• شنبه / ۲ دی ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402100200453
  • خبرنگار : 50037

اجرای عملیات ذخیره نزولات آسمانی در۵۱ هکتار از مراتع شهرستان بهار

اجرای عملیات ذخیره نزولات آسمانی در۵۱ هکتار از مراتع شهرستان بهار

ایسنا/همدان رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بهار اعلام کرد: در مراتع شهرستان بهار اقدام به اجرای ۵۱ هکتار عملیات ذخیره نزولات آسمانی(کنتور فارو) شد.

مهدی محمدی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به پروژه احیاء و اصلاح مراتع در شهرستان بهار اظهارکرد: تعهد امسال شهرستان بهار در رابطه با احیاء و اصلاح مراتع ۱۶۰ هکتار بوده که تاکنون با اجرای ۲۵۰ هکتار عملیات کپه‌کاری (عملیات بیولوژیک) بیش از تعهد و سهمیه اختصاص داده شده به شهرستان موفق به اجرای این طرح شده‌ایم.

وی گونه‌های مورد استفاده در پروژه‌های اجرای شده احیاء و اصلاح مراتع این شهرستان را موسیر برشمرد و اضافه کرد: این طرح به صورت مشارکتی در سال‌جاری در سه سامانه عشایری وهنان، حیدره قاضی‌خانی، فسیجان و نیز در مراتع روستاهای چایان، فسیجان، همه‌کسی، آقبلاق و لتگاه اجرا شده است.

محمدی به اجرای ۵۱ هکتار عملیات کنتور فارو در مراتع این شهرستان اشاره و مطرح کرد: یکی از اقدامات منابع طبیعی با توجه به شرایط چند سال اخیر خشکسالی در کشور به منظور مدیریت آب و جلوگیری از هدررفت آب، ذخیره‌سازی و مدیریت آب باران و نیز کنترل و مهار هرزآب و سیلاب‌های حاصله از نزولات آسمانی است که به همین منظور در مراتع شهرستان اقدام به اجرای ۵۱ هکتار عملیات ذخیره نزولات آسمانی (کنتور فارو) شد.

وی با اشاره به اینکه کنتور فارو یا همان پروژه ذخیره نزولات آسمانی ایجاد جوی‌های کوچک در روی خطوط تراز بوده که برای عمود بر شیب قالب منطقه انجام می‌شود، ادامه داد: اجرای پروژه ذخیره نزولات آسمانی در عرصه‌هایی که پوشش گیاهی مراتع به حدی کاهش پیدا کرده که دیگر نقشی مؤثر در جلوگیری از رواناب‌ها نداشته باشد، انجام می‌گیرد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بهار در ادامه با اشاره به اینکه در این شهرستان ۱۶۲۰ نفر عضو همیار طبیعت هستند که ۶۰۰ نفرشان در ۹ ماهه امسال عضو شده‌اند، گفت: هدف کلی همیاران طبیعت ترویج فرهنگ منابع طبیعی با مشارکت مردم در حفاظت، احیاء و توسعه منابع طبیعی است که به همین منظور سازمان منابع طبیعی همیاران طبیعت را اعم از دهیاران، شوراها، نیروی انتظامی، بسیج، کارمندان و دانش‌آموزان سازماندهی می‌کند.

وی با بیان اینکه از سال ۹۸ برای همیاران طبیعت در همین رابطه سامانه‌ای طراحی و راه‌اندازی شده است، خاطرنشان کرد: برای افراد ثبت‌نام‌کننده در این سامانه، کارت همیاران طبیعت در قالب سه طیف دانش‌آموز، مروج و محافظ صادر می‌شود و پس از گذراندن دوره‌های آموزشی از ظرفیت آنها به صورت افتخاری در مشارکت حفظ و حراست منابع طبیعی استفاده می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha