• دوشنبه / ۲۷ آذر ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402092718832
  • خبرنگار : 50225

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خوزستان خبر داد

تخریب مستمر دامگاه‌های سنتی پرندگان مهاجر تالاب‌های خوزستان

تخریب مستمر دامگاه‌های سنتی پرندگان مهاجر تالاب‌های خوزستان
تخریب دامگاه‌های غیرمجاز در تالاب هورالعظیم

ایسنا/خوزستان فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خوزستان از برخورد روزانه و مستمر با صیادان پرندگان مهاجر خبر داد.

مصطفی استاد چینی‌گر در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به اینکه بزرگترین تالاب‌های کشور در خوزستان واقع شده‌اند و این استان دارای تالاب‌های مهمی مانند تالاب بین‌المللی شادگان، هورالعظیم، بامدژ و میانگران است یکی از مشکلات در محیط زیست خوزستان، صید پرندگان مهاجر با استفاده از دامگاه‌ها یا محمیه‌ها است.

وی با اشاره به ورود پرندگان مهاجر به خوزستان از اوایل مهرماه و حضور پرندگان مهاجر تا اسفندماه در تالاب‌ها و زیستگاه‌ها افزود: یکی از روش‌های قدیمی صید پرندگان مهاجر، ایجاد دامگاه‌ها یا محمیه‌ها است. در این روش، اشیا یا آدمک‌هایی در مجاورت تالاب‌ها ساخته و تورگذاری و دانه‌گذاری به شیوه مخفی انجام می‌شود تا پرندگان با این دانه‌ها در دام گرفتار شوند. پرندگان صید شده، سپس به صورت زنده یا ذبح شده به فروش می‌رسند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: معمولا همکاران ما به صورت مستمر نسبت به تخریب دامگاه‌ها و جمع‌آوری ابزار صید اقدام و متخلفان را به دادگاه معرفی می‌کنند.

وی افزود: تلاش بر این است که با این اقدامات جلوی این شیوه صید گرفته شود اما با توجه به مساحت زیاد تالاب‌های خوزستان، وجود مناطق مرزی و کمبود نیرو و امکانات، نیازمند این هستیم که همکاران و مجموعه یگان حفاظت محیط زیست خوزستان از نظر نیرو و امکانات تقویت شوند تا بتوانیم در برخورد با این معضل محیط زیستی نتیجه بهتری بگیریم.

استاد چینی‌گر بیان کرد: برخورد با صیادان و تخریب محمیه‌ها و دامگاه‌های آن‌ها به صورت روزانه انجام می‌شود. البته ممکن است در مواردی دامگاه‌ها و محمیه‌ها تخریب و ابزار جمع‌آوری شوند اما به دلیل نبودن متخلف در محل،‌ با وی برخورد نشود. در این روند، پرندگان صید شده نیز صورت‌جلسه و نتیجه به مراجع قضایی معرفی می‌شود.

وی با اشاره به روش ساده ایجاد محمیه عنوان کرد: همکاران ما در تالاب هورالعظیم روزانه دو تا سه محمیه را تخریب می‌کنند تا صیادان به حیات وحش آسیب نزنند و این کار به صورت مستمر در تالاب‌های دیگر نیز انجام می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۸ ۱۵:۱۹

اگر اینقد فکر محیط زیست هستید بیایید ببینید قایق‌های ماهیگیری با برق زدن به آب برای اینکه ماهی بگیرن هر چی بچه ماهی بیچارست دسته دسته میکشن تا شاید یدونه ماهی قابل خوردن بگیرن باید جلوی این قایق ها گرفته شود تا دیگه جرات ماهیگیری با برق را نداشته باشند تمام بچه ماهیا تو کارون مردن از دست ماهیگیرای غیرمجاز با برق

avatar
۱۴۰۲-۰۹-۲۸ ۲۰:۴۹

ای کاش پیگیر این موضوع بشن