• شنبه / ۱۱ آذر ۱۴۰۲ / ۰۹:۲۴
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402091107056
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

کارشناس دارویی واحد تحقیق دانشگاه علوم پزشکی کاشان:

بروز مقاومت میکروبی یکی از تهدیدهای جامعه بشری است

بروز مقاومت میکروبی یکی از تهدیدهای جامعه بشری است

ایسنا/اصفهان کارشناس دارویی واحد تحقیق و توسعه دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: خطر بروز مقاومت میکروبی یکی از تهدیدهای جامعه بشری به ویژه در کشورهای در حال توسعه است که مصرف بی‌رویه داروهای آنتی‌بیوتیک به‌عنوان علت اصلی این معضل بزرگ محسوب می‌شود.

شیوع سرماخوردگی و آنفلوآنزا، مهم‌ترین عوارض سرد شدن هوا به خصوص در پاییز و زمستان است که شهروندان برای درمان آن، اقدام به مصرف انواع آنتی بیوتیک می‌کنند، اما تغییر یافتن باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و انگل‌ها، می‌تواند تأثیر داروها بر آنها را بی‌اثر کرده و مقاومت میکروبی ایجاد کند که درمان عفونت‌ها را بسیار مشکل یا غیرممکن می‌کند.

سید محمدمهدی امام در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بسیاری از عفونت‌های میکروبی ساده که زمانی با داروهای آنتی‌بیوتیک به راحتی قابل درمان بوده‌اند، امروزه در برابر دسته‌های دارویی آنتی‌بیوتیک مقاوم شده و درمان آنها نیازمند رژیم‌های درمانی شامل چند دسته دارو و صرف زمان و هزینه زیاد است.

وی افزود: پژوهش‌ها نشان می‌دهد که مصرف بی‌رویه و غیرمنطقی آنتی‌بیوتیک‌ها، در برخی موارد باعث شکست در روند درمان بیماری‌های میکروبی می‌شود، بنابراین ضرورت مقابله فوری و جدی با این روند در جوامع انسانی به ویژه جامعه در حال رشد ایران بیش از پیش احساس می‌شود.

کارشناس دارویی واحد تحقیق و توسعه دانشگاه علوم پزشکی کاشان، تصریح کرد: روند تجویز منطقی دارو به ویژه داروهای آنتی‌بیوتیک، شامل سه ضلع بیمار، پزشک و داروخانه است و در صورتی که هر یک از این اضلاع نسبت به حساسیت موضوع مقاومت میکروبی اطلاع کافی داشته باشند، این بحران تا حد زیادی قابل کنترل خواهد بود.

امام تأکید کرد: در صورتی که آموزش‌های لازم به عموم افراد جامعه در خصوص اهمیت مصرف منطقی داروهای آنتی‌بیوتیک داده شده باشد مصرف بی‌رویه این داروها و عوارض ناشی از آن تا حد زیادی در جامعه کاهش پیدا می‌کند.

وی گفت: پزشکان معالج نیز باید با وجود اصرار بیماران، از تجویز داروهای آنتی‌بیوتیک برای عفونت‌های ویروسی خودداری کنند تا احتمال بروز مقاومت میکروبی تا حد زیادی کم شود.

کارشناس دارویی واحد تحقیق و توسعه دانشگاه علوم پزشکی کاشان، افزود: سومین راهکار برای کاهش بروز مقاومت میکروبی، نظارت بر داروخانه‌ها و جلوگیری از فروش بدون نسخه آنتی‌بیوتیک‌ها به ویژه آنتی‌بیوتیک‌های بیمارستانی توسط متصدیان داروخانه است.

وی تأکید کرد: آموزش و نظارت هماهنگ بر سه ضلع تأثیرگذار برای کنترل مقاومت به داروهای آنتی‌بیوتیک، امری ضروری و برای جامعه حیاتی است و غفلت از این موضوع می‌تواند منجر به بروز بحران‌هایی خطرناک برای جامعه ما شود.

امام تصریح کرد:  بر اساس آمار مرکز پیشگیری از بیماری‌های ایالات‌متحده، در سال ۲۰۱۹ بیش از یک میلیون و ۲۷۰ هزار نفر به علت انواع مقاومت میکروبی در جهان جان خود را از دست داده‌اند و حدود پنج میلیون مرگ نیز مرتبط با این معضل بوده است.

کارشناس دارویی واحد تحقیق و توسعه دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: تخمین زده می‌شود با روند رو به رشد فعلی عوارض ناشی از مقاومت میکروبی در سال ۲۰۵۰ بیش از ۱۰ میلیون نفر جان خود را به این علت از دست خواهند داد.

وی خاطرنشان کرد: مقاومت میکروبی باعث سخت شدن روند درمان می‌شود، اما رعایت بهداشت شخصی و شست‌وشوی دست‌ها می‌تواند مانع از گسترش آن شود. همچنین برای جلوگیری از بروز مقاومت میکروبی، داروهای آنتی میکروبیال را به موقع و تا پایان دوره درمانی، تحت نظارت پزشک مصرف کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha