• چهارشنبه / ۲۹ آذر ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1402092920737
  • خبرنگار : 50130

طرح برگزیده دانشگاه کردستان در حوزه زمین‌شناسی چه ویژگی‌هایی دارد؟

طرح برگزیده دانشگاه کردستان در حوزه زمین‌شناسی چه ویژگی‌هایی دارد؟

ایسنا/کردستان مدیر امور دانشجویی دانشگاه کردستان گفت: این دانشگاه در هفتمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان موفق به کسب عنوان ایده برتر در حوزه علوم زمین شد.

دکتر عطاالله شیرزادی اظهار کرد: جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان سالانه با حمایت بنیاد علم و فناوری جمیلی و با همکاری دانشکدگان علوم دانشگاه تهران، بنیاد حامیان دانشگاه تهران و معاونت نوآوری و تجاری‌سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ستاد هفته ملی پژوهش در راستای حمایت از ایده‌پردازان جوان و ایجاد کسب و کارهای مبتنی بر فناوری، ترویج فرهنگ کارآفرینی با هدف تبدیل دارایی‌های فکری به ثروت به‌عنوان یک رویداد علمی در سطح ملی برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: امسال و در هفتمین دوره برگزاری این جشنواره، ایده ایستگاه هیدرو اقلیم‌سنج چند منظوره متحرک مبتنی بر هوش مصنوعی از دانشگاه کردستان در بخش زمین‌شناسی به‌عنوان ایده برتر پذیرفته شد.

مدیر امور دانشجویی دانشگاه کردستان درباره اهداف طراحی و ساخت این ایده، بیان کرد: داده‌برداری منظم و یکپارچه در تمام نقاط حساس کشور مانند تالاب‌ها، دریاچه‎‌ها، سدها و ... نیاز نداشتن به وجود نیروی انسانی، کاهش قابل توجه هزینه‌های فعلی ساخت و نگهداری ایستگاه‌ها، دقت بالای اندازه‌گیری پارامترها و همزمانی آنها، نمونه‌برداری خودکار از جریان آب و اندازه‌گیری بار رسوب معلق، پیش‌بینی و هشدار سیلاب با دقت بالا، تحلیل داده‌ها و ارائه نتایج به‌صورت آنلاین و قابلیت تحرک و جابه‌جایی سریع و آسان با هدف استفاده حداکثری و اندازه‌گیری در رودخانه‌هایی سیلابی از جمله اهداف طراحی این ایده است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه کردستان، او همچنین توضیح داد: از جمله دستاوردهای حاصل از ساخت این ایستگاه می‌توان به قابلیت اندازه‌گیری پارامترهای مختلف هیدرو اقلیمی در گام‌های زمانی تعریف‌شده یا تشخیصی توسط هوش مصنوعی دستگاه، تمام اندازه‌گیری‌ها، تحلیل‌ها و پیش‌بینی سیلاب کاملا خودکار و مبتنی بر هوش مصنوعی بدون نیاز به نیروی انسانی، کاهش قابل توجه هزینه ساخت این دستگاه نسبت به نمونه خارجی، دقت لوازم مورد استفاده و طراحی‌شده در این ایستگاه و نیاز به مساحت کم برای ایستگاه طراحی‌شده اشاره کرد.

برگزیدگان جشنواره هر سال علاوه بر دریافت اعتبار حمایتی بنیاد علم و فناوری جمیلی، از شرایط همراهی تا تجاری‌سازی ایده برای ورود به اکوسیستم کارآفرینی کشور بهره‌مند خواهند شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha