• دوشنبه / ۱۳ آذر ۱۴۰۲ / ۱۴:۱۱
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402091309191
  • خبرنگار : 50026

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار :

افزایش بیماری هاری در خراسان جنوبی نگران کننده است

افزایش بیماری هاری در خراسان جنوبی نگران کننده است

ایسنا/خراسان جنوبی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: براساس آمار اداره‌ کل دامپزشکی و نتایج آزمایش‌های انجام شده در سال جاری بیماری هاری در استان رو به افزایش بوده که زنگ خطر جدی است.

علیرضا عباس‌زاده، امروز دوشنبه 13 آذر در جلسه کارگروه کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان افزود: موارد ابتلا به بیماری هاری در حیوانات که نتایج آزمایشگاهی آن مثبت بوده از ابتدای سال جاری ۱۴ مورد است که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش چشمگیری را نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا،وی گفت: برای ساماندهی سگ‌های بلاصاحب، مراکز نگهداری این حیوانات در تمامی شهرستان‌های استان راه‌اندازی شده‌ است‌ با این وجود برخی افراد می‌خواهند زندگی مسالمت آمیز با سگ را در جامعه ترویج کنند.

معاون استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: اثر حیوانات ناقل بیماری بر زندگی انسان مشهود است و مهمترین آنها سگ‌های ولگردی که در سطح روستاها و شهرها پراکنده هستند لذا وظیفه ماست به منظور حفظ و حراست از جان مردم و رعایت بهداشت عمومی این حیوانات را کنترل کنیم و در این خصوص نیازمند مشارکت مردم هستیم.

وی خواستار تسریع در جمع آوری سگ‌های ولگرد توسط شهرداری‌ها شد و گفت: وجود این حیوانات را به دلیل مسایل بهداشتی و امنیت مردم نباید در سکونتگاه‌های انسانی داشته باشیم.

عباس‌زاده تصریح کرد: رهاسازی سگ‌های ولگرد بعد از عقیم سازی در سکونتگاهای شهری اشتباه است و باید در طبیعت رهاسازی شوند.

وی افزود: پیش نویس دستورالعمل ساماندهی سگ‌های ولگرد به دستگاه‌های متولی ارسال می‌شود تا در زمینه اجرای موفق طرح، نظرات و پیشنهادات خود را ارائه دهند.

افزایش ۲ تا سه برابری موارد مثبت هاری

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: از ابتدای سال جاری ۲۷ نمونه گاز گرفتگی حیوانات در استان انجام شده که ۱۴ مورد مثبت بوده است.

محمدعلی بخشی افزود: تعداد موارد هاری مثبت در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۲ تا سه برابری داشته است.

وی با اشاره به واکسیناسیون هشت هزار و ۳۱۹ سگ نگهبان و گله همچنین هزار و ۳۶۴ قلاده سگ در پناهگاه‌های شهرداری استان گفت: سال ۱۴۰۰ هیچ موردی از این بیماری در استان نداشتیم ولی سال گذشته ۱۲ مورد شناسایی شد.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی ادامه داد: مهمترین راه کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد از طریق عقیم سازی است و اگر منابع تغذیه آنها در مناطق شهری جمع آوری شود هرگز ورود سگ‌ها را به شهرها نخواهیم داشت.

وی شغال، گرگ، خفاش، روباه، راکون و راسوها را ناقلان هاری در طبیعت و سگ‌ها و گربه‌ها را ناقلان این بیماری در جوامع شهری و روستایی عنوان کرد و گفت: سرایت بیماری به حیوان یا انسان بیش از ۹۵ درصد از طریق گاز گرفتن یا خراش پوستی ناشی از پنجه کشیدن است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha