• دوشنبه / ۲۷ آذر ۱۴۰۲ / ۱۷:۰۸
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1402092719299
  • خبرنگار : 50210

معاون استاندار مرکزی:

مصوبه شورای عالی امنیت ملی قانون است و باید اجرایی شود

مصوبه شورای عالی امنیت ملی قانون است و باید اجرایی شود

ایسنا/مرکزی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی گفت: مصوبه شورای عالی امنیت ملی قانون است و باید اجرایی شود.

علی اکبر اسدی ۲۷ آذرماه ۱۴۰۲ در پنجمین جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای اراک بیان کرد: طبق داده ها و بررسی صورت گرفته در سال ۱۳۹۶، ۴۳ درصد سهم آلودگی هوای اراک ناشی از وسایل نقلیه و خودروهاست و نباید این سهم را به فراموشی سپرد.

وی تصریح کرد: کل استان بسته به درجه هوا مصرف ۲۱ میلیون مترمکعب گاز دارد. روزانه ۷ میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی مصرف می شود و مصرف صنایع به ۴.۵ میلیون مترمکعب می رسد. اگر ۴ واحد نیروگاه فعال باشد، روزی ۸ میلیون مترمکعب گاز نیاز است و در واقع مصرف روزانه نیروگاه برابر با مصرف خانگی است و برای جلوگیری از مصرف مازوت در نیروگاه باید مصرف خانگی به شدت همراه با صرفه جویی باشد.

اسدی بیان کرد: مصرف گاز در کشور نسبت به پنج سال گذشته افزایش یافته و به ناترازی رسیده ایم و این امر باعث شده است که مصرف سوخت نیروگاه، مازوت باشد.

وی با بیان اینکه شخص استاندار همواره این مسائل را با جدیت مدنظر داشته است، اما برخی از مسائل در اختیار استان است و برخی در سطح خارج از استان است، گفت: زمانی که حجم مشخصی از انرژی از جمله گاز در اختیار داریم، باید براساس این حجم مشخص، شرایط را مدیریت کرد و چاره ای جز این نیست.

اسدی تصریح کرد: تاکید سیستم قضایی، اداری و دانشگاهی بر جلوگیری یا کاهش مصرف مازوت در نیروگاه حرارتی شازند است و این امر به یک مطالبه در استان تبدیل شده و تا کنون چندین مکاتبه با مجاری مختلف انجام شده تا این مطالبه مردم اراک و شازند محقق شود، اما مسلما نباید تمام تمرکز را به مازوت سوزی مصروف کرد، قطعا باید باقی مسائل و موارد آلاینده همچون آلایندگی پتروشیمی و پالایشگاه، معاینه فنی و جریمه صنایع آلاینده را مدنظر داشت، اینکه یک واحد نیروگاه در شرایط اورهال قرار گرفته است اتفاقی مثبت است و از هیچ کوششی دریغ نشده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی بیان کرد: مصوبه شورای عالی امنیت ملی در واقع به مانند قانون است ولی باید از متن مصوبه و ظرفیت ها به نفع استان استفاده کرد.

به گزارش ایسنا، غلامرضا مرادی مسئول واحد پیش بینی هواشناسی استان مرکزی گفت: جریان وزش باد تا عصر روز گذشته به سمت اراک نبود، اما از اوایل شب گذشت باد به سمت اراک جریان گرفت و تمام آلاینده های نیروگاه عملا در هوای اراک تخلیه شد و سنجنده ها نیز افزایش آلاینده ها را به نمایش گذاشتند. اگر مازوت سوزی نیروگاه نبود، شاید وضعیت هوای اراک در شب گذشته به شرایط پاک می رسید.

وی اظهار کرد: یک مشکل که در اراک وجود دارد و شب گذشته خود را نشان داد این است که نیروگاه و همه منابع آلاینده منطقه شازند مستقیما در هوای اراک تاثیرگذار هستند و همین که این آلودگی وارد دشت اراک شود، در تمام مناطق توزیع می شود و این امر ضرورت مکانیابی درست صنایع را بیش از هر زمان دیگری نشان می دهد.

در این جلسه محمدرضا خالقی اردهالی فعال محیط زیست نیز گفت: امروز برای برخورد با موضوعی که برخلاف قانون در حال اجراست جمع شده ایم.

وی با بیان اینکه امروز درخصوص کف انتظارات که عدم اجرای قانون است، صحبت می کنیم که بسیار دردناک است، افزود: امروز عملا با ترک فعل روبرو هستیم، اما هیچ برخوردی با آن صورت نمی گیرد. تا چه زمانی باید برای عدم اجرای قانون تشکیل جلسه بگذاریم.

خالقی تصریح کرد: طبق قانون نباید در اراک مازوت سوزانده شود، اما چرا برخوردی نمی شود؟ دو سال پیش با استاندار (مخلص الائمه) صحبت کردیم و اعتراضات خود را در خصوص مصرف مازوت در نیروگاه حرارتی شازند بیان کردیم، اما باز هم به جایی نرسیدیم و امروز درخصوص بدیهی ترین مسائل تشکیل جلسه داده ایم.

عبدالرضا تقوی مدیرعامل تولید نیروی برق منطقه مرکزی نیز اظهار کرد: نیروگاه حرارتی شازند ۲۰ آذرماه مازوت سوزی را شروع کرده است و تا پیش از آن نیز اراک درگیر آلودگی هوا بوده است. اینکه نیروگاه آلاینده است، امر پذیرفتنی است، اما اینکه تمام آلودگی هوای اراک را به نیروگاه نسبت دهیم، درست نیست و قطعا تصمیم گیری ها را با خطا روبرو می کند.

وی با بیان اینکه امسال همکاری بالایی در حوزه کاهش آلایندگی صورت گرفت و قرار شد که بر اساس آن، اورهال واحد ۴، اول مهرماه شروع شود و تا آخر اسفندماه نیز ادامه خواهد داشت و مازوت سوزی نیز نسبت به سال گذشته یک ماه به تعویق افتاد، گفت: پایش آنلاین دودکش های نیروگاه در دستور کار قرار گرفته است، قرارداد ۱۰ میلیارد تومانی آن منعقد شده و در حال تجهیز کارگاه هستیم.

تقوی گفت: از ۲۰ آذرماه تامین سوخت گاز نیروگاه متوقف شد، هرچند که خواهان مصرف گاز هستیم چراکه مازوت با ۲.۵ تا ۳ درصد گوگرد تمام تجهیزات و اورهال را تحت تاثیر قرار داده و استهلاک را تا ۵۰ درصد افزایش می دهد و هیچ تمایلی به استفاده از مازوت نداریم چراکه پایه سوخت نیروگاه گاز است.

وی اضافه کرد: طی ۲۴ ساعت، یک میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر در هر واحد نیروگاه مازوت مصرف می شود و روزانه ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار لیتر مازوت در حال استفاده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha