• یکشنبه / ۲۸ آبان ۱۴۰۲ / ۱۵:۱۳
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402082820605
  • خبرنگار : 50182

مدیر دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی استان عنوان کرد

کرمانشاه ۴۱۰۰ "پرستار" دارد/ بیمه‌ها پول بدهند پرداخت "کارانه" پرستاران به روز می‌شود

کرمانشاه ۴۱۰۰ "پرستار" دارد/ بیمه‌ها پول بدهند پرداخت "کارانه" پرستاران به روز می‌شود

ایسنا/کرمانشاه مدیر دفتر امور پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از فعالیت بیش از ۴۱۰۰ پرستار در سطح استان خبر داد.

دکتر رضا پورمیرزا به مناسبت روز پرستار (۲۸ آبان) در گفت و گو با ایسنا با اشاره به فعالیت ۶۰۷۴ نفر در قالب گروه پرستاری در سطح استان، گفت: از این تعداد ۴۷۱۳ نفر در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی و ۱۳۶۱ نفر در سایر بیمارستانهای استان فعالیت دارند.

وی افزود: از ۴۷۱۳ نفر شاغل در گروه پرستاری در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی استان ۳۳۹۳ نفر پرستار، ۷۱ نفر بهیار، ۴۶۰ نفر کمک پرستار، ۴۵۲ نفر کارشناس اتاق عمل و ۳۳۷ نفر کارشناس هوشبری هستند.

پورمیرزا با اشاره به وجود ۳۶۲۰ تخت موجود در بیمارستان های دولتی استان، گفت: با توجه به این تعداد، شاخص پرستار به تخت فعال در استان ۰.۸۵ است که از میانگین کشوری آن با شاخص ۱.۲۵ پرستار به ازای هر تخت فعال عقب هستیم.

وی افزود: اگر ۳۰۰ پرستار جدید در بیمارستان های دانشگاهی استان جذب شود، به حد میانگین کشوری می رسیم.

پورمیرزا گریزی به وضعیت پرستاران در بیمارستانهای غیردانشگاهی استان هم اشاره کرد و افزود: از ۱۳۶۱ نفر فعال در گروه پرستاری در این بیمارستانها ۷۹۶ نفر پرستار، ۶۵ نفر بهیار، ۱۹۱ نفر کمک پرستار، ۱۶۵ کارشناس اتاق عمل و ۱۴۴ کارشناس هوشبری هستند.

مدیردفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به وجود ۹۵۷ تخت در این بیمارستانها گفت: شاخص پرستار به تخت فعال در این بخش ۰.۷۸ است که نسبت به میانگین کشوری با شاخص ۰.۸۳ در این زمینه هم قدری عقب هستیم.

پورمیرزا گفت: در بیمارستان های بخش خصوصی با توجه به اینکه گردش تخت پایین است، همین تعداد پرستار جوابگوی تعداد تخت های موجود در این بیمارستان ها است.

وی در ادامه با اشاره به تحقق اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری گفت: این قانون از سال ۱۳۸۴ در مجلس شورای اسلامی مصوب شد، اما هیچ دولتی آن را اجرایی نکرد تا در همین دولت اجرای آن در دستور کار قرار گرفت و این کار یکی از دستاوردهای مهم وزارت بهداشت دولت سیزدهم محسوب می شود.

وی افزود: با توجه به اجرایی شدن این قانون، خدمات پرستاری تعرفه گذاری شده و این تعرفه ها بسته به مدرک تحصیلی و سنوات خدمتی و محل خدمت، متفاوت است.

پورمیزا با اشاره به گذشت یک سال از اجرایی شدن این قانون گفت: هزینه این خدمات باید توسط بیمه ها پرداخت شود، اما متاسفانه تاکنون بیمه ها پولی پرداخت نکرده اند و در صورت پرداخت به موقع هزینه خدمات توسط بیمه ها، کارانه پرستاران به روز پرداخت می شود.

پورمیرزا در خصوص گلایه برخی پرستاران به اضافه کار اجباری هم گفت:  اضافه کار، اختیاری بوده و با توافق طرفین باید انجام گیرد.

وی افزود: هر پرستار باید هفته ای ۴۴ ساعت کار کند و با توجه به اجرایی شدن قانون بهره وری مصوب سال ۱۳۹۱ در مجلس شورای اسلامی، برای رفاه حال پرستاران هفته ای هشت ساعت از این میزان کار کاسته شده و این یعنی در ماه بیش از ۳۰ ساعت از کار پرستاران کم شده است.

پورمیرزا گفت: علاوه بر این، در همین قانون ضریب ۱.۵ برابری برای ساعت کاری پرستاران در شیفت های شب و روزهای تعطیل در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha