• سه‌شنبه / ۲۱ آذر ۱۴۰۲ / ۱۵:۰۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402092115501
  • خبرنگار : 30147

قانونی که ملغی شد و بخششی که دیگر در کار نیست

قانونی که ملغی شد و بخششی که دیگر در کار نیست

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: هرچند تا ۳ماه قبل بر اساس ماده ۵۹ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع با وصول جرائم و خسارات می‌شد برای یک مرتبه فرد متخلف را بخشید، اما با ملغی شدن این قانون دیگر به هیچ وجه تخلف افراد خاطی قابل بخشش نیست و برخورد جدی می‌شود.

محسن فنودی در گفت و گو با ایسنا در پاسخ به این سؤال که آیا سایر دستگاه‌ها به خوبی توانستند وظایفشان را در طرح درختکاری انجام دهند یا نه؟ اظهار کرد: خوشبختانه با تمامی دستگاه‌ها در این خصوص تفاهم‌نامه منعقد شده است.

وی اظهار کرد: تاکنون با آموزش و پرورش، مربیان، معلمان و دانش آموزان طرح آموزشی و ترویجی قابل توجهی را آغاز کردیم، همچنین پویش‌های مشترکی با هلال احمر، خیرین، معدن کاران و صاحبان صنعت و تجارت و ... در اجرای این طرح مردمی داشته‌ایم و کمک‌های بسیاری را داشته‌اند.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی تصریح کرد: خوشبختانه در هر شهرستان که زمان کاشت نهال‌ها اعلام شده مورد استقبال تمامی اقشار قرار گرفته و حضور داشته‌اند، بحمدالله مردم دغدغه‌مندی در کشور داریم و همیشه در طرح‌های مردمی و ملی پای کار هستند.

وی با اعلام اینکه تولید و کاشت یک میلیارد نهال به فرمان رهبر معظم انقلاب آغاز شده است، تصریح کرد: برخلاف سال‌های قبل رهبر معظم انقلاب در ۱۵ اسفند پارسال همزمان با روز درختکاری سه نهال را کاشت نمودند و تأکید داشتند هر ایرانی در سال سه نهال را کاشت کند.

فنودی سهم خراسان رضوی در تولید نهال را ۲۲ میلیون اصله اعلام کرد و گفت: چون در سال اول قرار داریم تعهدمان ۸.۵ میلیون اصله نهال است که باید کاشته شود.

وی افزود: تاکنون هر طرحی که با مشارکت مردم برگزار شده موفق بوده‌است، قطعاً در این طرح هم چون مردم در تولید، کاشت و نگهداری مشارکت دارند سربلند خواهیم بود.

۱۲۰ مأمور یگان حفاظت منابع طبیعی در ۳۲ شهرستان

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی در ادامه به وضعیت نگهداری از عرصه‌های طبیعی اشاره و عنوان کرد: در حال حاضر ۱۲۰ مأمور یگان حفاظت منابع طبیعی در ۳۲ شهرستان وظیفه حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی را برعهده دارند.

قانونی که ملغی شد و بخششی که دیگر در کار نیست

وی با بیان اینکه در هر شهرستان حدود ۳ تا ۴ نفر نیروی یگان حفاظت منابع طبیعی فعالیت دارند، از راه‌اندازی یگان پهپادی در روزهای اخیر خبر داد و گفت: برای اینکه بتوانیم وسعت بیشتری از عرصه‌های منابع طبیعی را حفاظت کنیم تا پایان سال تعداد دیگری پهپاد به یگان پهبادی و حفاظتی اضافه خواهد شد.

فنودی با اشاره به اینکه هر زمان فرهنگ‌سازی انجام شده و مردم پای کار آمدند مراقبت و نگهداری از عرصه‌های منابع طبیعی بسیار بهتر شده است، اذعان کرد: هرچند در منطقه ترشیز کمترین میزان تخریب اراضی ملی و قطع درختان و بوته‌های بیابانی را داریم ولی در برخی شهرستان‌ها مانند سرخس و تا حدودی در نیشابور افراد سودجو اقدام به کندن نهال‌ها و استفاده‌های غیرمجاز از آن‌ها می‌کنند که بر اساس قانون برخوردهای لازم با متخلفین صورت گرفته است.

حضور بیشتر سودجویان در سرخس و نیشابور

وی در همین خصوص خاطرنشان کرد: هرچند تا ۳ماه قبل بر اساس ماده ۵۹ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع با وصول جرائم و خسارات می‌شد از تعقیب جزائی متهم فقط برای یک مرتبه صرفنظر کرد و فرد متخلف را ببخشیم اما با ملغی شدن این قانون دیگر به هیچ وجه تخلف افراد خاطی قابل بخشش نیست و برخورد جدی می‌شود.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی با تأکید بر اینکه افراد به هیچ عنوان بدون هماهنگی با منابع طبیعی مجاز به قطع درخت نیستند، افزود: در شهرستان‌های منطقه ترشیز خود مردم و یگان‌های حفاظت افتخاری که داریم در نگهداری از عرصه‌ها کمک می‌کنند.

وی وسعت عرصه‌های منابع طبیعی را بسیار زیاد دانست و گفت: بالغ‌بر ۷۰ درصد اراضی خراسان رضوی معادل ۸ میلیون هکتار را اراضی ملی تشکیل می‌دهند که به تنهایی امکان حفاظت نیست، چون فرهنگ‌سازی بهتر می‌شود سال به سال با کمک مردم وضعیت نگهداری‌مان بهتر می‌شود.

فنودی خاطرنشان کرد: هرچند در دو شهرستان افراد سودجو بیشتر حضور دارند که شناسایی هم شده‌اند اما با حضور بیشتر یگان پهبادی و نیروی انتظامی با این متخلفین به جد برخورد می‌شود.

میزان فرسایش خاک در خراسان رضوی حدود ۱۸ تن

وی در ادامه میزان فرسایش خاک را در خراسان رضوی حدود ۱۸ تن در هکتار اعلام نمود و گفت: خوشبختانه با همین عملیات تقویت پوشش گیاهی و آبخیزداری و نگهداری آب و خاک توانستیم میزان فرسایش خاک را کاهش دهیم به طوری که در مناطقی که عملیات آبخیزداری انجام شده ۱۸ تن به کمتر از ۸ تن در هکتار کاهش یافته است.

قانونی که ملغی شد و بخششی که دیگر در کار نیست

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی تصریح کرد: به عنوان مثال در حوضه زوجی کاخک گناباد دو حوزه آبخیزداری در مجاورت هم هستند که در یکی از آنها عملیات آبخیزداری انجام شده و در دیگری انجام نشده و با گذاشتن شاخص‌های اندازه‌گیری حدود ۲۵ سال است که کار تحقیقاتی انجام می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه حفظ آب و خاک تنها با عملیات آبخیزداری و سرسبز کردن مرتع امکان‌پذیر است، گفت: اگر بدون مدیریت دام وارد مرتع شود نه تنها خاک از بین می‌رود بلکه با اندک سیلی جابجا می‌شود.

وی گفت: هر چه بتوانیم با تقویت پوشش گیاهی، آب را در خود منطقه حفظ و نگهداری کنیم اراضی بیابانی به سمت اراضی کشاورزی و چاه‌های آب کشاورزی کمتر پیشروی کرده و روان آب‌ها در همان منطقه نفوذ می‌کنند و چشمه‌ها و قنوات وضعیت بهتری خواهند داشت.

تعداد کانون‌های فرسایش بادی دو برابر شد

فنودی با اظهار تأسف از اینکه کانون‌های فرسایش بادی از ۱۵ کانون در سال ۹۷ به مساحت ۷۰۰ هزار هکتار اکنون به ۳۰ کانون در ۲۲ شهرستان به مساحت ۱.۵ میلیون هکتار رسیده است، افزود: به لحاظ شمار و سطح کانون‌های فرسایش بادی خراسان رضوی دو برابر شده است.

وی با اعلام اینکه با طرح مردمی تولید و کاشت یک میلیارد نهال این وضعیت مدیریت و کنترل خواهد شد، اذعان کرد: فقط در خراسان رضوی ۱۰ میلیون اصله نهال بیابانی تولید نمودیم در حالی که طی سال‌های گذشته کمتر از ۲ میلیون اصله نهال بیابانی را کاشت می‌کردیم ولی امسال نسبت به سال گذشته ۵ برابر بیشتر بیابان‌ها تحت کنترل قرار خواهد گرفت.

اعتبارات طرح های آبخیزداری کلات افزایش یافت

فنودی همچنین در خصوص طرح‌های آبخیزداری شهرستان کلات و گلایه‌مندی‌های فرماندار این شهرستان در رابطه با خروج آب و خاک منطقه به دلیل عدم اجرای طرح‌های آبخیزداری گفت: هرچند سالیانه نزدیک به ۱۰ میلیارد تومان برای طرح‌های آبخیزداری شهرستان کلات هزینه می‌کنیم ولی چون شهرستان سیل گیر و منطقه کوهستانی و مرزی است نیاز به اعتبار بیشتری داریم.

قانونی که ملغی شد و بخششی که دیگر در کار نیست

وی افزود: در همین رابطه با قرارگاه سازندگی امام حسن مجتبی (ع) تفاهم‌نامه‌ای به امضا رساندیم که براساس آن اعتبارات مورد نیاز تأمین و به زودی سه برابر سال گذشته فعالیت‌های آبخیزداری اجرا می‌شود.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: هرچند پارسال اعتبار آبخیزداری استان ۱۰۰ میلیارد تومان بود و تخصیص هم یافت، پیش بینی می‌شود با بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان با کمک قرارگاه سازندگی و اعتبارات ویژه دولت بتوانیم به زودی عملیات آبخیزداری در شهرستان کلات و مناطق مرزی انجام دهیم.

وی اظهار کرد: تلاش می‌شود با اجرای این طرح‌ها از خروج آب و خاک این مناطق بتوانیم جلوگیری کنیم و افراد این شهرستانها به خصوص مردم کلات از سیل گرفتگی رهایی یابند.

فنودی گفت: در حوزه شهری نیز اقدامات خوبی صورت گرفته به طوری که سازه‌ها ایجاد شده است، علیرغم اینکه میزان اعتباری سال گذشته خوب نبود اما امسال اعتبارات آبخیزداری در حوزه استانی بیشتر شده است.

وی با بیان اینکه هر چه اعتبار تخصیص یابد پروژه‌های بیشتری را می‌توانیم اجرا کنیم، عنوان کرد: به رغم افزایش اعتبارات اما بازهم اکتفا نکردیم به طوری که پس از مذاکره با تمام دهیاران تفاهم‌نامه‌ای به امضاء رسید تا خود مردم و خیرین روستا برای اجرای عملیات آبخیزداری پای کار بیایند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha