• چهارشنبه / ۲۲ آذر ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402092215965
  • خبرنگار : 50167

مراقبت‌های دوره‌ای از نوجوانان زنجانی با تشکیل پرونده سلامت الکترونیک

مراقبت‌های دوره‌ای از نوجوانان زنجانی با تشکیل پرونده سلامت الکترونیک

ایسنا/زنجان مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی زنجان بر تشکیل پرونده سلامت الکترونیک نوجوانان به منظور مراقبت‌های دوره‌ای و غربالگری آنان تاکید کرد.

شیرین بخشی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: همه نوجوانان با تشکیل پرونده سلامت الکترونیک بهداشت در مرکز خدمات جامع سلامت محل زندگی خود، در زمینه سلامت جسمی، سلامت روان و اجتماعی، بیماری‌های زمینه‌ای، واکسیناسیون، سوءمصرف موادمخدر و دخانیات، تغذیه و رشد، بهداشت پوست و مو و سلامت دهان و دندان تحت مراقبت‌ قرار می‌گیرند.

وی تصریح کرد: پس از انجام غربال‌گری، موارد مشکل‌دار به پزشک مرکز خدمات جامع سلامت ارجاع می‌شوند و تحت مراقبت پزشک قرار می‌گیرند.

بخشی به اجرای برنامه سفیران سلامت دانش‌آموزی در مدارس نیز اشاره کرد و افزود: سفیران سلامت، دانش‌آموزان داوطلب و علاقمندی هستند که برای ارتقاء سواد سلامت دانش‌آموزان در حیطه‌های جسمی، روانی، اجتماعی، معنوی و زیست‌محیطی، تلاش می‌کنند.

وی به بیان شرح وظایف سفیران سلامت دانش‌آموز پرداخت و گفت: حضور و مشارکت فعال در کلاس‌های آموزشی، همکاری در برگزاری پویش‌های سلامت‌محور در طول سال‌تحصیلی، آموزش و جلب مشارکت سایر دانش‌آموزان مدرسه در انجام فعالیت‌های بهداشتی، تهیه و ارائه مطالب آموزشی و علمی و چسباندن مطالب آموزشی در تابلوی اعلانات سلامت مدرسه در مورد موضوعات سلامت محور زیر نظر مجری برنامه، همکاری در نظارت بر وضعیت پایگاه تغذیه سالم، بررسی تاریخ شارژ کپسول اطفای حریق، مشارکت در تیم‌های امداد و نجات و دادرس، نظارت بر نظافت محیط داخل مدرسه و همکاری در مدیریت بحران‌های زیستی و انسان‌ساخت در قالب گزارش به موقع علائم خطر آموزش داده شده از جمله وظایف سفیران سلامت است.

مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی زنجان همچنین به اجرای برنامه ارتقای سلامت دهان و دندان دانش‌آموزان مقطع ابتدایی اشاره کرد و افزود: برگزاری دوره‌های آموزشی بهداشت دهان و دندان برای دانش‌آموزان و والدین، انجام معاینات دهان و دندان و ثبت در سامانه سیب، شناسایی افراد نیازمند خدمات دندانپزشکی و ارجاع به نزدیکترین واحد دندانپزشکی و انجام وارنیش فلورایدتراپی دو نوبت در هر سال تحصیلی و ثبت در سامانه سیب از اقدامات آموزشی و پیشگیرانه‌ای است که در این برنامه انجام می‌شود.

وی از اجرای برنامه‌های آموزشی در خصوص بیماری‌های غیرواگیر در مدارس خبر داد و گفت: آموزش در خصوص بیماری آسم، پوکی استخوان، فشارخون، دیابت، بیماری‌های قلبی – عروقی، تالاسمی، سلامت گوش و مراقبت شنوایی برای همه مقاطع، آموزش در خصوص عوارض کم‌تحرکی و فواید فعالیت بدنی مناسب، آموزش‌های مربوط به منع تبلیغ کالاها و اقدامات آسیب‌رسان به سلامت و پیشگیری، کنترل و مراقبت سرطان از جمله مطالب ارائه شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha