• شنبه / ۹ دی ۱۴۰۲ / ۰۹:۰۷
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402100905450
  • خبرنگار : 50534

کارشناس گیاهان دارویی تاکید کرد

ظرفیت خوب ارقام گیاهان دارویی در ایران و ضرورت توجه به این صنعت

ظرفیت خوب ارقام گیاهان دارویی در ایران و ضرورت توجه به این صنعت

ایسنا/زنجان کارشناس گیاهان دارویی گفت: ظرفیت خوب ارقام گیاهان دارویی در ایران می‌طلبد که به این صنعت و ظرفیت توجه ببیشتری شود.

صالح گلناری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برآوردهای سازمان بهداشت جهانی جهت تقاضای گیاهان دارویی، تصریح کرد: اثرات جانبی داروهای سنتزی، مردم را به سوی استفاده از داروهای با منشا گیاهی سوق داد؛ یعنی در سال‌های اخیر استفاده از گیاهان دارویی به دلیل اثبات اثرات مفید آن، ارزان بودن، نداشتن اثرات جانبی و هم چنین سازگار بودن با محیط زیست روزبه روز در حال افزایش است.

گلناری با بیان این‌که ایجاد فرصت‌های مناسب سرمایه‌گذاری برای تولید بیشتر گیاهان دارویی در بخش کشاورزی حائز اهمیت است، اضافه کرد: گیاهان دارویی زمینه فراوانی برای پول‌سازی دارد و شاخه پردرآمدی است، در ایران ۴ درصد از داروها منشا گیاهی دارند ولی در کشورهایی مثل آلمان، چین و آمریکا بیش از ۴۰ درصد داروهایشان منشا گیاهی داشته به طور مثال از ۵۰ داروی معروف و دارای استاندارد ایرانی که سر منشا گیاهی دارند فقط چند عدد انگشت‌شمار تحت پوشش بیمه هستند.

این کارشناس با اشاره به اقدام موثر و مثبت انجام شده در راستای توسعه کشت و برداشت گیاهان دارویی ایران، ابراز کرد: به گفته مسئولان ذی‌ربط اگر در بخش پالایش گیاهان دارویی و صنایع جانبی وابسته آن، بحث استخراج متابولیک هم به این صنعت اضافه کنیم پیش‌بینی می‌شود که کشور توان یک بازار با حجم دهها میلیون دلاری در سال را داشته باشد.

وی با اشاره به ظرفیت خوب ارقام گیاهان دارویی در ایران، بیان کرد: اسانس‌گیری صنعت پردرآمدی است و به لحاظ صادرات می‌تواند خوب باشد اما مسئله مهم گران بودن دستگاه‌های اسانس‌گیری است.

گلناری با اشاره به تهیه عرقیجات از محل‌های معتبر، خاطرنشان کرد: بسیاری از گیاهان عرق ندارند، اسانس از گیاهان معطر استخراج می‌شود؛ در این میان خانواده نعناییان اسانس دارند و به عباراتی می‌توان از آن‌ها حتی عرق تولید کرد، ولی به طور مثال برای عرق کاسنی یا خارشتر باید به این نکته توجه داشت که این گیاهان درصد اسانس بالایی ندارند و آنچه در بازار تحت عنوان عرق مشاهده می‌شود تحت عملیاتی شبیه تقطیر یا با درصد خلوص کم انجام شده است لذا بهتر است برخی گیاهان را افراد خود تهیه و دم کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha