• شنبه / ۹ دی ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1402100905598
  • خبرنگار : 50622

یک متخصص تغذیه:

رژیم‌ غذایی با تنوعی از گروه‌های غذایی انتخاب کنید

رژیم‌ غذایی با تنوعی از گروه‌های غذایی انتخاب کنید

ایسنا/البرز یک متخصص تغذیه اظهار کرد: تبعیت از رژیم‌های لاغری در طولانی مدت برای برخی دشوار بوده، از این رو رعایت یک رژیم متعادل روزانه و متنوع از تمام گروه‌های غذایی که عوارض کمتری نسبت به رژیم‌های غذایی داشته باشد، توصیه می‌شود.

دکتر الناز دانش زاد در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: جدای از عوارضی که این قبیل رژیم‌ها مانند کتوژنیک، فستینگ و... می‌تواند داشته باشد، تبعیت از آنها برای فرد بسیار دشوار است. به عنوان مثال فرد رژیم کتوژنیک را نهایتا دو ماه بتواند رعایت کند و ممکن است کل زندگی به آن ادامه ندهد. بنابراین بهتر است یک رژیم غذایی معمول و همیشگی را که همه متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند و عارضه‌ای نداشته باشد، با بهره مندی از سبک زندگی سالم در پیش بگیرند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز یادآور شد: در مقایسه با رژیم‌های دیگر مانند فستینگ که در واقع یک تکنیک غذا خوردن بوده و در آن تدوین درشت مغذی‌ها در حد معمول است؛ در رژیم لاغری و درمانی کتوژنیک میزان دریافت کالری از چربی، پروتئین و کربوهیدرات تغییر می‌کند. انواع رژیم‌های دیگر مثل مدیترانه‌ای، DASH  و ... وجود دارد که در بیماری‌های مختلف استفاده می‌شود. اما معمولا چیزی که متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند، رعایت کردن یک رژیم متعادل روزانه و متنوع است. اینکه کربوهیدرات، پروتئین و چربی را بر اساس کالری مورد نیاز روزانه مصرف کنیم و از همه گروه‌های غذایی نیز به صورت متنوع مصرف شود.

وی افزود: رژیم لاغری و درمانی کتوژنیک یک رژیم پرچرب و کم کربوهیدرات و گاها حاوی پروتئین کافی است که از هنگام ابداع آن، برای درمان بیماری صرع و کاهش تشنج در کودکان استفاده شده است. در این رژیم غذایی بدن برای کاهش وزن و نیز درمان‌ها، به منظور تامین انرژی، به جای کربوهیدرات ها مجبور به استفاده از چربی‌ها است. مطالعات نشان داده رژیم کتوژنیک با مکانیزم‌ کاهش متابولیسم گلوکز و افزایش کتون بادی‌ها می‌تواند روی درمان برخی از بیماری‌ها اثر مفیدی داشته باشد.

وی درباره تاثیر رژیم کتوژنیک در درمان برخی از بیماری‌ها اظهار کرد: با گذشت سال‌ها و با انجام تحقیقات بیشتر ثابت شد که رژیم کتوژنیک علاوه بر درمان صرع و تشنج و چاقی می‌تواند برای درمان و بهبود بیماری‌های دیگری مانند بیماری‌های نورولوژیک، میگرن، آلزایمر، اوتیسم، پارکینسون، MS، ALS، سرطان‌ها، تومورهای مغزی و .. موثر باشد. این رژیم غذایی با مکانیزم‌های مختلفی مثل کاهش متابولیسم گلوکز، افزایش استفاده از کتون بادی‌ها و کاهش تولید کاهش تولید استرس اکسیداتیو (اکسیدان‌ها) در بدن می‌تواند روی این بیماری‌ها اثرات مفیدی بگذارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز ادامه داد: امروزه علاوه بر کاهش وزن، تاثیر رژیم کتوژنیک بر بهبود دیابت، سندرم تخمدان پلی کیستیک، بیماری‌های قلبی عروقی و کاهش بیماری‌های پوستی مثل آکنه یا جوش، در حال بررسی است و مشخص شده که می‌تواند اثرات مفیدی روی این بیماری‌ها داشته باشد. البته مطالعات در این زمینه‌ها ضد و نقیض بوده و این به خاطر عوارضی است که برای این رژیم مشخص شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha