• پنجشنبه / ۱۶ آذر ۱۴۰۲ / ۱۵:۲۷
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402091611646
  • خبرنگار : 50228

"امیدآفرینی و پیشرفت خوزستان"؛ تبلور پالایشگاه آبادان

"امیدآفرینی و پیشرفت خوزستان"؛ تبلور پالایشگاه آبادان

ایسنا/خوزستان پالایشگاه آبادان توانسته در مسیر خدمت، خودکفایی و پیشرفت ایران، برای اولین بار در جهان، واحد پالایشگاهی با ظرفیت منحصر به فرد ۲۱۰ هزار بشکه از سوی متخصصان داخلی طراحی و احداث کند.

آبادان؛ سرزمین‌ اولین‌ها. ۱۱۱ سال پیش اولین پالایشگاه کشور با هدف پالایش نفت مسجدسلیمان، در آبادان ساخته شد. کارشناسان وقت به این نتیجه رسیده بودند، با توجه به وجود روخانه‌های اروند و بهمن‌شیر و دسترسی شهر به آب‌های ‌آزاد و مجاورت با محل اولین چاه نفت، کار احداث اولین پالایشگاه کشور در آبادان احداث شود و در اولین مرحله بهره‌برداری ۲۵۰۰ بشکه محصول روانه چرخه سوخت کشور شد.

به گزارش ایسنا، در بحبوحه جنگ جهانی دوم و زمانی که کشور در اشغال نیروهای متفقین بود، توجهات به پالایشگاه بیشتر شد و برای تامین سوخت مورد نیاز هواپیماهای جنگنده، ظرفیت پالایشگاه افزایش یافت. با پیروزی انقلاب اسلامی، این شریان حیاتی جان دوباره‌ای گرفت. کم‌کم مستشاران خارجی از شهر رفتند و به خیال خودشان کارخانه تعطیل می‌شود، غافل از این که بسیج مردمی به فرمان امام راحل تشکیل شده بود و جوانان برومند ایران برای راه اندازی خودشان را به شهر رساندند.

جنگ شد و خاکمان مورد همجه دشمن بعثی قرار گرفت اما زنان و مردانی از جنس غیرت، مرزها را در دست گرفتند و اجازه ندادند ذره ای از این خاک به دست دشمن بیفتد؛ در اوج جنگ، پالایشگاه آبادان بی وقفه تولید داشت، چرا که مردمانی از جنس بلور پای کار ایستادند.

جنگ تیر و ترکش تمام شد و در حالی که سال ها بعد جنگ اقتصادی آغاز شد، همچنان نبض پالایشگاه می زند؛ سازندگی که در دو سال اخیر هم در افزایش ظرفیت تولید نقش داشته و هم در اشتغالزایی جوانان منطقه، پالایشگاه ماموریت خود را به بهترین شکل انجام داده است.

حکیم قیم مدیرعامل پالایشگاه آبادان نیز در گفت و گو با ایسنا  از بازسازی و توسعه پالایشگاهی می گوید که جز مشتی آهن‌پاره و زمین شخم‌خورده از تیر، موشک و خمپاره چیزی از آن نمانده بود.

قیم می گوید"۶۰ درصد از تجهیزات پالایشگاه کاملاً از بین رفته بود. در نگاه اول، بازسازی غیرممکن و شاید به صرفه نبود. اما فرمان آمد، پالایشگاه هرچه زودتر راه‌انداری شود. با تکیه بر توان داخلی و دانش فنی متخصصان داخلی در کمتر از ۸ ماه بازسازی شکل اجرایی به خود گرفت. اولین واحد با ظرفیت ۱۳۰ هزار بشکه به بهره‌برداری رسید و ظرفیت تولید به ۳۸۰ هزار بشکه در روز رسید."

وی ادامه می دهد" فاز سوم پالایشگاه در دهه ۹۰ کلید خورد و برای اولین بار در جهان یک واحد پالایشگاهی با ظرفیت منحصر به فرد ۲۱۰ هزار بشکه از سوی متخصصان داخلی طراحی و ساخته شد. بیش از ۶۰ درصد تجهیزات در داخل کشور طراحی و ساخته شد و توانستیم بنزین با اُکتان بالا برای سوخت چرخ‌باد و پهپاد را تولید کنیم و علاوه بر تامین نیاز داخل صادر کنیم."

مدیرعامل پالایشگاه آبادان اشاره ای به افزایش پالایشگاه از ظرفیت ۴۵۰ هزار به ۶۴۰ هزار بشکه در دولت سیزدهم می کند و می گوید"جلوگیری از بسته شدن چاه‌های نفت و تضمین تامین سوخت داخل از مزایای اجرای طرح هستند."

وی ادامه می دهد" با موافقت دولت سیزدهم برای اولین بار به منظور جلوگیری از سوخت مازاد LPG، طرحی را با موافقت وزارت نفت اجرا کردیم. ۱۷ تجهیز مورد استفاده در صنعت نفت به نام پالایشگاه آبادان بومی‌سازی شد."

عدالت، جهاد خدمت، پیشرفت خوزستان، پیشرفت ایران و امیدآفرینی؛ کلیدواژه‌های سخنان مدیرعامل پالایشگاه آبادان بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۱۷ ۱۶:۲۹

سلام. آقای قیم این چیزهای که گفت همه درست به غیراز عدالت که ندارد. مردم وجوانان آبادان بااینکه سابقه کارمقاطع دارند( اورهال تاالان درب اصلی جمع میشوند وکسی به آنها توجه نمیکند بااینکه به چشم داردمیبیند. بله پالایشگاه خوبه ودرآن باز فقط وفقط برای غیر بومی... ممنون