• یکشنبه / ۵ آذر ۱۴۰۲ / ۰۹:۵۱
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402090502786
  • خبرنگار : 50214

مسئول بسیج سازندگی استان یزد:

فعالیت‌های بسیج در جامعه امیدآفرین است/۱۱۵۰ گروه جهادی بسیج در استان فعالیت دارند

فعالیت‌های بسیج در جامعه امیدآفرین است/۱۱۵۰ گروه جهادی بسیج در استان فعالیت دارند

ایسنا/یزد مسئول بسیج سازندگی سپاه الغدیر استان یزد ضمن تشریح فعالیت‌های بسیج در این حوزه در قالب دو قرارگاه اقتصاد مقاومتی و قرارگاه سازندگی و محرومیت‌زدایی، فعالیت‌های بسیج در جامعه را امیدآفرین برای تمام آحاد جامعه خواند.

سرهنگ «علی‌اصغر سلمانی» در حاشیه برگزاری رویداد ۲۴ ساعته جام رسانه امید که به همت بسیج رسانه استان برگزار شد، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بسیج سازندگی در راستای جهاد خدمت‌رسانی و جهاد امیدآفرینی، فعالیت‌های خود را در قالب قرارگاه‌های «اقتصاد مقاومتی» و «سازندگی و محرومیت‌زدایی» در بخش‌های مختلف دنبال می‌کند و تلاش دارد هر ظرفیت باقوه‌ای را در جامعه، بالفعل و توانمند سازد.

وی از جمله فعالیت‌های قرارگاه اقتصاد مقاومتی را برپایی نمایشگاه‌های اقتصاد مقاومتی در سطوح مختلف خواند که در راستای آموزش و توانمندسازی اقشار مختلف جامعه به‌ ویژه بانوان که علی‌رغم نقش پررنگ‌شان در اقتصاد خانواده در فعالیتهای اقتصادی کمتر مشارکت دارند، برگزار می‌شود.

سلمانی خاطرنشان کرد: آموزش و توانمندسازی بسیج سازندگی عمدتاً با ارائه تسهیلات آموزشی در حوزه مشاغل خرد و خانگی از جمله خیاطی، صنایع دستی و حتی صنایع تبدیلی انجام می‌شود و خانگی بودن این فعالیت‌ها باعث شده تا علاوه بر کمک به اقتصاد خانوارها، محیطی امن و راحت را در داخل منزل برای بانوان شاغل در این حوزه‌ها فراهم آورد.

وی در همین راستا با اشاره به اهمیت نقش صنایع تبدیلی حتی کوچک و خانگی در کاهش و جلوگیری از هدررفت بخش قابل توجهی از ضایعات میوه، تصریح کرد: در حال حاضر ۴۰ درصد از میوه‌های وارده به استان تبدیل به ضایعات می‌شود که بخش زیادی از آن دور ریز و بخشی نیز جهت خوراک دام استفاده می‌شود ولی می‌توان در قالب صنایع تبدیلی، این محصولات کشاورزی را به محصولاتی ارگانیک و اقتصادی با ارزش افزوده چند برابری تبدیل کرد.

مسئول بسیج سازندگی استان یکی دیگر از اقدامات صورت‌ گرفته در قالب قرارگاه اقتصاد مقاومتی بسیج را ایجاد نیروگاه‌های کوچک مقیاس خورشیدی به ظرفیت ۵ مگاوات خواند و گفت: از سال گذشته تاکنون ۲۲۰ نیروگاه در استان عمدتاً برای افراد کم بضاعت و تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی ایجاد شده که این نیروگاه‌ها می‌تواند علاوه‌ بر کمک به اقتصاد پایدار خانواده‌ها، در جهت رفع مشکل ناترازی برق کشور نیز مؤثر واقع شود.

وی ساخت و تجهیز کارگاه‌های اشتغالزایی را از دیگر اقدامات قرارگاه اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی استان برشمرد و افزود: این کارگاهها در سه قالب متمرکز، تسهیل‌گری و اعطای تسهیلات فعالیت می‌کنند که در کارگاه‌های اشتغال‌زایی متمرکز تمام فرایند ساخت و تجهیز ملک را بسیج سازندگی انجام و به گروه‌های جهادی و سایر بخش‌ها جهت فعالیت واگذار می‌کند، ولی در کارگاه‌های اشتغال‌زایی از نوع تسهیل‌گری تنها مشاوره و حمایت‌ تسهیل فعالیت آنها انجام می‌شود و در نوع سوم نیز فقط به متقاضیان تسهیلات اشتغال‌زایی جهت ایجاد این کارگاه‌ها پرداخت می‌شود.

سلمانی دیگر اقدام قرارگاه اقتصاد مقاومتی استان را کمک به راه‌اندازی صندوق‌های قرض‌الحسنه اشتغال‌زا ذکر کرد و گفت: این صندوق‌ها با سرمایه‌های خرد مردم تشکیل می‌شود و نه تنها به اعضای صندوق پرداخت تسهیلات دارند بلکه به متقاضیان اشتغالزایی نیز تسهیلات ارزان ارائه می‌کنند.

وی با بیان این که معمولاً از دل همین صندوقهای قرض الحسنه شاهد شکل‌گیری شرکت‌های تعاونی‌ نیز هستیم، افزود: گاهاً حتی کارگاه‌های اشتغال‌زایی نیز به تصدی‌گری همین شرکت‌ تعاونی‌ها ایجاد شده و فعالیت می‌کنند.

وی به فعالیت بسیج سازندگی در قالب گروه‌های جهادی نیز اشاره و با بیان این که خوشبختانه در تمام اقشار بسیج فعالیت این گروه‌ها را شاهدیم، اظهار کرد: در حال‌ حاضر تعداد یکهزار و ۱۵۰ گروه جهادی بسیج در استان فعالیت دارند که ۵۷۵ مورد از آنها گروه‌های تخصصی و ۱۸۰ گروه جهادی نیز به صورت واکنش سریع فعالیت دارند و خوشبختانه در هفته بسیج امسال نیز در بخشهای مختلف شاهد خدمات‌رسانی آنها به مردم مناطق محروم و کمتر برخوردار استان بودیم.

این مسئول در ادامه به اقدامات قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی بسیج سازندگی استان نیز اشاره و با امیدآفرین خواندن فعالیت‌های بسیج در جامعه، تصریح کرد: آسفالت راه‌های روستایی و جاده‌های بین مزارع با مشارکت مردم و دستگاه‌های مربوطه از اقدامات این قرارگاه در راستای کمک به مردم روستاها به ویژه روستاهای مولد و مؤثر در فعالیت‌های امنیت غذایی است.

وی بازسازی قنوات، ساخت و تعمیر و مرمت خانه‌های محرومان به‌ ویژه اعضای کمیته امداد، تعمیر و مرمت مساجد و مدارس مناطق محروم، تهیه و توزیع بسته‌های معیشتی و تأمین جهیزیه برای زوج‌های بی‌بضاعت را از دیگر این اقدامات بیان کرد و گفت: تنها در هفته بسیج امسال ۳۵۰ مورد جهیزیه بین نوعروسان توزیع شده است.

سلمانی یکی از اقدامات قابل توجه قرارگاه سازندگی استان را جهاد آب‌رسانی به روستاها اعلاغم و اضافه کرد: طرح آبرسانی به ۵۸ روستای استان از اواخر سال ۱۴۰۰ آغاز شده و هم اکنون با ۷۰ درصد پیشرفت در حال پیگیری است به طوری که تاکنون ساخت سه مجتمع آب‌رسانی آن پایان یافته و ساخت سه مجتمع دیگر نیز تا پایان سال آماده بهره‌برداری می‌شود.

وی دیگر فعالیت‌های قرارگاه سازندگی در حوزه تامین آب پایدار روستاهای استان اشاره و خاطرنشان کرد: قرارگاه سازندگی و محرومیت‌زدایی بسیج سازندگی استان با اجرای طرح «یادگار مادر» در اقدامی معنوی و البته اقتصادی و به منظور غیرفعال نشدن چرخ‌های خیاطی، آموزش و دوخت صلواتی چادر را در مناسبت‌های مختلف دنبال می‌کند که خوشبختانه تاکنون با برکات زیادی همراه بوده است.

مسئول بسیج سازندگی استان در پایان با تاکید بر اهمیت مردمی شدن اقتصاد به عنوان راه نجات‌ اقتصاد کشورمان، گفت: نه اقتصاد دولتی و نه اقتصاد خصولتی راهگشای توسعه اقتصاد کشورمان نیست لذا باید اهتمام بیشتری به اقتصاد مردمی و بخش تعاون که مورد تاکید مقام معظم رهبری است در جهت بهبود این حوزه تلاش کرد، ضمن این که می‌تواند علاوه بر کمک به معیشت مردم، پویایی و امید را به جامعه تزریق کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha