• شنبه / ۹ دی ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402100905573
  • خبرنگار : 50037

تولید نهال باغدار خوش‌ذوق "بهاری" در حیاط خانه‌اش

تولید نهال باغدار خوش‌ذوق "بهاری" در حیاط خانه‌اش

ایسنا/همدان منابع طبیعی، جنگل‌ها و مراتع به عنوان یک ثروت و سرمایه ملی ارزشمند و بدون جایگزین میراثی هستند که باید با احساس مسئولیت اجتماعی هر یک از ما برای آیندگان حفظ شود.

با توجه به شرایط اقلیمی کشور، پایین بودن سرانه فضای سبز و قرار گرفتن ایران در زمره کشورهای با پوشش کم‌جنگل سازمان منابع طبیعی قرار است در یک بازه زمانی و هدفگذاری چهار ساله نسبت به تولید و کاشت یک میلیارد نهال اقدام کند که در همین رابطه مشارکت و نقش‌آفرینی مردم و استفاده از ظرفیت مردمی و دوستداران طبیعت از نقش مؤثری در تحقق و موفقیت این طرح برخوردار خواهد بود.

در روستای حسین‌آباد عاشوری شهرستان بهار پیرمرد باغدار خوش‌ذوق بهاری در ابتکاری جالب در حیاط منزل خود اقدام به تولید بیش از ۵۰۰۰ نهال گلدانی بادام کرده است.

به گفته رئیس منابع طبیعی شهرستان بهار، این باغدار همیار طبیعت با این اقدام خود همکاری خوبی با منابع طبیعی شهرستان بهار در تحقق سهمیه تعهد شده شهرستان در  طرح پویش کاشت یک میلیارد درخت دارد.

این باغدار ۶۰ ساله به خبرنگار ایسنا گفت: از ابتدا شغل بنده کشاورزی و باغداری بوده و در باغ هشت هکتاری خود درختانی چون گردو و بادام و برخی از میوه‌ها را کشت کرده‌ام و دارای ۷۰۰۰ تا ۸۰۰۰  درخت و نهال بادام و گردو و انواع مختلف میوه هستم.

موسی فتحی‌کوچکی اظهار کرد: در سال گذشته برای نخستین‌بار برای تأمین نهال اراضی باغ خود در حیاط ۳۰۰ متری منزل مسکونیم اقدام به تولید ۱۰۰۰ اصله نهال کردم که پس از تولید، این تعداد از نهال‌ها را برای استفاده به باغم انتقال دادم. 

وی با بیان اینکه تولید نهال در حیاط منزل برای نخستین‌بار موجب شد تا تجربه خوبی کسب کنم، افزود: امسال نیز در همین رابطه در حیاط منزل مسکونی خود تعداد ۵۰۰۰ نهال گلدانی تولید کرده‌ام که از این تعداد، ۳۰۰۰ هزار نهال برای استفاده و کشت در باغ خود و مابقی برای فروش خواهد بود و دیگر نیازی به تأمین نهال برای باغم در سال آینده نخواهم داشت.

این باغدار با بیان اینکه کیسه‌های گلدانی برای تولید نهال بادام این مرحله را منابع طبیعی به صورت رایگان برای بنده تأمین کرده است و مرغوبیت این کیسه‌های گلدانی به نسبت مرحله اول بسیار خوب بود، یادآور شد: برای مرحله بعد تولید ۲۰ هزار نهال گلدانی را برای نیاز خود و نیز برای فروش جزو برنامه دارد که در این رابطه تولید و پرورش این نهال‌ها را مجدد در حیاط منزلم انجام خواهم داد.

وی میزان تولید بادام و گردوی باغ خود را سالانه ۲.۵ تن برشمرد و تصریح کرد: نهال‌های تولید شده گلدانی در حیاط منزلم از نوع بادام شیرین درجه یک بوده و از مرغوبیت بسیار بالایی برخوردار است و با توجه به اینکه تمامی مراحل تولید، کاشت، داشت و برداشت آن را خود انجام می‌دهم در کنار منافع اقتصادی آن این کار برایم بسیار لذت‌بخش  است.

فتحی‌کوچکی با بیان اینکه در حال حاضر برخی از درختان باغ بنده به صورت نهال هستند و هنوز به بار ننشسته‌اند، افزود: یکی از مشکلات کشاورزان در روستای حسین‌آباد عاشوری شهرستان بهار مشکل تخریب باغ‌ها توسط گرازهاست که همین امر موجب شد در سال گذشته با وجود کاشت و غرس ۵۰۰۰ نهال بخش زیادی از این نهال را گرازها تخریب کنند در حالیکه اگر این‌نهال ها را در بازار می‌فروختم پول خوبی عایدم می‌شد و صرفه اقتصادی بالایی برایم داشت.

وی با بیان اینکه  تولید و کاشت درخت و باغداری و کشاورزی از نقش مؤثری در احساس مثبت به زندگی و طراوات، شادی و آرامش روحیه و نشاط هر فرد برخوردار است، گفت: در هنگام کشاورزی و باغداری و پرورش و تولید نهال بوی مطبوع خاک، بوی برگ‌ها و شکوفه‌های درختان احساس آرامش خاص و وصف‌ناپذیری را منتقل می‌کند و همین امر موجب شده که از کشاورزی و باغداری هیچ‌گاه خسته نشوم و تولید و کاشت نهال را ادامه خواهم داد.

فتحی‌کوچکی با بیان اینکه هر فردی می‌تواند در فضای کوچک حیاط خود نسبت به تولید نهال اقدام کند، افزود: کاشت درخت از نقش مهمی در افزایش فضای سبز و جنگل دستکاشت و کمک به حفظ محیط زیست و هوای پاک و نیز اصلاح و احیای عرصه منابع طبیعی برخوردار است.

وی با بیان اینکه با این‌همه مزایای مهم درخت و درختکاری، ای کاش به روزی برسیم که به اندازه هر انسان یک درخت داشته باشیم، یادآور شد: درختان نیز حس دارند و باید علاوه بر کاشت، در نگهداری آنها نیز کوشا باشیم، از درختان مانند فرزندان خود نگهداری کنیم تا آینده فرزندانمان نیز در زمینه محیط زیست و هوای پاک تأمین باشد.

تولید نهال باغدار خوش‌ذوق "بهاری" در حیاط خانه‌اش

این باغدار خوش‌ذوق بهاری ادامه داد: کسانی‌که حداقل یک‌بار لذت کاشت نهال را چشیده‌اند، می‌دانند که کاشت درخت چه شور و نشاط بی‌پایانی برای روح و جان انسان به ارمغان می‌آورد، ضمن اینکه  این آثار مثبت کاشت درخت در زمین، نه تنها به خود شما بلکه به همه افراد منتقل می‌شود و از آن بهره می‌برند.

این تولیدکننده نهال در حالیکه با شوق به نهال‌های تولید شده حیاط خود نگاه کرد، گفت: این موجود زنده قرار است رشد کند و سال‌های سال، هوای پاکیزه را به زمین هدیه دهد، شکوفا شود و سایه و میوه، برای شما و یا رهگذران به ارمغان بیاورد. 

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بهار هم با بیان اینکه کل اراضی شهرستان بهار ۱۳۰ هزار هکتار بوده که حدود ۴۲ هزار هکتار آن به عرصه ملی و منابع طبیعی اختصاص دارد، گفت: شهرستان بهار فاقد جنگل طبیعی بوده و تاکنون در این شهرستان حدود ۶۳۰ هکتار جنگل دستکاشت ایجاد شده است.

مهدی محمدی با اشاره به اینکه گونه‌های مختلفی در جنگل‌های دستکاشت عرصه منابع طبیعی شهرستان کشت شده‌است، تصریح کرد: بادامک، اُرس، ارژن، زالزالک، سماق، نسترن، سنجد و داغداغان گونه‌های کم‌آب‌بر و سازگار با محیط از جمله گونه‌های مختلفی است که در کاشت جنگل‌های دستکاشت این شهرستان به‌کار رفته و بر آن هستیم تا با همکاری همه ادارات، ارگان‌ها و دهیاران و شوراهای اسلامی شهر و روستای شهرستان در تحقق طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گام‌های ارزنده‌ای برداریم.

وی با بیان اینکه برای تحقق پویش کاشت یک میلیارد درخت طی چهار سال، تعهد سالانه هر شهرستان‌ تولید ۲۰۰ هزار نهال است، خاطرنشان کرد: برای تحقق این تعهد، شهرستان بهار برای تولید نهال تعهد شده از ظرفیت دولتی و ظرفیت بخش خصوصی استفاده کرده است.

محمدی بیان کرد: در سال‌جاری تاکنون در بخش خصوصی یکی از گلخانه‌های سطح شهرستان ۱۳۰ هزار نشاء سرو و کاج برای منابع طبیعی شهرستان در این طرح تولید و تحویل داده ضمن اینکه یکی از کشاورزان نیز با در اختیار گذاشتن ۲۰۰۰ متر زمین به منابع طبیعی، حدود ۱۰۰۰ قلمه صنوبر در این فضا کشت کرده‌ایم و علاوه بر این آقای فتحی‌کوچکی نیز ۵۵۰۰ نهال تولید کرده است.

وی ادامه داد: در بخش دولتی نیز  تاکنون ۵۳۷  گلدان سرو و کاج، ۷۵۰  قلمه بید، ۲۰۷۰ نهال بادام شیرین و ۲۰۰۰  نهال گردو گلدان‌گیری شده ضمن اینکه در ایستگاه تولید بذر هم ۱۰۰۰ قلمه سنجد و ۴۵۰۰ بذر سنجد کاشت و تولید شده است.

محمدی اضافه کرد: در ۱۱ آذرماه امسال همزمان با سراسر کشور با آغاز رسمی طرح پویش کاشت یک میلیارد درخت در شهرک لالجین اقدام به کاشت نهال‌های سنجد و داغداغان شد در ضمن پیش از این نیز پویش بذرکاری در مراتع آقبلاغ لتگاه انجام گرفته بود.

به گزارش ایسنا، اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت طی چهار سال که توسط دولت با مشارکت مردم و دوستداران محیط زیست و دوستداران طبیعت صورت می‌گیرد، اقدامی شجاعانه و با هدف حل مشکلات موجود در بیابان‌زایی و توسعه جنگل‌های دستکاشت کشور است که به طور قطع نقش‌آفرینی فتحی‌کوچکی‌ها و الگوگیری از این دوستداران طبیعت موفقیت این طرح را به همراه خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha