• پنجشنبه / ۱۶ آذر ۱۴۰۲ / ۱۹:۴۶
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402091611797

برنامه های معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه تشریح شد

برنامه های معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه تشریح شد

ایسنا/قم برنامه های معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه با شعار پژوهش؛ جهاد علمی و پشتیبانی تبلیغ ، تشریح شد.

حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی‌حاجی در نشست خبری هفته پژوهش به خبرنگاران گفت: هفته پژوهش فرصتی برای هم‌اندیشی با پژوهشگران و ایجاد بسترهایی به منظور تقویت ظرفیت‌های پژوهشی است.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه با اشاره به اینکه شعار هفته پژوهش« جهاد علمی و پشتیبانی تبلیغ » است، گفت: باید به نیازهای ملی و بین المللی توجه شود و مراکز پژوهشی و پژوهشگران باید به مطالعه، دقت بیش‌تر، شیوه‌های جدید و راهکارهای کارآمدی توجه داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه ساختارها و شیوه‌های جدید باید در نهادها و قالب‌های پژوهشی مورد مطالعه قرار گیرد، افزود: باتوجه به همزمانی هفته پژوهش با ایام فاطمیه و شهادت حضرت زهرا (س) یکی از شعارهای روز به پژوهش، خانواده و سبک زندگی فاطمی(س) اختصاص یافته است.

وی با تاکید بر توسعه زیرساخت‌های پژوهشی در امر آموزش گفت: پژوهش‌ها باید ناظر به پاسخ‌گویی به نیازهای نظام باشد و در این راستا از سال گذشته برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات متعددی شکل گرفته است.

مقیمی‌حاجی با بیان اینکه کارگاه مهارت پژوهشی در مدارس تقویت شده است گفت: توسعه جشنواره علامه حلی به بخش مدارس یکی از دغدغه های ماست که سلسله مسابقه‌ای از مدرسه آغاز و به رقابت کشوری می رسد.

وی  با بیان اینکه طی یک سال اخیر ارتقای هدفمندی پژوهش در مرکز خدمات را داشتیم، عنوان کرد: در قالب این اتفاق به همت مرکز خدمات رده پژوهشگران و پژوهش‌یاران ارتقا یافت و حمایت‌ها از این گروه‌ها افزایش یافت.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه به راه‌اندازی سامانه پژوهشگران اشاره کرد و گفت: از سال گذشته با همکاری مرکز فناوری حوزه‌های علمیه این سامانه راه‌اندازی شد و به مرور ثبت اطلاعات از ۶ مورد اولیه فعالیت‌های پژوهشی آغاز و امروز به ۱۹ دسته افزایش یافته است.

مقیمی‌حاجی با اشاره به اینکه طی هفته‌های آینده از این سامانه به صورت رسمی رونمایی خواهیم کرد، ادامه داد: این سامانه با مراکز مختلفی از جمله مرکز خدمات متصل است و اطلاعات آن به مراکز مرتبط ارسال خواهد شد.

وی با بیان اینکه طی چندسال اخیر برنامه‌های پژوهشی همواره ارتقا پیدا کرده است، تصریح کرد: امروز ۱۱۰۰ واحد علمی داریم که در راستای احیای سنت‌های حوزوی و ارتباط بیش‌تر تربیتی و علمی اساتید و طلاب برنامه‌ریزی شده است.

مقیمی‌حاجی با اشاره به اینکه پژوهش‌سراهای استانی طی دو سال اخیر توسعه یافته است، یادآور شد: تمامی استان‌ها زیرساخت‌های لازم برای راه‌اندازی واحدهای پژوهشی را ندارند، به همین منظور برای کمک به آن‌ها طرح پژوهش‌سراهای استانی در دستورکار قرار گرفته است.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه با بیان اینکه ۲۶ پژوهش‌سرا در ۲۴ استان تأسیس شده است، گفت: در بخش پژوهش در نظام کلان حوزه در پاسخ به نیازهای جامعه و رسالت حوزه‌های علمیه در قبال این نیازها، امروزه شاهد حضور پژوهشگاه‌های بزرگ با توانمندی تولید علمی‌ ارزشمند هستیم.

مقیمی‌حاجی با اشاره به اینکه پاسخ به نیازهای جامعه یکی از دغدغه‌های اصلی پژوهشگاه‌ها است، گفت: شورای هماهنگی مراکز و واحدهای پژوهشی تشکیل شده است و مسائل کلان معاونت پژوهش را سیاست‌گذاری می‌کند.

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه با اشاره به اینکه از پروژه‌های مورد نیاز حمایت می‌کند، خاطرنشان کرد: طی دو سال گذشته حدود ۴ هزار طرح به دبیرخانه حمایت واصل شده است و تاکنون بیش از ۴۰۰ پروژه به قرارداد رسیده و بیش از ۱۰۰ پروژه نیز به پایان رسیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha