را بیشتر مخاطب برنامه‌های خود قرار دهیم و درعین‌حال در طول سال تحصیلی کارشناسان نهاد کتابخانه‌های عمومی در سطح مدارس حضور یافته و به معرفی کتاب می‌پردازند.

محمدبیگی تصریح کرد: نهاد کتابخانه‌های استان نشست‌های معرفی کتاب و نمایشگاه‌های تخصص کتاب در رویدادهای مختلف برگزار می‌کند چراکه معتقدیم اگر کتاب خوب معرفی شود، مخاطبان خود را پیدا می‌کند. نمایشگاه موضوعی کتاب هم به مخاطب کمک می‌کند در جریان تازه‌های نشر قرار بگیرد و همین روند دیداری تا حد زیادی به رشد مطالعه کمک می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر که کشور درگیر کرونا بود بیشتر نشست‌های تخصصی با موضوع کتاب در فضای مجازی برگزار می‌شد ولی امروز اکثر نشست‌ها به‌صورت حضوری برگزار می‌شود اما برگزاری نشست به‌صورت مجازی هم در دستور کار ما قرار دارد، یکی از نکته‌های مثبت در این خصوص این بود که محدودیت‌های حضوری را نداشت و هر فردی از هر نقطه‌ای می‌توانست وارد لینک شده و از موضوع بهره ببرد.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان قزوین به کتابخانه صوتی استان نیز اشاره کرد و گفت: بیش از ۷ هزار عنوان کتاب صوتی در کتابخانه شهدای قزوین در دسترس افراد نابینا قرار دارد ولی متأسفانه امکانات مناسب جهت تهیه کتاب صوتی در استان قزوین فراهم نیست اما در صورت برپایی کتابخانه مرکزی در قزوین امکان دایر شدن استودیو برای امر هم فراهم می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha