• سه‌شنبه / ۷ آذر ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۶
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402090704673
  • خبرنگار : 50123

بلاتکلیفی این روزهای کارخانه بازیافت شهرکرد!

بلاتکلیفی این روزهای کارخانه بازیافت شهرکرد!

ایسنا/چهارمحال و بختیاری کارخانه بازیافت شهرکرد در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار در کنار کارخانه آسفالت شهرکرد و در سال ۱۴۰۰ راه‌اندازی شد،اما اکنون بیش از یک سال از تعطیلی آن می‌گذرد و فعالیت آن همچنان بلاتکلیف باقی مانده است.

به گزارش ایسنا، بازیافت زباله شاید راهی برای حفظ محیط زیست و منابع آب زیرزمینی باشد، اما اکنون بیش از یک سال از تعطیلی تنها کارخانه بازیافت شهرکرد می‌گذرد و همچنان رها شده باقی مانده است.

کارخانه‌ای که می‌توانست علاوه بر ایجاد اشتغال، کود کمپوست تولید کرده و دفن اصولی زباله انجام دهد، حال سؤال اینجاست که چرا باید یک سال زمان بگذرد و هیچ اتفاقی برای کارخانه‌ای که می‌توانست سودآوری داشته باشد، نیفتد؟

لزوم تعیین تکلیف هر چه سریع‌تر کارخانه بازیافت شهرکرد

فاضل، مدیرکارخانه بازیافت شهرکرد در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: زمین مورد نظر برای کارخانه بازیافت زباله از امور اراضی جهاد کشاورزی استان در اختیار ما قرار داده شد که برای راه‌اندازی این کارخانه سوله، امکانات و ماشین‌آلات مورد نیاز تهیه و خردادماه سال ۱۴۰۰ این کارخانه راه‌اندازی شد.

وی با اشاره به اینکه بیش از یک سال از تعطیلی این کارخانه می‌گذرد، بیان کرد: در سنوات گذشته مقرر شد که زباله‌های اطراف شهرکرد به کارخانه هدایت شود.

مدیرکارخانه بازیافت شهرکرد افزود: در ابتدا روزانه حدود ۱۰۰ تن زباله به کارخانه بازیافت تحویل می‌شد که ۲۷ درصد آن به صورت اصولی و بدون شیرآبه دفن و مابقی به کود کمپوست تبدیل می‌شد، ظرفیت بازیافت در هر هشت ساعت حداقل ۲۵۰ تن زباله بود.

فاضل بیان کرد: در اثنای کار، کارشکنی‌ها، سنگ‌اندازی‌ها و بهانه‌هایی مبنی بر اینکه کارخانه بازیافت باید در اختیار شهرداری باشد و نبود تصفیه‌خانه شیرآبه و فنس‌کشی صورت می‌گرفت، به طوری‌که اجازه ورود زباله به سمت کارخانه بازیافت را نمی‌دادند و این مسائل منجر به تعطیلی کارخانه شد، سنگ‌اندازی‌هایی که اجازه فعالیت را از ما ربود.

این سرمایه‌گذار ادامه داد: البته پیش از تعطیلی، زباله‌های شهر به طور کامل به سمت کارخانه بازیافت هدایت نمی‌شد، کسی که علم، سرمایه و تکنولوژی خود را در این مسیر قرار داده است بهانه‌هایی برای ادامه کار برایش تراشیده می‌شود، تعطیلی این کارخانه منجر به بیکاری ۳۰ تا ۴۰ کارگر و از بین رفتن سرمایه از جمله چهار دستگاه ماشین‌آلات سنگین و دو دستگاه لودر شد.

وی افزود: شهرداری بیان می‌کند زمین باید به ما واگذار شود و از این طریق در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد، البته قرار بود برای تعیین تکلیف کارخانه، جلساتی برگزار شود که متاسفانه هر بار جلسات لغو و به زمان دیگری موکول می‌شد.

به گفته وی، تنها درخواست‌مان تعیین تکلیف هر چه سریع‌تر کارخانه بازیافت شهرکرد است.

راه‌اندازی مجدد کارخانه بازیافت شهرکرد به شرط برطرف شدن مشکلات

محمدحسین واحدیان، شهردار شهرکرد در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص کارخانه بازیافت شهرکرد گفت: در سنوات گذشته سرمایه‌گذاری با اداره صمت استان مبنی بر ارائه یک طرح پیشنهادی در حوزه بازیافت زباله ورود پیدا کرد و با موافقت ارائه طرح پیشنهادی، زمینی به مساحت ۱۰ هکتار در اختیار سرمایه‌گذار قرار گرفت که به صورت ناقص و تنها در یک فاز اقدام به احداث کارخانه کردند.

وی افزود: مشکل اصلی که وجود داشته این است که طبق قانون پسماند، متولی جمع‌آوری زباله و مدیریت پسماند برعهده شهرداری است که شهرداری‌ها از این طریق می‌توانند بخشی یا کل آن را به بخش خصوصی واگذار کنند.

شهردار شهرکرد بیان کرد: بدون اینکه شهرداری در آن سرمایه‌گذاری دخیل باشد قراردادی منعقد شده است، البته مواد اولیه‌ای که از آن شهرداری بوده اما در حوزه دیگری قرارداد بسته شده است. البته در برهه‌ای از زمان به دلیل نبود زیرساخت تعامل میان شهرداری و  بخش خصوصی گاهی بالا و پایین داشته است.

واحدیان گفت: زمانی که بنده به عنوان شهردار شهرکرد منصوب شدم کارخانه بازیافت تعطیل بود که دلیل این کار نادرست بودن پایه و اساس کار گزارش شد، بنابراین لازم بود شهرداری با بخش خصوصی وارد مذاکره می‌شد تا شهرداری زباله را تحویل و در قبال آن بخش خصوصی متعهد به تفکیک و تبدیل به کود کمپوست می‌شد.

وی یادآور شد: به سرمایه‌گذار کارخانه اصلاح اساس کار پیشنهاد شد، از طرفی باتوجه به تعهدات‌ سرمایه‌گذار به اداره صمت، این دستگاه به دلیل نداشتن رضایت بیان کرده که باید زمین تحویل داده شود.

واحدیان توضیح داد: در کارگروه مدیریت پسماند که در محل فرمانداری برگزار شد مصوب شد تا سرمایه‌گذار تجهیزات و ادوات را به قیمت کارشناسی در اختیار شهرداری قرار دهد و زمین ۱۰ هکتاری تحویل شهرداری شود، با این وجود شهرداری با در اختیار داشتن زمین و تجهیزات، از سرمایه‌گذاران توانمند یا سرمایه‌گذار فعلی به شرط تکمیل فرایند بازیافت برای ادامه کار و تولید کود کمپوست اقدام خواهد کرد.

شهردار شهرکرد ادامه داد: البته فرمانداری برای ۱۰ هکتار زمین که در اختیار شهرداری شهرکرد قرار خواهد گرفت به این موضوع ورود کرده است، در صورتی‌که مشکل از سوی فرمانداری برطرف و توافق با سرمایه‌گذار انجام شود، کارخانه تا پیش از پایان امسال و هر چه سریع‌تر مجدداً راه‌اندازی خواهد شد.

وی گفت: در گذشته زباله‌گردها به شکل ناموزون در محل دفن زباله حضور پیدا می‌کردند یا حتی روزها می‌گذشت و زباله‌ها دفن نمی‌شد اما اکنون به صورت روزانه کار دفن انجام می‌شود، می‌توان گفت در حال حاضر دفن زباله به صورت اصولی و بهداشتی صورت می‌گیرد، البته برای تفکیک زباله از مبدأ، از طریق نرم‌افزار "زی‌پاس" و استقرار کانکس‌ها این کار انجام می‌شود، به طوری‌که بین پنج تا ۱۰ درصد از تناژی که روزانه دفن می‌شد اکنون تفکیک می‌شود.

شهردار شهرکرد در پایان با اشاره به لزوم تهیه طرح جامع مدیریت پسماند، خاطرنشان کرد: طرح جامعی که برای شهرکرد تهیه شده مربوط به دهه ۸۰ بود که نیازمند به روز شدن داشت، مشاوری در این راستا برای به روز رسانی در نظر گرفته شد که مطالعات آن انجام و پیش طرح برای تصویب به حوزه‌های بالادستی آماده شد، البته حداقل زمان لازم برای تهیه طرح جامع یک سال بوده که از اردیبهشت‌ماه امسال قرارداد طرح جامع منعقد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha