• سه‌شنبه / ۲۱ آذر ۱۴۰۲ / ۰۸:۴۹
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1402092114939
  • خبرنگار : 50130

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان:

حیات جانوری و گیاهی کردستان به کوه ها وابسته است

حیات جانوری و گیاهی کردستان به کوه ها وابسته است

ایسنا/کردستان مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کردستان، گفت: کوهستان، جغرافیایی متفاوت و زیبا دارد که سرچشمه همه رودهای بزرگ و منشا نیمی از آب های شیرین جهان و زیستگاه گونه های بی شمار گیاهی و جانوری است.

اقبال حمید ۲۰آذر در گفت و گو با خبرنگاران به مناسبت روز جهانی کوهستان، اظهار کرد: آنهایی که به کوهستان با عنوان یک اکوسیستم مهم اهمیت می دهند، در سال ۲۰۰۲ برای کوه ها بزرگداشتی بین المللی برگزار کردند و در ادامه هم مجمع عمومی سازمان ملل متحد در پنجاه و هفتمین جلسه خود در ژانویه ۲۰۰۳، روز ۱۱ دسامبر (۲۰ آذر) را به عنوان روز جهانی کوهستان تعیین کرد و شعار امسال "باز زنده‌سازی زیست‌بوم‌های کوهستانی" نامگذاری شده است.

وی افزود: استان کردستان با قرار گرفتن در امتداد رشته کوه زاگرس دارای کوه های زیبا و سربه فلک کشیده ای است که هر کدام به نمادی برای مردم و البته محیط زیست تبدیل شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کردستان، بیان کرد: وجود کوه های کوسالان و شاهو در کامیاران، سروآباد، مریوان و در امتداد آن تا مرزهای اقلیم کردستان عراق، کوه های چل چمه و سارال در شهرستان های دیواندره، مریوان، سقز و سنندج، تامین کننده آب بسیاری از رودخانه های استان است، کوه های بدرو پریشان قروه و امتداد آن تا استان کرمانشاه و کوه های بانه و مریوان با توپوگرافی منحصر به فرد که علاوه بر سکونت گاه های مهم مردم در طول تاریخ مأمن و زیستگاه مهمترین و شاخص ترین گونه های گیاهی و جانوری استان به شمار می آیند.

حمیدی ادامه داد: چرای دام، بهره‌برداری ناپایدار، ساخت و ساز، معدن کاوی، جاده سازی، گردشگری ناسالم، چیدن گل ها و گیاهان در بهار، نوشتن یادگاری، تخلیه و رهاسازی زباله از مهمترین آسیب های کوهستان ها به شمار می آید.

وی تصریح کرد: با توجه به موضوع امسال روز جهانی کوهستان که "باز زنده‌سازی زیست‌بوم‌های کوهستانی" اعلام شده است، بازنگری ریشه‌ای و علمی در روش‌های بهره‌برداری از طبیعت به ویژه کوهستان ها با نگاه پایدار، در جهت کاستن از فشار بر زیست‌بوم‌های کوهستانی گام بردارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست در پایان از مردم طبیعت دوست استان کردستان درخواست کرد: هنگام حضور در کوهستان و دل طبیعت زباله هایمان را در محیط رها نکنیم، همیشه کیسه همراه ببریم و همه زباله های تجزیه شدنی و تجزیه نشدنی را به نزدیکترین جایگاه یا محل جمع آوری زباله در مبادی ورودی شهرها برسانیم، از کندن گل ها و گیاهان و شکستن شاخه های درختان پرهیز کنیم، از نزدیک شدن به آشیانه جانوران و آسیب رساندن به آنها خودداری کنیم و مهمتر از همه از افروختن آتش بدون رعایت اصول و جز موارد اضطراری اجتناب کنیم و هنگام ترک کوهستان حتما از خاموش بودن آتش مطمن شویم تا عرضه های طبیعی در معرض نابودی قرار نگیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha