• سه‌شنبه / ۵ دی ۱۴۰۲ / ۰۸:۰۳
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402100502810
  • خبرنگار : 50160

پیشتازی استان زنجان در مقاوم‌سازی مسکن روستایی/ قرارگیری ۱۳۵ روستای زنجان در محدوده گسل

پیشتازی استان زنجان در مقاوم‌سازی مسکن روستایی/ قرارگیری ۱۳۵ روستای زنجان در محدوده گسل

ایسنا/زنجان مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان با اشاره به اینکه موضوع مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است، گفت: استان زنجان در مقاوم‌سازی مسکن روستایی پیشتاز است.

رضا خواجه‌ای دیروز (دوشنبه ۴ دی‌ماه) در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: مقاوم‌سازی منازل روستایی در مقایسه با سال‌های گذشته روند روبه رشدی داشته که استقبال ساکنان روستاها می‌تواند چشم انداز بهتری را فراهم کند. ساخت واحدهای مسکونی مقاوم و امن در مقابل خطرات حوادث طبیعی، ترویج مقاوم‌سازی و افزایش آگاهی روستائیان برای بالا بردن کیفیت و اهمیت مکان ساخت بناها اهمیت زیادی دارد.

وی با اشاره به نقش موثر دهیاران در مقابله با بحران در روستاها به عنوان مدیران بحران روستایی، تصریح کرد: تمهیدات دهیاران در روستاها تاثیر بسزایی در مدیریت بحران در این مناطق دارد، به دلیل توجیه دهیاران و ارائه آموزش‌های لازم به آنان باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

مدیرکل بنیاد مسکن استان، پیشتازی استان زنجان در مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی روستایی را یادآور شد و افزود: هر چند استان زنجان در این عرصه به کمک بانک‌های عامل پیشتاز کشور است و شاخص مقاوم‌سازی مناطق روستایی در این استان بیشتر از متوسط کشوری است اما همچنان مناطقی وجود دارد که بافت‌های خشتی و بناهایی با مصالح نامرغوب در آن وجود دارد که در این راستا بانک‌های عامل در ارایه تسهیلات به متقاضیان برای مقاوم‌سازی مسکن، نقش مهمی بر عهده دارند.

خواجه‌ای اظهار کرد: زندگی روستایی در این مناطق علاوه بر آسیب‌زا بودن برای ساکنان این مناطق می‌تواند هزینه‌های اجتماعی زیادی نیز به همراه داشته باشد، از آنجا که استان زنجان استانی با خطر زلزله‌خیزی است و آسیب‌زایی بسیاری از روستاها و شهرهای استان در زمین‌لرزه‌ها مشهود است، باید که دستگاه‌های اجرایی مرتبط در این عرصه تلاش بیشتری برای فرهنگ‌سازی استقبال از تسهیلات کم بهره و وام‌های بلاعوض برای مقاوم‌سازی بافت‌های فرسوده انجام دهند.

وی تصریح کرد: بنیاد مسکن استان برای مقابله با تهدید سوانح طبیعی، عملیات پیشگیری پیش از وقوع سانحه را با اجرای طرح ویژه بهسازی و نوسازی سکونت‌گاه‌های آسیب‌پذیر روستایی و همچنین بازسازی مناطق سانحه‌دیده پس از وقوع سانحه همواره در دستور کار خود قرار داده است، به طوری که هم اکنون در سطح استان ۹۲ هزار و ۶۷۸ واحد مسکونی روستایی شناسایی شده که می‌توان گفت تاکنون ۵۶ درصد از واحدهای مسکونی روستایی استان معادل ۵۲ هزار واحد در مقابل زلزله مقاوم‌سازی شده‌اند که امیدواریم با ترویج فرهنگ مقاوم‌سازی ساخت و سازها در مناطق روستایی، این میزان افزایش یابد.

مدیرکل بنیاد مسکن با اشاره به  تعداد روستاهای محدوده گسل و زلزله این استان  یادآور شد: در حال حاضر ۱۵۳ روستا به تعداد ۱۸ هزار و ۷۳۴ واحد مسکونی در محدوده گسل هستند که از این میزان ۶۸۵۷ معادل ۳۷ درصد مقاوم‌سازی شده است.

این مسئول افزود: همچنین تعداد ۲۷۵ روستا با دارا بودن ۴۲ هزار و ۵۵۵ واحد مسکونی در معرض سیل و بارندگی شدید هستند که از این تعداد نیز تاکنون ۴۳ درصد مقاوم‌سازی شده است.

وی با اشاره به روستاهای کم برخوردار استان از حیث مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی، گفت: خوشبختانه در حال حاضر تعداد روستاهای کم‌برخوردار وغیرمقاوم ( زیر ۲۰ درصد مقاوم‌سازی شده) از ۴۱۲ روستا به ۲۳۴ روستا رسیده است.

مدیرکل بنیاد مسکن استان یادآور شد: در طول ۲ سال گذشته تعداد واحدهای مسکونی روستایی مقاوم‌سازی شده با تسهیلات طرح ویژه در استان، ۸۴۶۴ واحد بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha