• یکشنبه / ۲۶ آذر ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1402092618364
  • خبرنگار : 50136

سیری در آسمان فاطمه

سیری در آسمان فاطمه

ایسنا/آذربایجان غربی چشمان مردم به خواب رفت و علی به دور از حضور افراد به غسل بدن مطهر و رنج دیده همسر خویش پرداخت و سپس او را کفن و بی نشان به خاک سپرد.

ریشه شجره طیبه پیامبر خدا و برترین بانو و سرور زنان عالم است، محوریت خشم و رضای خداوند متعال در خشم و رضای او برجسته شده است، دختری که در روزگار بعد از رحلت رسول (ص) در آسمان غبار گرفته اسلام سوسو می‌زد و آئینه تمام نمای پیامبر اسلام اسلام بود؛ آری او فاطمه است.

شریعتی در کتاب "فاطمه، فاطمه است" می نویسد..و من خواستم با چنین شیوه‌ای از فاطمه بگویم. باز درماندم. خواستم بگویم فاطمه دختر خدیجه  بزرگ است. دیدم که فاطمه نیست. خواستم بگویم که فاطمه، دختر محمد(ص) است. دیدم که فاطمه نیست. خواستم بگویم که فاطمه همسر علی است. دیدم که فاطمه نیست. خواستم بگویم که فاطمه مادر حسین است. دیدم که فاطمه نیست. خواستم بگویم که فاطمه مادر زینب است. باز دیدم که فاطمه نیست. نه! اینها همه هست و این همه فاطمه نیست. فاطمه، فاطمه است}.

حضرت زهرا (س) جایگاه بسیار رفیعی در دین اسلام دارد و اگر بخواهیم به گوشه‌ای از مقام علمی حضرت زهرا (س) پی ببریم، کافی است به گفتار او در خطبه فدکیه بنگریم؛ آنجا که استوارترین جملات را در توحید ذات اقدس خدا بیان می‌کند، یا آن گاه که معرفت و بینش خود را نسبت به رسول اکرم آشکار می‌سازد و یا در مجالی که در آن خطبه، امامت را شرح مختصری می‌دهد، جای جای این خطبه و احتجاجات این بانوی بزرگوار به قرآن کریم و بیان علت تشریع احکام، خود سندی محکم بر اقیانوس بی‌کران علم اوست.

همواره در سخنرانی های مذهبی و کتب مختلف نقل شده که باید این بانوی قدسی را الگوی خود قرار دهیم اما تاکنون چقدر از این فضایل در کتب درسی و دانشگاهی بیان شده و در جامعه برای ترویج الگو گیری از سیره فاطمی کار فرهنگی انجام شده!؟

ضروری است در راه ترویج سیره فاطمی در جامعه بکوشیم

نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری گفت: حضرت فاطمه (س) الگوی کامل یک زن مسلمان است.

حجت الاسلام مجتهد شبستری در گفت و گو با ایسنا افزود: حضرت فاطمه زهرا (س) در بُعد خانوادگی و زندگی اجتماعی، الگوی کامل یک زن مسلمان و برترین زنان عالم است لذا ضروری است در راه ترویج آموزه های اخلاقی و تربیتی ایشان در جامعه بکوشیم.

وی با اشاره به اینکه پیام ایام فاطمیه و زندگی حضرت فاطمه به تمام مسلمانان این است که با حفظ حیا و عفت می توان در جامعه حضور داشت و در مهترین مسایل جامعه تاثیر گذار بود، تصریح کرد: ولایت مداری، تربیت شایسته فرزندان، اداره امور خانواده، حضور با عفاف و حیا در جامعه و آگاهی از امور جامعه از ویژگی های  ارزشمند حضرت فاطمه است که باید این رفتار ها، الگویی برای دختران و بانوان مسلمان باشد.

نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه سیره و منش حضرت فاطمه الگوی مناسب و برتر  برای خانواده ها است، یاد آور شد: نباید بگذاریم جامعه ما از مکتب فاطمی فاصله بگیرد چرا که دوری از سیره و مکتب فاطمی، نتیجه ای جز تباهی ندارد.

حجت الاسلام مجتهد شبستری بااشاره به اینکه بارزترین خصوصیت اخلاقی حضرت زهرا (س) دفاع از ولایت و ولایت مداری است، خاطر نشان کرد: حضرت زهرا(س) با حفظ حیا و عفت به ایراد خطبه  پرداخت و به وظیفه خود در خصوص جهاد تببین بدرستی عمل کرد. 

وی با تاکید به اینکه ایام فاطمیه یک مسئله اعتقادی و دارای درسهایی برای مسلمانان است، اظهار کرد: شناخت زندگی حضرت فاطمه (س) و عمل به فرمایشات ایشان، جامعه را از بسیاری ناهنجاری های فرهنگی و اجتماعی که اکنون گرفتارش هستیم، دورخواهد کرد. 

وی ادامه داد: اگر مسلمانان شخصیت حضرت فاطمه را بخوبی می‌شناختند و ویژگی ولایت پذیری و ایستادگی در برابر ظلم حضرت فاطمه را الگوی خود قرار می‌دادند، اکنون شاهد شهادت هزاران فلسطینی نبودیم.

به گزارش ایسنا؛ این روزها شهر سیاه پوش مادر است و مراسمات عزداری و روضه خوانی برپاست برای دختری که برای پدرش مادری کرد...و چه شایسته است که در کنار عزاداری برای بزرگ بانوی اسلام، در جهت معرفی ایشان به نسل جوان و الگو گیری از سیره فاطمی بستر سازی شود که آموزش و پرورش و تشکل های دانشگاهی و دستگاههای فرهنگی در این زمینه اقدامات در خوری برای نسل جوان انجام دهند.اگرچه کتب مختلفی در تبیین شخصیت و فضایل این بانوی بزرگ به رشته تحریر درآمده اما برای تبیین هر چه بیشتر سیره فاطمی نباید فقط به این اقدامات بسنده کرد.

بعد از این خورشید می ماند غریب
می تراود از لبش امن یجیب
از مشرق قلبم رسیده فاطمیه
رخت عزایم کو، رسیده فاطمیه

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha