• چهارشنبه / ۱۵ آذر ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402091510710
  • منبع : نمایندگی مرکزی

یک استاد دانشگاه:

روز دانشجو روز نفی استکبار است

روز دانشجو روز نفی استکبار است

ایسنا/مرکزی یک استاد دانشگاه با اشاره به اهمیت مرور واقعه ۱۶ آذر توسط دانشجویان نسل حاضر گفت: روز دانشجو روز نفی استکبار است.

میرزاخانی در نشست بررسی وقایع ۱۶ آذر که به همت مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی اراک و با حضور جمعی از دانشجویان این مرکز برگزار شد، اظهار کرد: روز دانشجو روز نفی استکبار است.

وی با بیان اینکه اگر از گذشته بدانیم راه روشنی برای آینده پیش رو خواهیم داشت، به تشریح اتفاقاتی که به واقعه ۱۶ آذر منجر شد و اتفاقات پس از آن پرداخت.

میرزاخانی با بیان اینکه در جریان جنگ جهانی دوم آمریکا اقداماتش را برای تبدیل شدن به یک ابرقدرت در جهان آغاز کرد، افزود: در آن دوران رضاخان که بواسطه انگلیسی ها روی کار آمده بود، مقداری به سمت آلمانی ها رفت و همین کار باعث شد که انگلیسی ها او را برداشتند و تبعید کردند.

وی به مبارزات آیت الله مدرس با رضاخان اشاره کرد و گفت: کودتای ۲۸ مرداد با هدف سرنگونی مصدق انجام شد، در واقع متمایل شدن او به غرب و اعتمادش به غرب، در نهایت او را به این سرنوشت دچار کرد.

میرزاخانی افزود: در آن دوران دانشجویان فعال و آگاهی چون سه دانشجویی که در دانشگاه تهران در اعتراض به سفر نیکسون کشته شدند در دانشگاه ها داشتیم البته آنزمان دانشگاه های متعددی در کشور وجود نداشت و معروفترین دانشگاه ایران دانشگاه تهران بود که از دانشکده های مختلف تشکیل شده بود.

وی اظهار کرد: مصطفی بزرگ‌نیا، احمد قندچی و مهدی شریعت‌رضوی سه دانشجوی دانشگاه تهران بودند که در ۱۶ آذر ۱۳۳۲ در جریان اعتراض به دیدار رسمی ریچارد نیکسون معاون رئیس‌جمهور آمریکا و از سرگیری روابط ایران با بریتانیا کشته شدند. این واقعه چندماه پس از کودتای ۲۸ مرداد در دانشگاه تهران اتفاق افتاد.

وی افزود: نیکسون از قبل، شرایطی را با دولت ایران بسته بود. آن زمان ایران متمایل به غرب شده بود و دوران پس از کودتای ۲۸ مرداد بود و مصدق هم تبعید شده بود. تنها قشری که می توانست در این شرایط اطلاع رسانی خوب و مطالبه گری خوبی داشته باشد دانشجویان بودند.

میرزاخانی گفت: پس از اعتراضات دانشجویی آنزمان و مطالبه گری دانشجویان، به نیکسون دکترای افتخاری حقوق داده شد و این مسئله بسیار دردناک است.  در واقع هدف سفر نیکسون به ایران قوی تر شدن روابط ایران با غرب و احیای روابط قطع شده با انگلیس بود که هر دو اتفاق افتاد.

وی اظهار کرد: پس از واقعه دانشگاه تهران، تعدادی از دانشجویان خارج از کشور که اهل مبارزه بودند روز ۱۶ آذر را به عنوان روز دانشجو اعلام کردند.

میرزاخانی با اشاره به شرایط امروز کشور گفت: ۶ سال پیش وقتی آمریکایی ها ایران را تهدید می کردند، یک جمله را در تهدیدات شان تکرار می کردند و آن این بود که گزینه نظامی روی میز است و حتی دولت های قبل نگران این موضوع بودند و احتمال چنین اقدامی از سوی آمریکا برای دولت‌ها امری نگران کننده بود، اما زمانی رسید که آنها مجبور شدند این گزینه را از روی میز بردارند.

وی با طرح این سوال که ما کجا آنقدر قوی شدیم که این گزینه از روی میز برداشته شد، گفت: در ۲۲ بهمن ۵۷  انقلاب پیروز شد و دشمنان در ۲۳ بهمن، تلاش برای تجزیه ایران را کلید زدند، ۲۴ ترورها آغاز شد و ۲۵ بهمن تحریم ها شروع شد و همه این اقدامات صورت گرفت تا این انقلاب شکست بخورد.

وی افزود: نقشه هایی موجود است که نشان می دهد آمریکایی ها و انگلیسی ها باتفاق شوروی توافق کردند که ایران به سه قسمت تقسیم شود و هر کس سهم خود را بردارد ولی موفق نشدند. آنها تلاش کردند ایران را تجزیه کنند ولی نتوانستند.

میرزاخانی با بیان اینکه ده ها اندیشمند شرقی و غربی که انقلاب شناس هستند انقلاب ایران را بررسی کردند، اظهار کرد: میشل فوکو معتقد است که فضای ایدئولوژیک حاکم بر انقلاب ایران و بُعد معنوی این انقلاب، آن را شکست ناپذیر کرده است.

وی با تاکید بر اینکه امپراطوری رسانه در دست جبهه غرب است و به نفع خود از آن استفاده می کند، افزود: انقلاب اسلامی باید همواره خود را قوی کند. وقتی ما در چندین بخش قوی شدیم دشمنان مجبور می شوند گزینه های خود را از روی میز حذف کنند. چنانکه این اتفاق در حوزه نظامی و ساخت موشک و پهباد و حوزه های مختلف علمی همچون نانو افتاد و ایران قوی شد. وقتی کشوربه سمت پیشرفت می رود طبیعتا با دسیسه های زیادی مواجه می شود ولی مواجهه با این دسیسه ها نباید ما را خسته کند.

میرزاخانی افزود: انقلاب مسیر خود را می رود و این دسیسه ها نمی تواند به آن ضربه بزند. میشل فوکو معتقد است که رویکرد ایدئولوژیک و پیروی از ولایت فقیه عوامل قدرت و شکست ناپذیری این انقلاب است.  

وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر راه اندازی کرسی های آزاداندیشی افزود: این کرسی ها فضایی را ایجاد می کنند که تا دانشجویان حرف هایشان را بزنند و مطالبه گر باشند و مسئولان نیز پاسخگو باشند.

وی همچنین بر لزوم توجه به جهاد تبیین تاکید کرد و گفت: ما متخصصان زیادی در حوزه های مختف داریم که همه جوره پای انقلاب ایستاده اند و حرف های زیادی برای گفتن دارند. باید راهیان بازدید از دستاوردهای استان را در دانشگاه ها راه اندازی کرد تا دانشجویان دستاوردهای استان و کشور را ببینند و بشناسند.

وی با اشاره به اتفاقاتی که در غزه در حال وقوع است گفت: جهانی به جنگ این منقطه آمده است ولی امیدها و آرزوهایی که در غزه زنده است باعث شده است که این نقطه کوچک در مقابل دنیا ایستادگی کند.

وی با بیان اینکه امریکا، فرانسه و انگلیس و ... همه به کمک اسرائیل آمده اند و حتی می توان نفوذ اسرائیل را در لایه لایه های اقتصاد این کشورها دید، به انتخابات مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: اگر ما در حوزه انتخابات پیش رو کوتاهی کنیم و نمایندگانی که انتخاب می شوند همراه و همسوی انقلاب نباشند اسرائیل به نوعی از خطر نجات پیدا می کند.

میرزاخانی بر لزوم مطالبه گری در این خصوص و جهاد تبیین در این حوزه تاکید و گفت: البته این مطالبه گری و تبیین نباید فقط در یک موضوع خلاصه شود و باید به همه امور پرداخت.

محسن مرادی رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی نیز در این نشست بر لزوم روایتگری درست دستاوردها و توانمندی های کشور تاکید کرد و گفت: تاکید مقام معظم رهبری بر بیان توانمندی ها و دستاوردها و انتقال روحیه امید و خودباوری است.

وی با اشاره به اقدامات و دستاوردهای جهاد دانشگاهی اظهار کرد: این نهاد جزو نهادهای عمومی غیردولتی است و فضای کاری ما، خصوصی با ماموریت های ویژه و خاص است. دولت گاهی کمک هایی به این نهاد کرده ولی بسیاری از دستاوردهای این نهاد حاصل جوشش درونی بوده است.

وی با بیان اینکه این نهاد پیشرو در عرصه نوآوری است و از ایده های نوآورانه و خلاقانه ای که ارائه دهندگان آنها در پیگیری ایده جدی و دارای اراده باشند حمایت می کند، به شهید دکتر آشتیانی بنیانگذار رویان اشاره کرد و گفت: روحیه و اراده قوی دکتر آشتیانی برای گذر از سختی ها و دستیابی به هدف در کنار توان بالای مدیریتی که در ایشان وجود داشت، برای همگان بویژه نسل جوان آموزنده است.

مرادی افزود: مقام معظم رهبری عموما در جلساتی که در حوزه مباحث علمی تشکیل می شود از ایشان نام برده و به امید و اراده ایشان اشاره می کنند افزود: حاصل این اراده آهنین ایجاد رویان است که در دنیا بی نظیر است و صفر تا صد درمان ناباروری در رویان قابل انجام است.

وی با بیان اینکه امکان بازدید دانشجویان از مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی در استان مرکزی وجود دارد، گفت: به روزترین اقدامات درمان ناباروری در این مرکز انجام می شود و با ظرفیت علمی که در حال حاضر در این عرصه در رویان وجود دارد هیچکس در حوزه درمان ناباروری در کشور مشکلی نخواهد داشت. دکتر اشتیانی در سال ۷۰ بذر پروژه ای را کاشت که در حال حاضر به درختی تنومند تبدیل شده و ثمره آنرا می بینیم.

مرادی اظهار کرد: بازدید از دستاوردهای مختلف همچون دستاوردهای رویان باعث می شود که به خود ببالیم و روحیه امید در ما تقویت شود.

روز دانشجو روز نفی استکبار است

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha