• سه‌شنبه / ۳۰ آبان ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۷
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402083022179
  • خبرنگار : 50618

همایش تجلیل از خادمان نشر و فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی در ساری برگزار شد

همایش تجلیل از خادمان نشر و فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی در ساری برگزار شد

ایسنا/مازندران همایش تجلیل از خادمان نشر و فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی، صبح سه‌شنبه ۳۰ آبان‌ماه با حضور سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر سازمان اسناد و کتابخانه‌ ملی، ناشران استان و فعالان حوزه نشر در سالن سلمان هراتی مجتمع فرهنگی هنری اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران برگزار شد.

احسان آهنگر امروز در این مراسم گفت: هفته کتاب فرصتی برای بسترسازی برای انس مردم با کتاب است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: ناشران و فعالان این حوزه نقش اثرگذاری در توسعه فرهنگ کتابخوانی در جامعه دارند. هفته کتاب به رشد جایگاه کتاب در خانواده و جامعه کمک می‌کند و بخشی از چالش‌های اجتماعی امروز ما به بیگانگی با کتاب بازمی‌گردد.

وی با بیان این که گسترش فرهنگ کتابخوانی امری دینی و واجب است، اظهار کرد: توسعه نشر و رشد کتابخوانی منجر به توسعه کشور خواهد شد. امیدوارم توجه به حوزه کتاب و نشر محدود به این هفته نباشد و جریانی مستمر باشد.

آهنگر کتاب را مهم‌ترین عنصر فرهنگی در جامعه دانست و گفت: وظایف و ماموریت‌هایی در این حوزه داریم که باید در جهت رشد کتابخوانی و نشر تقویت شود. بررسی و نشر کتاب‌های بومی یکی از اهداف و برنامه‌های این نهاد بوده و در این راستا ۴۱۳ عنوان کتاب در سال جاری به چاپ رساندیم.

وی از فعالیت ۲۷۳ انتشارات در استان خبر داد و افزود: ۱۵۰ عنوان کتاب در حوزه بومی از ۱۴۰۰ تاکنون منتشر شد.

این مسئول ادامه داد: جشنواره‌های متعددی ازجمله جشنواره روستاهای دوستدار کتاب در جهت رشد فرهنگ کتابخوانی هر ساله برگزار می‌شود و مازندران در این حوزه یکی از استان‌های برتر کشور است.

همایش تجلیل از خادمان نشر و فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی در ساری برگزار شد

آهنگر با اشاره به برنامه "پایتخت کتاب ایران" اعلام کرد: شهر آمل امسال یکی از ۱۲ شهر برتر برنامه پایتخت کتاب انتخاب شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره دیگر برنامه‌های این نهاد در هفته کتاب گفت: طرح‌های تشکیل و تقویت کتابخانه‌های کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد با هدف ترویج کتابخوانی و تجهیز ۴۳۹ کانون به کتابخانه، شنبه‌های کتاب، کوله کتاب که در آن کتاب‌ها در کوله‌پشتی به خانه‌ها امانت و پس از مطالعه بازگردادنده می‌شود، طرح پالایش کتاب و بسیاری طرح‌های دیگر را اجرا کرده‌ایم.

روشن ماندن چراغ کتابخوانی

فریده یوسفی در این مراسم نیز گفت: هفته کتاب چراغ کتابخوانی را در جامعه روشن نگه می‌دارد.

همایش تجلیل از خادمان نشر و فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی در ساری برگزار شد

نماینده ناشران ادامه داد: همه ما به نوعی بدهکار کتاب هستیم، از کتاب‌های تصویری پیش‌دبستانی تا دستاوردهای جیمزوب که دنیای ما را دگرگون خواهد کرد نتیجه توجه به کتاب است.

وی درباره مشکلات نشر کتاب اظهار کرد: ما حوزه‌ای به نام کودک و نوجوان در نشر داریم که ادغام این دو حوزه جفا به هر دو گروه است، چراکه دو دنیای متفاوت از یکدیگرند. امیدوارم کاری بنیادی برای جدا ساختن این دو حوزه که نیازها و احساسات متفاوتی دارند، انجام شود. یوسفی با بیان این که در استان ما نیز به تبعیت از کشور در حوزه نشر کودک و نوجوان اتفاقی نیفتاده، درباره مشکلات ناشران استان گفت: به‌طور کلی ناشران استان و کشور دو دسته مبتکر و منتظر هستند، ناشر منتظر در انتظار نویسنده مانده و کمتر به نیاز جامعه توجه دارند، ناشران مبتکر براساس نیازسنجی اجتماعی و اشراف به اندیشه جامعه به پژوهشگران سفارش داده و تولید محتوای اندیشه می‌کنند.

این پژوهشگر و نویسنده ادامه داد: ناشر باید آگاه به مسائل جامعه باشد چراکه ناشر آگاه بر مشکلات جامعه اشراف دارد.

یوسفی برگزاری نشست تعاملی ناشران و اتحادیه چاپخانه‌داران را راهبردی جهت برطرف ساختن مشکلات حوزه نشر دانست و افزود: بار کتاب نباید تنها روی دوش اداره‌کل ارشاد باشد و باید همه خدمتگزار این حوزه باشیم.

حمایت دولت سیزدهم از حوزه فرهنگ

سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مازندران تصریح کرد: سهم و بهره‌ای که ناشران باید از خدمات دولت ببرند بسیار بیشتر از آنچه امروز در اختیار دارند است.

همایش تجلیل از خادمان نشر و فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی در ساری برگزار شد

سید علی سلیلی ادامه داد: در مازندران حوزه آسیب زیاد داریم و پیشنهاد می‌کنم برنامه‌ای برای ورود به مراکز آسیب استان و تغییر شرایط به کمک حوزه نشر داشته باشیم.

وی درباره مشکلات اقتصادی حوزه نشر اظهار کرد: در بحث حمایت‌های مادی و تامین کاغذ توانایی پشتیبانی و حمایت از ناشران را داریم، همان‌طور که امروز چوب و کاغذ استان چاپ کتاب‌های کشور را پوشش می‌دهد.

سلیلی با بیان این که سیاست‌های دولت سیزدهم صد در صد فرهنگی است خاطرنشان کرد: اگر کمبودی است مقصر من و کسانی هستیم که مطالبه‌گری نداریم. باید به فراخور زمان حرکت کنیم و توسعه فرهنگ کتاب در نسل نت و دهه نود نیازمند بازتعریف فرهنگ کتاب و کتابخوانی است.

همایش تجلیل از خادمان نشر و فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی در ساری برگزار شد

در پایان این مراسم از فعالان حوزه نشر، ناشران و نویسندگان برتر استان تجلیل شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha