• دوشنبه / ۴ دی ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۱
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402100402099
  • خبرنگار : 50640

بیش از ۸۰۰۰ نفر در چهارمحال و بختیاری از دیابت و فشارخون بالای خود مطلع شدند

بیش از ۸۰۰۰ نفر در چهارمحال و بختیاری از دیابت و فشارخون بالای خود مطلع شدند

ایسنا/چهارمحال و بختیاری معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: کمتر از دو هفته تا پایان اجرای پویش ملی سلامت به منظور غربالگری و بیماریابی دیابت و پرفشاری خون در استان فرصت باقی است و تاکنون بیش از ۸۰۰۰ نفر از دیابت و فشارخون بالای خود مطلع شدند.

علی احمدی چهارم دی‌ماه با اعلام این خبر به رسانه‌های چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: کمتر از دو هفته تا پایان اجرای پویش ملی سلامت به منظور غربالگری و بیماریابی دیابت و پرفشاری خون در استان فرصت باقی است و افراد بالای ۱۸ سال برای شرکت در غربالگری رایگان دیابت و فشارخون بالا دعوت می‌شود.
وی افزود: این غربالگری به منظور شناسایی و کشف زودرس بیماران احتمالی در جامعه در حال انجام است تا امکان مداخله و مدیریت پیش و زود هنگام در افراد فراهم شود. اصلاح سبک زندگی همچون کاهش مصرف نمک و همچنین رصد، مراقبت و درمان بیماری می‌تواند از مرگ‌های منتسب به دیابت و فشارخون جلوگیری کند.
احمدی درخصوص وضعیت اجرای پویش ملی سلامت در این استان، گفت: از۲۰ آبان ماه تاکنون ۵۳۲ هزار و ۶۶۱ نفر از جمعیت هدف (مادران باردار و افراد بالای ۱۸ سال) با پوشش قریب به ۸۰ درصد در این طرح شرکت کردند.

وی ضمن تشکر از مشارکت کنندگان به دلیل داشتن دغدغه سلامتی و زحمات همکاران نظام بهداشت استان، اضافه کرد: از میان افراد غربالگری شده حدود ۲۲۳ هزار و ۳۸۷ نفر (معادل ۴۲ درصد) برای بیماری‌های فشارخون و دیابت نیازمند توجه ویژه و مراقبت فعال هستند.
احمدی به دستاوردهای پویش ملی سلامت و غربالگری دیابت و فشارخون بالا در چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و گفت: از افراد شرکت کننده حدود ۸۳ هزار و ۳۸۷ نفر بیمار شناخته شده قبلی فشارخون بالا یا دیابت بودند که توصیه‌های لازم برای تبعیت از درمان و بهبود سبک زندگی ارائه شد. در واقع حدود ۷۸درصد بیماران قبلی مجدد یکبار مراقبت شدند.
وی افزود: همچنین در بین افراد غربالگری شده ۱۳۱ هزار و ۱۷۰ نفر شامل ۱۱۱ هزار و ۵۷۰ نفر پیش فشارخون بالا و ۱۹ هزار و ۶۰۰ نفر پره دیابت شناسایی شد.
احمدی تصریح کرد: حدود ۲۵درصد شرکت کنندگان نیازمند توجه ویژه به اصلاح سبک زندگی و رعایت خودمراقبتی برای جلوگیری از پیشرفت بیماری هستند و اگر این افراد دستورات پزشکی را رعایت نکنند به جمع مبتلایان جدید به بیماری‌های فشارخون بالا و دیابت اضافه می‌شوند. بنابراین اصلاح سبک زندگی به شدت شانس مبتلا نشدن به بیماری در این دسته از افراد  را بالا می‌برد.
وی ادامه داد: در بین شرکت کنندگان ۸۱۰۱ نفر شامل ۲۵۴۷ نفر دیابتی و ۵۵۵۴ نفر فشارخون بالا، احتمالاً بیماران جدید شناسایی شده در غربالگری و کشف زودرس هستند که از بیماری خویش مطلع نبودند. این افراد شانس تحت درمان قرارگرفتن و پیشگیری از عوارض و سیرناگوار بیماری‌ها را پیدا کردند.
احمدی گفت: از حدود ۲۵۰۰ مرگ در استان علت بیش از ۴۶درصد آن‌ها بیماری‌های قلبی عروقی است که سهم فشارخون بالا و دیابت در علل این مرگ‌ها بالا و نیازمند توجه است.
وی در پایان از افرادی که تاکنون در غربالگری رایگان شرکت نکرده‌اند دعوت کرد در زمان باقی مانده تا ۱۵ دی ماه ۱۴۰۲ به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha