• چهارشنبه / ۸ آذر ۱۴۰۲ / ۱۸:۳۳
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402090805995
  • خبرنگار : 50300

مجری طرح زراعت چوب وزارت جهاد کشاورزی:

فرآیند تولید نهال طرح زراعت چوب آماده اجرا است

فرآیند تولید نهال طرح زراعت چوب آماده اجرا است

ایسنا/خوزستان مجری طرح زراعت چوب وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه طرح کاشت یک میلیارد درخت، طرحی مردمی است، گفت: فرآیند تولید نهال طرح زراعت چوب آغاز شده و آماده اجرا است.

کامران پورمقدم در همایش ملی زراعت چوب که امروز (۸ آذرماه) در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان برگزار شد، با اشاره به سیاست‌های وزارت جهادکشاورزی در زراعت چوب، اظهار کرد: طرح زراعت چوب، طرحی با هدف کشت گونه‌های سریع رشد است که بازده اقتصادی و مزایای مختلفی دارد و یکی از مهمترین طرح‌های اقتصادی و اکولوژیکی است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: اگر رویش چوب در جنگل‌های شمال را در نظر بگیریم، سالانه دو تا سه متر مکعب در سال رشد دارد اما در طرح زارعت چوب، حداقل ۱۰ برابر رویش در سال داریم که نشان از تأثیرگذاری آن است.

مجری طرح زراعت چوب وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: این طرح به طور غیرمستقیم منجر به حفاظت پایدار از جنگل‌های کشور می‌شود و ابعاد اقتصادی اجتماعی دارد. در حال حاضر، حداقل قیمت هر تن چوب در کشور ، ۴.۵ تا ۵ میلیون تومان است.

وی افزود: طبق بررسی‌ها در هر هکتار زمینی که در آن زراعت چوب انجام می‌شود، حداقل برای دو نفر اشتغال ایجاد می‌شود. همچنین صنایع پایین دستی از تولیدات این طرح بهره‌مند می‌شود. اکنون نیز ۲۵۰ هزار نفر در این صنایع شاغل هستند.

پورمقدم گفت: در طرح زراعت چوب در دو بخش کلی برنامه‌ریزی شده است و توسعه کمی طرح با مشارکت دستگاه‌ها انجام می‌شود. موسسات تحقیقاتی، منابع طبیعی و وزارت نیرو در این طرح حضور پیدا می‌کنند و همچنین ستادی با دستور وزیر شکل می‌گیرد.

وی با بیان اینکه طرح کاشت یک میلیارد درخت، طرحی مردمی است، گفت: فرآیند تولید نهال طرح زراعت چوب آغاز شده و آماده اجرا است. در زراعت چوب، نهال‌های تولید شده کاشته خواهند شد. در این طرح، وزارت جهاد کشاورزی به دنبال ایجاد ارتباط میان صنایع و کارخانجات وابسته به چوب و تولیدکنندگان چوب است.

مجری طرح زراعت چوب وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: قیمت تمام شده غذا در جهان دو برابر چیزی است که می‌پردازیم زیرا تبعات زیست محیطی را در نظر نمی‌گیریم اما جهان در تلاش است که قیمت غذا را کم کند تا منجر به خسارت بیشتر به طبیعت نشود. ۳۰ درصد گازهای گلخانه‌ای در جهان ماحصل زنجیره تولید غذا است بنابراین جهان برای تولید غذا باید گازهای گلخانه‌ای کمتری تولید کند و علاوه بر ردپای آب اکنون ردپای کربن نیز مطرح است.

پورمقدم گفت: امروزه مسأله ارزان شدن قیمت غذا به دلیل تبعات زیست محیطی و گازهای گلخانه‌ای یکی از مباحث مهمی است که مطرح شده است و این از تبعات دخالت‌های بشر در طبیعت است.

وی با بیان اینکه تغییر اقلیم نمود بارز دستکاری بشر در طبیعت است، عنوان کرد: مسئول زیر مجموعه جهانی فائو اعلام کرده که اگر جهان ۴ درجه گرمتر شود، با کاهش میزان تولید غلات، حدود ۲ میلیارد گرسنه به گرسنگان جهان اضافه می‌شود.  

مجری طرح زراعت چوب وزارت جهادکشاورزی افزود: باید خرابی‌های قبل را جبران کنیم و در آینده به جنگل‌ها و فضای سبز اضافه کنیم بنابراین کاشت درخت یکی از ضروریات است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha