• یکشنبه / ۵ آذر ۱۴۰۲ / ۲۲:۱۳
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1402090503501
  • خبرنگار : 50176

رئیس دانشگاه لرستان:

تولید علم برای حل نظام مسائل پیرامون هم بکارگیری شود

تولید علم برای حل نظام مسائل پیرامون هم بکارگیری شود

ایسنا/لرستان رئیس دانشگاه لرستان با بیان اینکه تولید علم برای حل نظام مسائل پیرامون هم بکارگیری شود، گفت: دانشگاه‌ها بر اساس این مسیر باید جهاد علمی را تقویت کنند تا نظام مسائل جامعه از بین بروند.

علی نظری امروز، ۵ آذر در یازدهمین جشنواره جهادگران علم و فناوری لرستان که همزمان با هفته بسیج و در آستانه فرارسیدن هفته پژوهش و فناوری به میزبانی دانشگاه فرهنگیان لرستان برگزرا شد، بیان کرد: در نظام تحول آموزش عالی، باید پژوهش آموزش‌محور و آموزش پژوهش‌محور داشته باشیم که انتزاعی نباشد.

وی با بیان اینکه دانشگاه‌ها مراحل مختلفی شامل آموزش‌محور، پژوهش‌محور و مهارت‌محور را طی کرده‌اند؛ در نهایت، به نسل سوم و چهارم دانشگاه‌ها رسیده‌ایم؛ یعنی دانشگاه‌هایی که کارآفرین باشند، تصریح کرد: ایران در تولید علم رتبه ۱۶ و گاهی ۱۵ در کل دنیا را دارد؛ این یک رتبه عالی و یک دستاورد بزرگ برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است؛ اما به این موازات آیا نظام مسائل‌مان را به همین میزان حل کرده‌ایم؟

رئیس دانشگاه لرستان ادامه داد: در دانشگاه لرستان ۱۵ یا ۱۶ نفر دانشمند یک و دو درصد در سطح جهان داریم؛ این یک موفقیت در تولید علم دنیاست؛ اما این تولید علم باید در جهت حل نظام مسائل پیرامون هم به‌کارگیری شود.

نظری با بیان اینکه از سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری لرستان باید تشکر کنیم؛ زیرا تلاش کرده است تولید علم در راستای رفع نظام مسائل استان باشد، خاطرنشان کرد: ثمره علم این است که در راستای حل مشکلات و رفع نظام مسائل جامعه قرار گیرد.

وی با تاکید براینکه آموزش و پژوهش و فناوری باید همراه با همدیگر حرکت کنند و آموزش‌ها و پژوهش‌ها براساس امیدآفرینی و امیدبخشی ارائه شوند، تصریح کرد: پایان‌نامه‌ها و تحقیقات باید از نوع احیاگری باشند نه اینکه بمیراند؛ به این معنی که امیدآفرین باشند.

رئیس دانشگاه لرستان گفت: نمی‌شود ما این همه نخبه و متخصص دانشگاهی داشته باشیم و از سوی دیگر این همه مشکلات و چالش هم در جامعه داشته باشیم؛ این ظرفیت‌های نخبگانی بایستی در راه رفع مشکلات استفاده شوند.

دانشگاه‌ها باید جهاد علمی را تقویت کنند

نظری با اشاره به فرمایشات حضرت امام (ره) مبنی براینکه دانشگاه مبداء همه تحولات است، عنوان کرد: دانشگاه‌ها براساس این مسیر باید جهاد علمی را تقویت کنند تا نظام مسائل جامعه از بین بروند.

وی با اشاره به اینکه لرستان سرشار از نخبگان، استعدادها، فرهنگ، تاریخ و تمدن است و باید نقش ظرفیت‌های نخبگانی‌ آن در مسیر رفع نظام مسائل جامعه ارتقاء یابد، خاطرنشان کرد: جذب دانشجویان عراقی از جمله بهترین ظرفیت‌ها برای صدور ارزش‌های انقلاب اسلامی و صدور زبان فارسی به این کشور است؛ راه تمدن‌سازی نوین اسلامی این است که ابتدا نظام مسائل جامعه را حل کنیم که با راهکارهای علمی، مسئله‌محور و عالمانه، محقق می‌شود.

رئیس دانشگاه لرستان با بیان اینکه وجود همه این تحقیقات، پژوهش‌ها، مراکز دانشگاهی و نخبگانی برای یک هدف متعالی به نام ساخت انسان است، گفت: اگر با کسب علم انسانیت انسان پرورش پیدا نکند، علم همان می‌شود که در دنیای غرب است و با همان علم کودکان فلسطینی را به شهادت می‌رسانند؛ بنابراین همه مراکز دانشگاهی بایستی ابعاد وجودی انسان را مورد توجه قرار بدهند و در مسیر تعالیم دینی باشند.

نظری مفهوم انفاق فکری را تبیین کرد و افزود: انفاق فکر و اندیشه و آموزش مهارت به دیگری و ... همگی مصداق انفاق فکری است.

وی در ادامه  درباره جنایت‌های رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: نظام کودک‌کش شکوه ظاهری از قبیل تانک و سایر ابزارهای نظامی را دارد ولی براساس تعالیم قرآن کریم این شکوه از نوع کف است و به سرعت از بین می‌رود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha