• جمعه / ۱۰ آذر ۱۴۰۲ / ۰۹:۰۷
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402091006652
  • خبرنگار : 50123

احساس طرد شدن؛ عذابی برای بیماران ایدز

احساس طرد شدن؛ عذابی برای بیماران ایدز

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: بیماران مبتلا به ایدز نیازمند حمایت های اجتماعی، روانی، شغلی و اقتصادی هستند، زیر ساخت های مناسب برای افراد مبتلا به ایدز و خانواده های آنها کافی نیست و به گونه‌ای بیماران از جامعه طرد می‌شوند.

علی احمدی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص قابل پیشگیری و قابل کنترل بودن بیماری ایدز، اظهار کرد: در صورت تحت درمان بودن بیمار و مراقبت‌های پزشکی این بیماری قابل کنترل است.

وی افزود: در حال حاضر آمار نسبت جنسیتی  بیماری ایدز در کشور ۱۹ درصد برای زنان و ۸۱ درصد مردان گزارش شده است. این رقم در استان ما ۳۳ درصد کل مبتلایان زن و ۶۷ درصد مرد هستند.

به گفته وی، طبق آمار کشوری بیش‌ترین راه انتقال از طریق اعتیاد تزریقی بوده که ۵۵ درصد را به خود اختصاص داده است، البته در سه ماهه نخست امسال در سطح کشور ۵۴ درصد از طریق تماس جنسی گزارش شده که این آمار در استان ۴۹ درصد بوده است.
 
رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بیماری ایدز یک بیماری رفتاری، خوفناک و اجتماعی است که به دلیل تبعات اجتماعی و راه‌های انتقال آن در اذهان افراد جامعه جایگاه مناسبی ندارد، تصریح کرد: افراد در معرض خطر، سواد سلامت مطلوب در خصوص این بیماری را ندارند و به دلیل شرایط فرهنگی، اجتماعی اطلاع‌رسانی درست و دقیق در رسانه‌های جمعی و در دسترس برای بیماری انجام نمی‌شود که این مسائل موجب ایجاد یک تابو در ذهن مردم جامعه شده است و ابتلا به ایدز را انگ می دانند و این گزاره باید اصلاح شود، در واقع این‌طور نیست که فرد آلوده به ایدز به دلیل رفتار خارج از چارچوب خانواده، از راه جنسی به این بیماری مبتلا شد، گرچه راه‌های مختلفی برای انتقال ایدز و ابتلا به آن وجود دارد که یکی از آن‌ها روابط جنسی محافظت نشده و ابتلای شریک جنسی است. 

احمدی ادامه داد: سیستم‌های دولتی حمایت های شغلی، اجتماعی و اقتصادی کمی از مبتلایان دارند و زیر ساخت‌های مناسب برای این افراد به اندازه کافی وجود ندارد و در صورت وجود، حتی افراد مشکوک به بیماری به دلیل انگ اجتماعی کمتر برای شناسایی و آزمایش دادن مراجعه می‌کنند. در صورت ابتلا عمدتا  افراد بیمار از جامعه طرد می‌شوند، بنابراین این طرد شدگی موجب گوشه‌نشینی و یا هنجار شکنی شدن این افراد می‌شود که لازم است آموزش، اطلاع رسانی و اعتماد سازی برای بیماریابی و مراجعه افراد مواجهه یافته به مراکز مشاوره بیماری های رفتاری انجام شود.

وی در خصوص راه‌های انتقال این بیماری، بیان کرد: راه‌های انتقال معمولا از طریق مواردی  از جمله انتقال از طریق روابط جنسی محافظت نشده و ترشحات آن، خالکوبی با وسایل آلوده و مشترک آغشته به خون و استفاده از لوازم تیز و برنده مشترک در آرایشگاه‌ها یا سرنگ مشترک، اعتیاد تزریقی و همچنین انتقال از مادر آلوده به جنین است که در آن خون و ترشحات مربوط به خون نقش دارند.

رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری ادامه داد: این بیماری از راه‌های تنفس، خوردن و آشامیدن، دست دادن، در آغوش کشیدن، شناکردن در استخر مشترک و کنار همدیگر نشستن منتقل نمی‌شود و این بیماری مخصوص گروه خاصی نبوده، به عبارتی همه می‌توانند در معرض این ویروس قرار بگیرند چراکه مقصد ویروس گلبول‌های سفیدی است که درون خون ما وجود دارند.

وی گفت: با داروهای مناسب جدید و کم عارضه و درمان بیمارانی که با ایدز زندگی می‌کنند این افراد می‌توانند زندگی طبیعی با طول عمر طبیعی داشته باشند.

احمدی بیان کرد: با توجه به اطلاع‌رسانی‌های بسیار در خصوص بیماری ایدز متاسفانه به دلیل انگ، طرد شدن از جامعه و پذیرش نشدن آن‌ها همچنان افراد نسبت به شناسایی به موقع این بیماری مقاومت می‌کنند.

رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: افراد جامعه باید بدانند که اگر کسی مبتلا به HIV  باشد و در مراحل اولیه کمون شناسایی و تشخیص داده شود و تحت درمان دارویی قرار بگیرد سیر بیماری به سمت ایدز (AIDS) پیشرفت نمی‌کند و حتی سرایت‌پذیری آن به شدت کم و گاهی به صفر می‌رسد و طول عمری مانند افراد سالم خواهند داشت، اما اگر کسی آلوده باشد و برای تشخیص مراجعه نکند، تحت درمان قرار نگیرد و در مرحله نهایی بیماری کشف شود بر اثر ضعف سیستم ایمنی به عفونت‌های فرصت طلب دیگر همچون  سل، پنومونی و حتی عفونت ساده دچار مرگ می‌شود، بنابراین خدمات تشخیصی، مشارکت اجتماعی، پیشگیری، درمان و مراقبت نقش مهمی در مدیریت ایدز در جامعه دارد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha