• سه‌شنبه / ۲۱ آذر ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۲
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1402092115252
  • خبرنگار : 71410

در سوگ عباس جلیلیان

مرگ یک هنرمند در بی‌خبری

مرگ یک هنرمند در بی‌خبری

عباس جلیلیان (هنرند موسیقی کرمانشاهی) هفته گذشته از دنیا رفت و در این باره اطلاع‌رسانی خبری چندانی صورت نگرفت.

روح‌انگیز راهگانی (آهنگساز و پژوهشگر موسیقی) درباره این هنرمند تازه درگذشته یادداشتی نوشته و آن را در اختیار ایسنا قرار داده است؛ او در این یادداشت نوشته است:

«آذر ماه ۱۴۰۲ شمع فروزان دیگری از شبستان موسیقی ما خاموش شد و هنر دوستان را به سوگ نشاند. عباس جلیلیان از نادر هنرمندان سرزمینمان بود که در خوانندگی، نوازندگی و آهنگسازی مهارت کامل داشت، بدون آن که آموزشی دیده و یا استادی داشته باشد.

او به پژوهش و گردآوری ترانه‌های بومی و محلی کردی پرداخت و ترکیب آنها را از سازهای بومی و محلی خارج کرد و با سازهای ایرانی و کلاسیک غربی تنظیم کرد؛ روشی که پیش از او به ندرت کسی با این مهارت انجام داده بود؛ همه این ابداعات را به تنهایی و با یک ساز کیبورد انجام می‌داد.

او هنرمندی خودجوش‌ و ابداعاتش حاصل تلاش ‌و نبوغ شخصی‌اش بود و در زمینه هنر و به خصوص موسیقی نابغه کم‌نظیری بود و سازهای مختلفی را به خوبی می‌نواخت. عباس جلیلیان از پراکندگی و فراموشی بسیاری از ترانه‌های محلی کردی جلوگیری کرد و نقش زیادی در حفظ، ماندگاری و شناسایی موسیقی کردی داشت.

او نه تنها در موسیقی که در نقاشی مهارت زیادی داشت و ‌تابلوهای ارزنده  و بسیار زیادی از خود به یادگار گذاشته است و این هنر را مانند موسیقی خود جوش و بدون استاد فرا گرفته بود. این هنرمند با خوانندگی و اجراهای ماهرانه‌اش آثار زیادی را در قالب تصنیف‌های کردی و ایرانی از خود بجای نهاد و میلیون‌ها نفر را لذت معنوی بخشید.

سپاس از مردم خطه کردستان در تجلیل و قدردانی از او افسوس که از میان ما و جامعه هنری رخت بر بست.

یاد و خاطره اش گرامی و ماندگار»

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۲ ۱۱:۵۳

کاش دو خط دربارۀ زندگی این هنرمند مطلب جمع آوری میکردید و انتشار میدادید. حتی ننوشته اید که وی در کرج به خاک سپرده شد و مسئولان فرهنگی کرماشان نه تنها هیچ تسلبتی نگفته اند، بلکه هیچ تلاشی برای به خاک سپردن وی در کرماشان نکرده اند. در این مملکت موسیقی بخشی از فرهنگ و هنر محسوب نمیشود و رسیدگی به آن وظیفۀ هیچ سازمان و اداره و وزارتخانه ای نیست. زندگی هنرمندان هم هیچ اهمیتی برای کسی ندارد که بخواهید به آن بپردازید. حداقل سال تولد و روز درذشت این هنرمند و نام دو تا از آثارش را ذکر میکردید.