• یکشنبه / ۲۸ آبان ۱۴۰۲ / ۱۴:۵۷
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1402082820581
  • خبرنگار : 50622

پرستاری یعنی شیفت‎‌های طولانی با چاشنی اضطراب و خطر افسردگی

پرستاری یعنی شیفت‎‌های طولانی با چاشنی اضطراب و خطر افسردگی

ایسنا/البرز پرستار منتخب استان البرز گفت: شغل پرستاری با ساعت‌های کار طولانی در شرایط خاص بیمارستانی باعث فرسوده شدن سریع پرستاران می‌شود، بسیاری از افرادی که وارد این رشته می‌شوند، به دلیل نداشتن انگیزه لازم تمایلی به جذب در مراکزدرمانی ندارند.

رضا محمد نیا در گفت و گو با ایسنا  اظهار کرد: در مقایسه با کشورهایی که در پرستاری پیشرو هستند، ایران جایگاه در خور و شایسته‌ای ندارد و به بهبود و ارتقا این جایگاه هم پرداخته نشده است. پرستاران برای این امر تلاش کرده‌اند، ولی متاسفانه متولیان توجهی برای ارتقاء جایگاه تحصیلی، شغلی و معیشتی پرستاری از خود نشان نداده‌اند. در زمان کرونا پرستاران ازخودگذشتگی‌های بسیاری کردند، از تجربه آن سال‌ها می‌توان فهمید که به پرستاران چه نیاز اساسی داریم، اما متاسفانه در آن دوران آن‌طور که باید پرستاران دیده نشدند.

 مسئول درمانگاه بیمارستان مدنی کرج ادامه داد: این موضوع باعث شده مشکلات عدیده‌ای برای پرستاران به وجود آید،‌ از جمله کمبود پرستار و تمایل پرستاران به مهاجرت که این روزها دغدغه جامعه پزشکی و پرستاران و خانواده‌ها آنهاست. عدم جذب فارغ التحصیلان پرستاری مشکل دیگری است که با آن مواجه هستیم، خیلی از افرادی که  وارد این رشته می‌شوند، به دلایلی در هنگام یافتن شغل  جذب مراکز درمانی نمی‌شوند و به مشاغل دیگری  روی می‌آورند.

 این پرستار بیمارستان مدنی درباره علت‌های عدم تمایل فارغ‌التحصیلان پرستاری به جذب در مراکز درمانی و بیمارستانی گفت: علت آن شاید این است که سیستم درمانی نتوانسته انگیزه کافی برای تمایل این فارغ الاتحصیلان برای جذب در بیمارستان‌ها و بخش‌های درمانی که به آنها نیاز است، ایجاد کند و یا اینکه افراد جای بهتری را برای شغل در نظر می‌گیرند و یا اینکه چون مشکلات جانبی در  حرفه پرستاری  ازجمله فرسودگی، شب بیداری‌ها و..  خیلی زیاد است، فارغ التحصیلان با توجه به شرایط معیشتی خود، تمایلی  برای جذب در بیمارستان‌های ما ندارند.

وی ادامه داد: در اثر این عوامل امروزه، تعداد پرستارانی که در یک شیفت برای بیماران در نظر می‌گیرند در کشور ما در مقایسه با استانداردها و  کشورهای دیگر بسیار فاصله دارد، طبق آمارهای موجود به ازای هر ۱۰۰ هزار بیمار در کشور، ۱۶.۳ پرستار داریم و این آمار مشخص می‌کند که در چه شرایطی قرار داریم و  چقدر با استانداردهای موجود فاصله وجود دارد.

این پرستار درباره نوع دید بیماران بیان کرد: گاهی بیمار با توجه به نیازهای خود از این جهت که می‌خواهند به درمان برسند، به پرستارها نگاه می‌کنند.  نوع برخورد بیماران با توجه به خصوصی یا دولتی بودن بیمارستان‌ها به پرستاران متفاوت است. گاهی ممکن است آنچه را که در روند درمان انتظار داشتند، برآورده نشود و این موضوع در دیدگاه و برخورد آنها نسبت به پرستار  تاثیر گذار خواهد بود.

محمد نیا درباره پیامدهای کمبود پرستار در مراکز درمانی بیان کرد: از طرف دیگر کمبود پرسنل درمانی و پرستار حجم کار زیادتری را به پرستاران مشغول به کار تحمیل می‌کند.  مشکلات  معیشتی و بازنشستگی هم از مسائلی است که هر پرستار با توجه به سختی کار با آن مواجه است.‌ حرفه پرستاری قبلاً با ۲۵ سال کار و سختی که برایش تعریف شده بود بازنشسته می‌شد، اما اکنون این معیار هر سال  در حال افزایش است.

پرستاری یعنی شیفت‎‌های طولانی با چاشنی اضطراب و خطر افسردگی

این پرستار منتخب افزود: لازمه شغل پرستاری داشتن مهارت‌های علمی، حرفه‌ای در زمینه  مراقبت سلامت، درمان و آموزش پزشکی بیماران است، یک پرستار طیف گسترده‌ای از وظایف را به عهده دارد که  از ثبت اطلاعات و بررسی منظم وضعیت  بیماران، تا  دادن داروهای بیمار، تزریق خون، پانسمان و توانایی کار با تجهیزات و ابزار پزشکی، کمک به پزشکان و سایر تیم درمان را با توجه به بخشی که در آن فعال است در بر می‌گیرد.

وی افزود: همچنین احترام به بیماران و حقوق آنها، همکاری با سایر بخش‌های بیمارستان، برقراری آرامش در بیمارستان و فراهم کردن شرایطی که مرتبط با نیاز و آرامش بیمار است از جمله وظایف یک  پرستار است. مدیریت کوچکترین تا بالاترین بخش در بیمارستان، شیفت‌ها و حتی مدیریت همزمان زندگی شخصی‌  وظایف دیگری است که پرستاران بر عهده دارند.

محمد نیا در ادامه گفت: یک پرستار نیاز به مهارت ارتباطی، شنونده خوب بودن، علاقه‌مند بودن به کمک و یاری دیگران، توان جسمی و ذهنی مناسب، صبوری زیادی دارد و اینکه  توانایی جلب اعتماد بیماران را داشته باشد تا یک بیمار بتواند به او اجازه مداخله در درمان را بدهد، همچنین مهارت تصمیم‌گیری به موقع، خونسردی و توانایی حفظ آرامش را به ویژه در زمانی که فشار کاری زیادی وجود دارد،  داشته باشد.

وی درباره چالش‌های شغل پرستاری گفت: پرستار در محیطی مشغول به کار است که خود آن یک چالش به حساب می‌آید، از جمله  این چالش‌ها تنش‌های روانی بسیار بالا، خستگی جسمی، شب بیداری‌ها، قرار گرفتن در معرض بیماری‌ها، مواد خطرناک و ارتباطات تنش‌زایی که ممکن است برای او اتفاق بیافتد، است. موثرترین عامل در ارتباط پرستاران با بیماران  توانایی پرستار در مهارت ارتباط کلامی و غیر کلامی است. با توجه به شرایط و حساسیت ذاتی کار پرستاری  بسیار مهم و موثری است که یک پرستار بتواند همزمان با درمان بیمار و مدیریت بخش ارتباط کلامی مناسبی را  با بیمار جهت  پاسخگویی موثر به  او داشته باشد.  ارتباط غیر کلامی مثل  زبان بدن، تماس چشمی  به همراه موثرترین عامل یعنی  تکنیک  گوش دادن موثر و فعال از ضروریات برقراری این ارتباط است. یک بیمار در وهله اول نیاز دارد  که  بتواند با پرستار صحبت کند و مطمئن باشد که حرفش را پرستار گوش داده و با دریافت درمان به آرامش ذهن و سلامت جسمی برسد. چون استرس و اضطراب ریشه تمام بیماری‌ها شناخته شده است  و در امر درمان هم توجه به این نکته ضروری است.

وی درباره دیگر سختی‌های کار پرستاری  اظهار کرد: ساعت‌های کار طولانی در شرایط خاص بیمارستانی، از بزرگترین سختی‌های کار پرستاری است، شغل پرستاری بسیار فیزیکی است و باعث فرسوده شدن سریع پرستاران می‌شود، اضطراب و افسردگی در کمین همه پرستارهاست، برآورده کردن نیازها و انتظارات بیماران و همراهان آنها  جز سختی‌های کار پرستاری است.

درباره ملاک‌های انتخاب خود به عنوان پرستار نمونه  گفت: این انتخاب نظر لطف مسئولین و همکاران بوده  اما  بیشتر همکاران خود را برای این انتخاب لایق‌تر می دانم. ضمن تشکر و قدردانی   امیدوارم که بتوانم در انجام وظایف شغلی و اخلاقی پرستاری فردی شایسته باشم و بتوانم همچنان انتظاراتی و نظری که نسبت به وظایف پرستاری هست را برآورده کنم.

مسئول درمانگاه بیمارستان مدنی درباره ملاک های انتخاب پرستار نمونه گفت: رعایت مقررات اداری، انجام مراقبت‌های پرستاری و وظیفه محوله به نحو احسن، برخورداری از اخلاق حرفه ای و شرکت در امر آموزش، از ملاک‌های پرستار نمونه است که توسط مسئولین استانی ارزیابی و به پرستاران  نمره داده می‌شود و پس از آن فردی را به عنوان نمونه معرفی می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha