• سه‌شنبه / ۱۴ آذر ۱۴۰۲ / ۰۸:۴۸
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1402091409634
  • خبرنگار : 50553

یک پزشک متخصص:

استرس موجب فعال شدن سلول‌های سرطانی می‌شود

استرس موجب فعال شدن سلول‌های سرطانی می‌شود

ایسنا/قزوین فوق تخصص آنکولوژی، هماتولوژی و پیوند مغز استخوان در مرکز درمان جهاددانشگاهی قزوین با بیان اینکه استرس منشأ بسیاری از سرطان‌هاست، گفت: باید خود را از استرس‌های اجتماعی دور نگه داریم چراکه استرس سیستم ایمنی را ضعیف می‌کند و سبب فعال شدن سلول‌های سرطانی می‌شود.

دکتر یزدان ظفری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه بیماری سرطان قابل پیشگیری و درمان است، اظهار کرد: خوشبختانه امروزه با پیشرفت‌های بسیاری که در حوزه تشخیص و درمان سرطان رقم خورده، سرطان از بیماری‌های قابل درمان و کنترل شمرده می‌شود، فرد مبتلا به سرطان می‌تواند همانند یک انسان عادی به زندگی خود در کنار خانواده ادامه دهد.

فوق تخصص آنکولوژی، هماتولوژی و پیوند مغز استخوان در مرکز درمان جهاددانشگاهی قزوین بیان کرد: مسئله اصلی این است که زمانی بیماری فرد مبتلا به سرطان درمان خواهد شد که به موقع تشخیص داده شود و مراحل درمان نیز مرتب و منظم انجام گردد.

وی خاطرنشان کرد: بافت‌های مختلف بدن در طول زندگی انسان مستعد ابتلا به سرطان هستند بنابراین باید به تغییرات غیرطبیعی که در بدن اتفاق می‌افتد اهمیت داد و در اولین فرصت به پزشک مراجعه کرد؛ به‌طور مثال در صورت داشتن علائمی چون سرفه‌های مدت طولانی، زودتر از حالت طبیعی سیر شدن و احساس پر بودن سر دل، یبوست غیرطبیعی و خون‌ریزی در مدفوع باید سریعاً به پزشک مراجعه کرد.

این پزشک متخصص ادامه داد: سرطان سینه در خانم‌ها یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها است، اگر خانمی در یک یا هر ۲ سینه توده، تغییر فرم غیرطبیعی و فرورفتگی در نوک سینه ملاحظه کرد در اولین فرصت باید به پزشک مراجعه کند.

وی با بیان اینکه تشخیص زودهنگام سرطان مساوی با درمان به موقع است، گفت: فردی که با بی‌اشتهایی، کاهش وزن، گشاد شدن لباس‌ها و علائم غیرطبیعی دیگری روبه‌رو شد باید به پزشک مراجعه کند چراکه درمان به موقع از پیشرفت سرطان جلوگیری می‌کند. به‌طور مثال اگر سرطان سینه در خانم‌ها زود تشخیص داده شود با جراحی کاملاً قابل درمان است اما اگر به موقع تشخیص داده نشود، ریه یا کبد درگیر خواهد شد و در این صورت درمان بیمار مشکل و حتی گاهی اوقات غیرممکن خواهد بود.

فوق تخصص آنکولوژی، هماتولوژی و پیوند مغز استخوان در مرکز درمان جهاددانشگاهی قزوین اظهار کرد: امروزه ارتباط بین استفاده از سیگار و ابتلا به سرطان ریه ثابت شده است، بنابراین سیگار نکشیدن و عدم مصرف دخانیات مساوی با کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه است.

ظفری در پایان با بیان اینکه استرس منشأ بسیاری از سرطان‌هاست، گفت: باید خود را از استرس‌های اجتماعی دور نگه داریم چراکه استرس سیستم ایمنی را ضعیف می‌کند و سبب فعال شدن سلول‌های سرطانی می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha