• دوشنبه / ۱۳ آذر ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402091309049
  • خبرنگار : 50105

جوانان؛ حلقه گمشده در بحران مالی اقتصادهای پیشرفته

جوانان؛ حلقه گمشده در بحران مالی اقتصادهای پیشرفته

ایسنا/خراسان رضوی آموزش عالی اغلب به‌عنوان وسیله‌ای حیاتی در کسب علم و مهارت محسوب می‌شود اما افزایش تمرکز مشاغل با مهارت بالا در برخی مناطق به این معنی است که فارغ التحصیلان در برخی مکان‌ها نمی‌توانند به‌طور کامل از مدرک تحصیلی خود استفاده کنند.

بر اساس نتایج تحقیقات جدید که نشان‌دهنده شکاف رو به رشد در جغرافیای اقتصادی بریتانیاست، بیش از چهار نفر از هر ۱۰ فارغ‌التحصیل دانشگاهی که در خارج از لندن زندگی می‌کنند، شغلی دارند که به مدرک دانشگاهی نیازی ندارد. نتایج این گزارش نشان می‌دهد که ۴۲ درصد از فارغ‌التحصیلان خارج از لندن در مشاغل غیر فارغ‌التحصیلی خود مشغول به کار هستند.

نتایج تحقیقات قبلی در بریتانیا، عموما به‌طور مجزا به دسترسی به دانشگاه یا نتایج حاصل از آن برای دانشجویانی که از زمینه‌های کم درآمد می‌آیند، پرداخته است اما تجزیه و تحلیل کنونی موسسه تحقیقات مالی (IFS) نشان می‌دهد که چگونه تمرکز فزاینده مشاغل با مهارت بالا در لندن به شانس زندگی افرادی که توانایی مالی زندگی در پایتخت بریتانیا را ندارند آسیب می‌رساند. اینها ازجمله یافته‌های گزارش جدید IFS است که پیامدهای جغرافیایی روندهای بلندمدت در بازار کار را بررسی می‌کند و بر اساس نتایج تحقیقات قبلی برای بررسی نابرابری‌ها ارائه می‌شود.

این مورد نشان می‌دهد که کاهش ملی در مشاغل سنتی با دستمزد متوسط و افزایش نسبی مشاغل کم‌درآمد و پردرآمد که اغلب به‌عنوان «توخالی کردن» شناخته می‌شود  بسیار متفاوت بوده است.

اقتصاددان ارشد تحقیقاتی اظهار کرد: افزایش مشاغل خدمات حرفه‌ای با مهارت بالا در ۳۰ سال گذشته به شدت بر لندن متمرکز شده است، به این معنی که فارغ‌التحصیلان سایر نقاط باید برای کسب نتایج تحصیلی خود نقل مکان کنند و این اغلب برای افرادی که با زمینه خانوادگی فقیرتر هستند، گزینه‌ مناسبی نیست.

جغرافیای اقتصادی کنونی بریتانیا، تحرک اجتماعی و استفاده مؤثر از استعدادها را در سراسر این کشور محدود می‌کند. تلاش برای نقل مکان به لندن برای کار همچنین به توضیح کمبود نیروی کار که اقتصاد بریتانیا را متوقف خواهد کرد کمک می‌کند. بسیاری از بخش‌ها هنوز جای خالی بیشتری نسبت به نامزدهای مناسب برای پر کردن آنها دارند.

جوانان؛ حلقه گمشده در بحران مالی اقتصادهای پیشرفته

این موسسه تحقیقات مالی اعلام کرد که یافته‌های آن نشان‌دهنده «توخالی شدن» مشاغل با درآمد متوسط از اوایل دهه ۱۹۹۰ است، به‌طوری‌که خدمات کم‌درآمد مانند مهمان‌نوازی و خدمات پردرآمد مانند فناوری اطلاعات و امور مالی بیشترین رشد را داشته‌اند.

اشتغال در مشاغل پردرآمد از سال ۱۹۹۳ تاکنون ۹۵ درصد در سطح ملی افزایش یافته است اما این رشد در لندن  ۲۴۰ درصد و در مناطق دیگر تنها ۴۱ درصد بوده است. نسبت کارکنان تحصیل کرده دانشگاه خارج از لندن در مشاغل غیر فارغ‌التحصیل از ۳۱ درصد در سال ۱۹۹۳ به ۴۲ درصد امروز افزایش یافته است.

در همین حال، تعداد فارغ‌التحصیلان به‌طور مساوی در سراسر این کشور گسترش یافته است و با افزایش تعداد فارغ‌التحصیلان در همه جا، مشاغل در حوزه فارغ‌التحصیلی به‌طور فزاینده‌ای در لندن متمرکز شده‌اند به این معنی که بسیاری از فارغ‌التحصیلان در سایر نقاط این کشور نمی‌توانند به‌طور کامل بر اساس مدرک تحصیلی خود سرمایه‌گذاری کنند.

نتایج تحقیقات قبلی نشان می‌دهند که فارغ‌التحصیلان دارای پیشینه‌های خانوادگی فقیرتر، کمتر به لندن مهاجرت می‌کنند. این گروه  که در آموزش عالی سرمایه‌گذاری کرده‌اند اما تمایلی به جابجایی ندارند، شاید بیشترین تأثیر منفی را از روندهای بازار کار طولانی مدت داشته باشند.

در حالی که کارگران با مهارت بالا به شدت از حضور در لندن سود می‌برند، برخی از کارگران کم مهارت در لندن ممکن است در پیشرفت شغلی خود با مشکل مواجه شوند. در لندن، افرادی که در مشاغل ابتدایی مانند نظافتچی، نگهبانان و کارکنان آشپزخانه هستند، بیشتر در شرکت‌های آژانس تخصصی کار می‌کنند که فقط دارای مشاغل کم مهارت هستند. جغرافیای اقتصادی کنونی بریتانیا هم تحرک اجتماعی و هم استفاده مؤثر از استعدادها را در سراسر این کشور محدود می‌کند.

سوفی هیل، اقتصاددان بنیاد رزولوشن در لندن عنوان کرد که جوانان در سراسر اقتصادهای پیشرفته تحت تأثیر بحران مالی قرار گرفتند و این موضوع باعث توقف چندین دهه پیشرفت شده است که در آن هر نسل استانداردهای زندگی بالاتری نسبت به نسل‌های قبلی خود دارد. ۱۵ سال بعد، این «گروه بحران» دیگر جوان نیستند و همچنان با نزدیک شدن به میانسالی زخم‌های اقتصادی بر تن دارند.

سهم فارغ‌التحصیلان مشاغل غیرفارغ‌التحصیل در لندن در طول سه دهه گذشته نسبتاً ثابت باقی مانده است (۳۷درصد تا ۳۸ درصد) اما تقریباً در مناطق دیگر افزایش یافته است.

جوانان؛ حلقه گمشده در بحران مالی اقتصادهای پیشرفته

بازار کار و مشخصات مهارت‌های لندن را می‌توان در موارد ذیل خلاصه کرد:

افزایش چالش‌های نیروی کار و مهارت در دوره پس از همه‌گیری، با تقاضای بالا برای مهارت‌های دیجیتال و قابل انتقال در لندن روبرو شده است؛

 کارگران با صلاحیت‌های سطح بالاتر همچنان مورد تقاضا هستند؛

اقتصاد با مهارت بالا در لندن حفظ شده است؛

گروه‌های محروم در دستیابی به مشاغل و کارآموزی و افزایش پیشرفت شغلی نیازمند رسیدگی هستند؛

شکاف‌های اشتغال وجود دارند؛

کارفرمایان سرمایه‌گذاری در توسعه، مهارت کارکنان را کاهش می‌دهند و نابرابری‌ها دسترسی برخی از لندنی‌ها به دوره‌های کارآموزی را تضعیف می‌کند و

آموزش‌های مرتبط با شغل برای افزایش ارائه آموزش در زمینه‌های مرتبط جدید ازجمله اقتصاد سبز، بازآموزی و ارتقای مهارت افراد نیاز فوری است.

منابع

businesstimes.com.sg

ifs.org.uk

businessldn.co.uk

suttontrust.com

fenews.co.uk

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha