• یکشنبه / ۳ دی ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402100301432
  • خبرنگار : 50081

یک فعال گردشگری:

خراسان رضوی قطب هتلداری کشور/ گردشگری نیازمند جذب و تربیت نیروی انسانی توانمند است

خراسان رضوی قطب هتلداری کشور/ گردشگری نیازمند جذب و تربیت نیروی انسانی توانمند است

ایسنا/خراسان رضوی یک مدرس هتلداری و فعال گردشگری گفت: خراسان رضوی قطب هتلداری و همچنین قطب گردشگری مذهبی ایران محسوب می‌شود و با توجه به آمار هتل‌ها و پس از شهرهای اصفهان، شیراز و یزد بیشترین گردشگر را به خود جذب کرده است.

علیرضا نوری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص وضعیت رشته‌های گردشگری و هتلداری در کشور، اظهار کرد: در حال حاضر آموزش گردشگری و هتلداری در سطح کشور به دو صورت کوتاه‌مدت و بلندمدت تقسیم می‌شود. در آموزش کوتاه‌مدت، سازمان فنی و حرفه‌ای و همچنین میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آموزش‌هایی را در برنامه خود دارند.

وی با بیان اینکه من با آموزش افراد توسط میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مخالف هستم، اضافه کرد: میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افراد آموزش دیده را به کار می‌گیرد و اغلب مدارک فنی و حرفه‌ای را قبول ندارد. وضعیت در آموزش‌های بلندمدت کمی متفاوت است که آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها آموزش‌های لازم را انجام می‌دهند اما مشکلی که وجود دارد این است که این آموزش‌ها متناسب با وضعیت بازار نیست.

این مدرس هتلداری و گردشگری بیان کرد: طی جلساتی که با وزارت آموزش و پرورش و همچنین وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد، قرار است به این موضوع سروسامانی داده شود. با توجه به اینکه در آموزش‌های بلندمدت مدارک آکادمیک یا دولتی داده می‌شود، اهمیت بسیار بیشتری دارد. 

سرفصل‌های دانشگاهی مطابق با نیاز بازار نیست

وی تصریح کرد: به نظر من دانش‌آموزانی که از هنرستان‌ها در رشته‌های گردشگری و هتلداری فارغ‌التحصیل شدند، بسیار توانمندتر هستند، اما در مقاطع دانشگاهی که آموزش‌ها بلندمدت است، متاسفانه دروس اصلا با بازار مطابقت ندارد، زیرا افرادی سرفصل‌ها را تعیین کردند که تخصص کاربردی در بخش گردشگری و هتلداری نداشتند. این امر باعث شده تا دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی اطلاع زیادی از فعالیت‌ها در محیط واقعی نداشته باشند.

نوری در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه در حال حاضر چه رشته‌هایی در حوزه گردشگری و هتلداری کمبود داریم، عنوان کرد: پاسخ به این سوال در دو بخش قبل از کرونا و بعد از کرونا تقسیم می‌شود. وضعیت نیروی انسانی ما قبل از کرونا در حوزه گردشگری و هتلداری بسیار بهتر بود، اما متاسفانه سند گردشگری و هتلداری در دوران کرونا نتوانست از نیروی انسانی خود که بسیار هم متخصص بود، حمایت کند و این امر باعث شد تا بسیاری از نیروهای گردشگری و هتلداری این سند را رها و به سندهای دیگری روی آورند تا بتوانند حمایت‌های بیشتری داشته باشند.

وی افزود: در این دوران هتل‌ها، آژانس‌ها و دیگر مراکز مرتبط تعطیل و بسیاری از افراد بیکار شدند و دولت کمترین حمایت را انجام داد و این امر باعث شد تا این مراکز نتوانند نیروهای انسانی خود را حمایت کنند و پس از کرونا با افت شدید نیروی انسانی ماهر در کشور روبه‌رو شدیم و در حال حاضر نیازمند نیروی انسانی جدید و کارا هستیم.  

خراسان رضوی قطب هتلداری کشور/ گردشگری نیازمند جذب و تربیت نیروی انسانی توانمند است

سند گردشگری و هتلداری به دنبال نیروی پایه است

این فعال حوزه هتلداری و جهانگردی بیان کرد: به طور کلی می‌توان گفت که در سند گردشگری و هتلداری به دنبال نیروی پایه و به نوعی میزبان و خانه‌دار هستیم، چراکه ۸۰ درصد نیروی انسانی یک هتل همین نیروی‌های پایه است. متاسفانه در حال حاضر نیروی پایه تربیت نمی‌شود و همه به سمت مدیر شدن سوق پیدا کرده‌اند.

وی گفت: در حال حاضر تعداد مدیری که قصد داریم در هتل استفاده کنیم به لحاظ تجربیات لازم و میزان تحصیلات با کمبود مواجه هستیم و این امر باعث شده تا ناهماهنگی و عدم توازن در مشاغل و هتل‌ها به وجود آید.

نوری ادامه داد: این مسئله در بخش گردشگری وضعیت بهتری دارد و افرادی که دیپلم، فوق دیپلم، لیسانس و یا مشاغل پاره وقت دارند، می‌توانند در این حوزه ورود پیدا کنند. اما مشکل تنها مشاغل گردشگری است که افراد علاقه‌مند بدون تخصص وارد این صنعت می‌شوند و هیچ کارایی لازمی را ندارند.

وی خاطرنشان کرد: اکنون چند ماهی است که به دنبال نیروی کارآمد و خوب برای آژانس شخصی‌ام هستم، اما متاسفانه نمی‌توانم آن نیروی انسانی مورد نظر را پیدا کنم. بنابراین نیازمند گذراندن دوره‌های پایه از سوی هنرستان‌ها هستیم تا افراد توانمند را استخدام و سپس وارد فضاهای کاری مربوطه کنیم، زیرا به نظر من تنها از هنرستان‌ها برمی‌آید تا نیروهای خوبی تربیت کنند و خروجی عالی داشته باشند.  

این مدرس هتلداری و گردشگری تصریح کرد: متاسفانه تدریس‌هایی که در دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد با بازار کار مطابقت ندارد و این معضل در دانشگاه‌های ما وجود دارد که باید بازنگری جدی در حوزه استاد، درس و منابع درسی اتفاق بیفتد.

نوری در خصوص وضعیت خراسان رضوی در حوزه هتلداری و گردشگری، اظهار کرد: خراسان رضوی قطب هتلداری و همچنین قطب گردشگری مذهبی ایران محسوب می‌شود و با توجه به آمار هتل‌ها و پس از شهرهای اصفهان، شیراز و یزد بیشترین گردشگر را به خود جذب کرده و این امر نیازمند نیروی انسانی توانمند بسیار زیادی است که باید تربیت و آموزش داده شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha