• دوشنبه / ۲۹ آبان ۱۴۰۲ / ۱۹:۴۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402082921699
  • خبرنگار : 50590

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان:

مزارع کشاورزی استان همدان باید شناسنامه‌دار شوند

مزارع کشاورزی استان همدان باید شناسنامه‌دار شوند

ایسنا/همدان معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: به منظور تأمین محصول سالم و استاندارد برای مصرف مردم باید مزارع کشاورزی این استان شناسنامه دار شود تا زیرنظر جهاد کشاورزی برداشت و سم‌پاشی‌های آنها نظارت شود.

دکتر قدرت‌الله رستمی امروز (دوشنبه، ۲۹ آبان ماه) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: محل و مشخصات مزرعه، زمان استفاده از سموم برای دفع آفات و نوع سم باید مشخص شود و کشاورز موظف به رعایت زمان سم‌پاشی و برداشت محصول در زمان تعیین‌شده باشد.

وی ادامه داد: هرچند اکنون این امکان برای رصد زمان پخش سم و برداشت محصول فراهم نیست، اما طبق ارزیابی‌ها در زمینه میزان سموم محصولات با بهره‌گیری از مجهزترین و به‌روزترین دستگاه‌های موجود در آزمایشگاه معاونت غذا و دارو، ۹۰ درصد محصولات مشکلی نداشتند و ۱۰ درصد دارای آلودگی بودند و با وجود آزمایش توسط مردم مصرف شده بودند.

رستمی با بیان اینکه اگر کشاورز زمان پیش‌بینی‌شده برای سم‌پاشی مزرعه را رعایت نکند تبعات دارد، گفت: تأخیر در پخش سم موجب می‌شود هنگام برداشت، محصول سمی به دست مردم برسد.

وی تأکید کرد: برای رفع این مشکل در نخستین گام باید نهادهای اجرایی مسؤول از جمله جهاد کشاورزی پای کار باشند. در ادامه نیز کشاورزان باید از آب سالم و سموم مورد تأیید جهاد کشاورزی استفاده کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه یکی از تکالیف مهم این مجموعه، نظارت بر محصولات کشاورزی است اظهار کرد: با استفاده از ظرفیت آزمایشگاهی این مجموعه، وضعیت محصولات کشاورزی و پایش سموم ۱۰ محصول مانند خیار، گوجه‌فرنگی، هندوانه، کلم و کلم پیچ ارزیابی می‌شود.

وی بیان کرد: امنیت غذایی یکی از خواسته‌های دولت‌هاست و سازمان غذا و دارو متولی اصلی این امر است که زیر نظر وزارت بهداشت سیاست‌هایی را به معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌ها ابلاغ می‌کند. ۴۲۱ واحد در این بخش فعالند و بر آنها نظارت‌ می‌شود. 

رستمی با اشاره فعالیت ۳۹ سردخانه و انبارهای نگهداری مواد غذایی آرایشی و بهداشتی در استان گفت: امسال ۲۱ مجوز برای واحدهای نظارت بر مشاغل خانگی تولید مواد غذایی صادر شده است.

وی به نظارت بر ۸۲۰ واحد عرضه و فروش مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی اشاره و یادآوری کرد: در هفت ماه نخست امسال ۵۷۶۰ فقره پروانه و مجوزهای بهداشتی در حوزه‌های مختلف صادر شده است. ۲۹۴ فقره پروانه فعالیت مسؤولان فنی کارخانه‌ها و ۵۰۴۲ فقره سیب سلامت نیز صادر شده است. 

رستمی توضیح داد: شیر خشک به چند دسته رژیمی، دارویی و خوارکی در سطح یک، دو و سه تقسیم بندی می‌شود. در گذشته، عرضه شیر خشک‌های دارویی و رژیمی در سامانه ثبت بود، اما شیر خشک خوراکی و عادی در سایت ثبت نمی‌شد. شیر خشک‌های معمولی براساس سن نوزاد و نیاز آن و وزن کودک باید مصرف شود. برخی مواقع نوزادانی که به مصرف شیر خشک سطح سه نیاز دارند، می‌توانند از سطح دو نیز مصرف کنند.

وی با بیان اینکه دولت برای تهیه شیر خشک یارانه پرداخت می‌کند و فراوانی آن در داروخانه‌ها موجب عرضه خارج از شبکه و قاچاق آن شده است گفت: برای جلوگیری از قاچاق شیر خشک و رسیدن آن به دست مصرف‌کننده واقعی، دریافت شیر خشک فقط با کد ملی نوزاد صفر تا دو ساله ممکن است. وزارت بهداشت به فکر ساماندهی مصرف شیر خشک افتاد تا این مواد در محل دیگری به‌جز خوراکی نوزادان مصرف نشود. 

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: درباره شیر خشک ویژه افراد دارای بیماری خاص در صورت محرز شدن بیماری، اسامی افراد در سامانه «حامی» ثبت و شیر خشک در خانه‌شان تحویل داده می‌شود.

غنی‌سازی آرد با آهن و اسیدفولیک جزو برنامه‌هاست

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو علوم پزشکی همدان نیز گفت: یکی از برنامه‌های در دست اجرای این معاونت، غنی‌سازی آرد با آهن و اسیدفولیک است. روزانه با مصرف آردهای غنی‌شده ۴۰ درصد آهن مورد نیاز بدن را می‌توان تامین کرد.

حجت‌الله کمکی اظهار کرد: سیاست‌های غنی‌سازی آرد با اسیدفولیک و آهن سال گذشته اجرا شد و ۹ کارخانه آرد در استان همدان آرد مورد نیاز خبازی‌ها را تأمین می‌کردند.

وی افزود: دولت‌ها همواره توجه خاصی به امنیت و ایمنی مواد غذایی دارند. در این راستا، دولت سیزدهم توجه ویژه‌ای به شورای عالی سلامت و امنیت غذایی دارد و یکی از اولویت‌های این شورا مباحثی مانند فراهم کردن زمینه عرضه نان کامل است.

کمکی با بیان اینکه یکی از اولویت‌های دانشگاه علوم پزشکی همدان توجه به سبوس‌گیری آردهاست گفت: انواع آردها در کارخانه‌های آرد استان تولید و توسط این کارخانه‌ها در اختیار نانوایی‌ها قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت بر مصرف نان سبوس‌دار بویژه آرد کامل، آرد سنگک و آردی که بانوان برای پخت شیرینی استفاده می‌کنند، تأکید دارد.

کمکی تصریح کرد: براساس هرم غذایی، هر فرد باید روزانه سه تا پنج واحد سبزی و دو تا چهار واحد میوه مصرف کند؛ اما مردم به دلایل مختلف از جمله مشکلات سیستم گوارشی یا مسائل اقتصادی شاید نتوانند این میزان میوه و سبزی بخرند و مصرف کنند.

وی افزود: مصرف نان کامل و سبوس‌دار، فیبر مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند. علاوه بر فیبر موجود در سبوس نان، بیشترین میزان املاح و ویتامین‌های گروه «ب» در سبوس وجود دارد. افراد در صورت مصرف نان سبوس‌دار بخش عمده‌ای از ویتامین‌های مورد نیاز بدن را دریافت می کند.

کمکی با بیان اینکه متخصصان تغذیه همواره بر مصرف نان سبوس‌دار تأکید دارند گفت: مصرف نان سبوس‌دار و نان کامل در جلوگیری از بروز بسیاری از بیماری‌ها از جمله بیماری‌های سیستم گوارش، پیشگیری از سرطان، کنترل فشار خون بالا و چربی نقش دارد.

وی اضافه کرد: نمونه‌برداری و آزمایش‌های خاص در زمینه قند، نمک، چربی و خصوصیات شیمیایی و میکروبی آرد انجام شده است و با متولیان واحدهایی که میزان سبوس آنها با معیار پیش‌بینی‌شده مغایرت داشت، برخورد شد.

کمکی بیان کرد: در صورت کمبود پروتئین گندم تولیدی استان، با گندم‌های دارای غنای بالای دیگر شهرستان‌ها و خارج از استان تلفیق و سپس عرضه می شود.

وی اضافه کرد: در هفت ماه گذشته، ۵۰۴۲ فقره مجوز سیب سلامت برای انواع فرآورده‌های خوراکی و بهداشتی و آشامیدنی در استان صادر شده است. این رقم، عدد قابل توجهی است و با تنوع بالای صدور مجوز محصولات در استان نه‌تنها به کشورهای اطراف و خلیج فارس، بلکه به روسیه و کشورهای دیگر نیز صادر می‌شود.

در عفونت ویروسی نباید آنتی‌بیوتیک مصرف شود

مدیر نظارت بر داروی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز گفت: از ۲۷ آبان تا سوم آذر ماه هفته مقاومت میکروبی نام دارد. در این زمینه، موضوع کنترل مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها بسیار اهمیت دارد.

فاخته قربانی‌شهرت اظهار کرد: مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و مقاومت میکروبی موضوع روز دنیاست. مصرف بی‌رویه و غیرمنطقی در برخی موارد مشکلاتی را در جهان ایجاد کرده است‌.

وی ادامه داد: باید مسؤولان بهداشتی به این موضوع ورود و اطلاع‌رسانی کنند تا مردم بدانند بدون ضرورت از این داروها استفاده نکنند. مهمترین اقدام در این زمینه، این است که بیماران برای کاهش عفونت میکروبی، در عفونت ویروسی به هیچ عنوان از داروهای آنتی‌بیوتیک استفاده نکنند. استفاده از آنتی‌بیوتیک در بیماری ویروسی، نه عفونت را رفع می‌کند و نه باعث کاهش درد می‌شود، بلکه باعث گسترش بیماری خواهد شد. در بیماری ویروسی افراد باید دوره درمانی را طی و آنتی‌بیوتیک تجویزی پزشک را استفاده کنند و مصرف خودسرانه نداشته باشند.

وی با بیان اینکه مصرف این داروها نباید ذخیره و به زمان بعد بیماری موکول شود توضیح داد: آنتی‌بیوتیک‌ها باید در ساعت مشخص تجویزشده مصرف شوند چون مصرف نادرست آنتی‌بیوتیک باعث ایجاد مقاومت میکروبی می‌شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha