• سه‌شنبه / ۱۴ آذر ۱۴۰۲ / ۰۹:۲۷
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402091409677
  • خبرنگار : 50210

اخذ ۷ میلیارد ریال خسارت آلودگی خاک از واحدهای صنعتی متخلف استان مرکزی

اخذ ۷ میلیارد ریال خسارت آلودگی خاک از واحدهای صنعتی متخلف استان مرکزی

ایسنا/مرکزی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: ۷ میلیارد ریال خسارت آلودگی خاک از واحدهای صنعتی متخلف استان اخذ شد.

یوسف یوسفی ۱۴ آذرماه به مناسبت روز جهانی خاک در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به اهمیت خاک به عنوان یکی از مهم ترین اجزای طبیعت، هر ساله سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد(FAO)  در روز ۵ دسامبر (۱۴ آذرماه) بزرگداشت روز جهانی خاک را برگزار می‌کند و شعار سال ۲۰۲۳ میلادی  Soil and Water; a source of life، خاک و آب منشاء زندگی است.

وی بیان کرد: خاک و آب، پایه و اساس تولید غذا و خدمات اکوسیستمی بوده و رفاه انسان را فراهم می‌کنند و با شناخت نقش ارزشمند آنها، ما می‌توانیم اقدامات پیشگیرانه‌ای را برای محافظت از این منابع برای نسل‌های آینده انجام دهیم.

یوسفی در خصوص اهمیت خاک بیان کرد: خاک دارای خدمات اکوسیستمی متنوع نظیر تامین غذا، فیبر، سوخت، حمایت از میراث فرهنگی، تامین مصالح ساختمانی، منبع دارویی و منابع ژنتیک، زیستگاه موجودات زنده، جایگاه چرخه عناصر غذایی تنظیم سیلاب‌ها، تنظیم آب و هوا، ترسیب کربن  و تصفیه آب و کاهش آلاینده های خاک است.

وی گفت: خاک بیش از ۲۵ درصد کل تنوع زیستی زمین را در خود جای داده و از زندگی در خشکی و کل زمین پشتیبانی می‌کند. بیش از ۹۰ درصد موجودات زنده در خاک زندگی کرده یا بخشی از زندگی خود را در خاک سپری می‌کنند.

وی با تاکید بر مدیریت و حفاظت یکپارچه آب و خاک بیان کرد: مدیریت نادرست بهره برداری از خاک و عدم توجه به مصرف صحیح و اصولی آب های سطحی و برداشت های بی رویه از آب های زیرزمینی، محیط زیست را  با خطری جدی مواجه کرده و در همین خصوص دولت سیزدهم خط ‌مشی‌های مدیریت، حفاظت و بهره‌‏برداری پایدار از خاک کشور را با رویکرد مدیریت یکپارچه آب و خاک ابلاغ کرده است.

یوسفی ادامه داد: از اقدامات شاخص این اداره کل در راستای حفاظت و مدیریت بهینه خاک می توان به برگزاری جلسات تخصصی با دستگاه‌های ذیربط به منظور پایش خاک های کشاورزی با پتانسیل آلودگی، پایش صنایع و معادن به منظور شناسایی خاک‌های آلوده، الزام و تکلیف شهرک ها و واحدهای صنعتی و تولیدی به رعایت قوانین خاک، شناسایی و واحدهای آلاینده خاک و صدور اخطاریه و الزام واحدهای صنعتی بزرگ به پایش خاک در راستای خود اظهاری و ... اشاره کرد.

وی افزود: از ابتدای سال جاری تا پایان نیمه اول سال، در مجموع تعداد ۲۲۳۷ واحد تولیدی، صنعتی، خدماتی و تولیدی به ‌صورت مستمر مورد پایش و خوداظهاری قرار گرفته اند و ۵۱ مورد پایش خاک توسط آزمایشگاه‌های معتمد و اداره کل انجام شده است. براساس جرایم ماده ۱۵ قانون خاک، از زمان ابلاغ تاکنون بیش از ۷ میلیارد ریال خسارت آلودگی خاک از واحدهای صنعتی متخلف اخذ شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha