• شنبه / ۲۷ آبان ۱۴۰۲ / ۱۵:۵۷
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 1402082719771
  • منبع : نمایندگی کهگیلویه و بویراحمد

استاندار مطرح کرد

کهگیلویه و بویراحمد نقطه قطع وابستگی کشور به تخم چشم‌زده ماهی است

کهگیلویه و بویراحمد نقطه قطع وابستگی کشور به تخم چشم‌زده ماهی است

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به فعالیت تنها مرکز تولید تخم چشم‌زده ماهیان سردابی کشور در یاسوج، گفت: این مرکز با ظرفیت تولید ۱۰ میلیون تخم‌چشم‌زده ماهی قزل‌آلا زمینه کاهش و قطع واردات این محصول مهم از خارج کشور را فراهم می‌کند.

سید علی احمدزاده به دعوت رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان و با حضور نماینده ولی‌فقیه، معاون اقتصادی استاندار و مدیر جهاد کشاورزی بویراحمد از مرکز تحقیقات و اصلاح نژاد ماهیان سردابی دشتروم بازدید کرد و فعالیت چنین واحدهای تولیدی و تحقیقاتی را نشانه‌ای از پویایی بخش کشاورزی در این استان دانست و گفت: در این مرکز بیش از چهار هزار ماهی مولد با تولید بیش از ۱۰ میلیون تخم‌چشم‌زده ماهیان سردابی تولید می‌شود که سه تا پنج سال آینده این زحمات به بار می‌نشیند و زمینه قطع وابستگی کشور در این محصول مهم را فراهم می‌کند.

وی اظهارکرد: مرکز اصلاح ژنتیک شهید مطهری یاسوج، در فرایند تولید این تخم‌های چشم‌زده به ماهیان مولد و استمرار چرخه تولید و تکثیر بچه ماهی به تزریق اعتبار نیاز دارد که در سفر ریاست محترم جمهوری به استان ۳۰ میلیارد تومان برای این مرکز مصوب شد که ۲۰ میلیارد آن استانی است که از اعتبارات استان و ۱۰ میلیارد دیگر را نیز از محل اعتبارات وزارت جهاد تامین می‌کنیم.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیاز مزارع پرورش ماهی این استان به تخم چشم‌زده را ۵۰ میلیون قطعه دانست و خاطرنشان کرد: در کام اول تامین همه نیازهای استان و در کام دوم تامین نیازهای کشور و خودکفایی در این زمینه هدف‌گذاری شده است و اطمینان می‌دهم که حمایت استانی از این مرکز مهم در بخش کشاورزی با تمام توان و ظرفیت‌ها انجام خواهد شد.

احمدزاده، افزایش تولید ماهیان سردابی از ۱۹ هزار تن به ۲۲ هزار تن در این دولت را افتخارآمیز دانست و تصریح کرد: در حوزه شیلات، شاهد سیاست‌گذاری‌های هدفمندی هم در بعد افزایش تولیدات و هم در بعد تنوع در تولید هستیم.

وی ادامه داد: بهره‌گیری از دانش روز و افزایش بهره‌وری، افزایش تولید در واحد سطح، فعال کردن واحدهای راکد، شروع تولید ماهی در پشت سدها، پرورش ماهی در قفس، شروع تولید ماهیان گرم آبی و ماهیان خاویاری، بخشی از اقدامات امیدبخش شیلات در سازمان جهاد کشاورزی است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با قدردانی از عملکرد سازمان جهاد کشاورزی استان تاکید کرد: ایجاد زنجیره ارزش در شیلات این استان شروع شده و در این زنجیره صفر تا صد، از تولید بچه ماهی تا صادرات آن پیش‌بینی شده است.

احمدزاده با اشاره به قیمت جهانی هر کیلوگرم ماهی تا ۶۰ دلار عنوان کرد: این در حالی است که قیمت ماهی روی مزرعه حدود سه دلار است و این شرایط، صادرات ماهی و آبزیان از کهگیلویه و بویراحمد را ضروری و سودآور کرده است.

وی تصریح کرد: قبل از دولت سیزدهم حتی یک گرم خوراک ماهی در این استان تولید نمی‌شد که در این دولت هشت کارخانه تولید خوراک آبزیان در دست اقدام است و این‌ها اقدامات بزرگی و تحول‌زایی در بخش کشاورزی استان هستند.

سید علی معتمدی‌پور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمددر ادامه این بازدید با اشاره به تولید ۲۲ هزار تن ماهی سردابی و ۵۰ تن ماهی گرم‌آبی گفت: در ماهیان سردابی مقام سوم کشور را داریم و با برنامه‌های در دست اجرا، کسب مقام اول و تولید بیش از ۴۰ هزار تن در یک دوره زمانی هدف‌گذاری شده است.

وی افزود: عمده سرمایه‌گذاری استان در حوزه شیلات در حاشیه رودخانه بشار انجام شده و توسعه شیلات این استان در حواشی رودخانه‌های زهره، مارون و پشت سدها در مناطق گرمسیری با هدف تولید ماهیان گرم‌آبی در دستور کار این سازمان است.

معتمدی‌پور با اشاره به تولید تنها ۵۰ تن ماهی گرم‌آبی در استان اظهار کرد: ظرفیت تولید ماهیان گرمابی به اندازه ماهیان سردابی و حتی بیشتر وجود دارد.

وی از کسب مقام اول کشور در افزایش بهره‌وری در مزارع شیلات خبر داد و افزود: علاوه بر این ۱۲ مجتمع آبزی‌پروری در استان مطالعه شده که به بهره‌برداری از آنها هدف‌گذاری‌های مهم حوزه شیلات محقق می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از افتتاح اولین کارخانه خوراک آبزیان استان در بهمن‌ماه امسال خبر داد و خاطرنشان کرد: بازدید امروز آقای استاندار از حلقه اولیه زنجیره ارزش در بخش شیلات استان کهگیلویه و بویراحمد بوده است.

صلاحی، رئیس مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح ژنتیک ماهیان سردابی شهید مطهری یاسوج گفت: آقای احمدزاده نخستین استانداری است که از این مرکز بازدید داشته اند و این نشانه توجه و اهتمام دولت به توسعه شیلات این استان است.

وی اهمیت و ضرورت اجرای طرح ملی اصلاح نژادماهی قزل‌آلا را بیان کرد و افزود: نتیجه این امر دستیابی به دانش فنی تولید مولدین اصلاح نژاد شده و خودکفایی در تولید تخم چشم زده در کشور خواهد بود که منجر به کاهش وابستگی به واردات این محصول خواهد شد.

صلاحی تأکید کرد: در سال ۱۳۹۲-۹۳ با واردات تخم‌های چشم‌زده آلوده به ویروس وی.اچ.اس شاهد کاهش محسوس تولیدات بودیم که این خطر امسال نیز مزارع ما را تهدید می‌کند.

وی از تایید این مرکز و تهیه سند ملی اصلاح نژاد ماهی قزل‌آلا توسط کارشناسان نروژی سازمان جهانی فائو خبر داد و گفت: برای تکمیل زیرساخت‌های اجرایی طرح، به حمایت مالی نیاز داریم.

مقامات ارشد استان در ادامه از چند واحد گلخانه‌ای و حلقه های اولیه زنجیره تولید در گل‌رز بازدید کردند.

اسحاق رستمی، مدیر شیلات کهگیلویه و بویراحمد نیز در این بازدید گفت: کهگیلویه و بویراحمد، پنج مزرعه تکثیر بچه ماهی دارد که به علت نبود ماهیان مولد در حال حاضر غیرفعال هستند اما با تولید ماهیان مولد در مرکز تحقیقات و اصلاح نژاد ماهیان سردابی شهید مطهری این مزارع با دریافت ماهیان مولد اقدام به تولید تخم چشم‌زده می‌کنند و بخشی از نیاز مزارع ما به بچه ماهی مرتفع می‌شود.

وی همچنین از وجود ۴۰ مزرعه حد واسط در این استان خبر داد و گفت: این مزارع، تخم چشم گ‌زده ماهی را به بچه ماهی تبدیل می‌کنند و بین مزارع پرورش ماهی توزیع می‌کنند که می‌توانند اولین حلقه از زنجیره ارزش شیلات را شکل دهند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، استاندار کهگیلویه و بویراحمد در ادامه از چند واحد گلخانه‌ای و حلقه های اولیه زنجیره تولید در گل‌رز بازدید کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha