• یکشنبه / ۱۰ دی ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۶
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1402101006579
  • خبرنگار : 50060

از احتکار زمین در تاکستان تا تلاش برای حل مشکل مسکن مردم

از احتکار زمین در تاکستان تا تلاش برای حل مشکل مسکن مردم

ایسنا/قزوین معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین درخصوص ادعای تغییر کاربری برخی زمین‌ها در تاکستان که چندی پیش مطرح شده بود، گفت: هیچ تغییر کاربری غیراصولی و غیرقانونی صورت نگرفته و این فرآیند طبق قانون و برای حل مشکلات مسکن مردم، اجرای طرح جوانی جمعیت و نهضت ملی دنبال خواهد شد.

مهدی رجحانی درخصوص ادعای تغییر کاربری برخی زمین‌ها در تاکستان که چندی پیش مطرح شده بود، اظهار کرد: چندین بار از مسئولی که ادعا کرده بود درخواست کردم که مستندات مرتبط با تغییر کاربری‌های مذکور را منتشر کند اما کذب بودن این ادعا با منتشر نکردن اسناد برای اثبات ماجرا روشن شد.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اینکه صرف تغییر کاربری هم تخلف محسوب نمی‌شود، ادامه داد: ابتدا باید مستندات مشخص کند که تغییر کاربری صورت گرفته یا نه سپس رویکرد تغییر کاربری باید مشخص شود که اگر تغییر کاربری رخ داده آیا اصولی بوده است یا غیراصولی و غیرقانونی.

این مسئول با بیان این‌که دستور دولت برای حل مشکل مسکن، تولید زمین و تغییر کاربری است، افزود: در تاکستان طی دوسال گذشته همواره معضل زمین داشتیم. مشکل ما توافق بر سر یک قطعه زمین ۲۲۴ هکتاری در شمال شرقی تاکستان بود که بخشی متعلق به خرده مالک‌ها و بخشی متعلق به عمده مالک‌های شناخته شده است.

وی با عنوان این موضوع که عمده مالک‌ها حاضر به یک توافق معقول و عرفی نمی‌شدند، گفت: برای توافق با خرده مالک‌ها به نصب بنر در سطح شهر اقدام شد که عمده مالک‌ها از طریق شورای شهر اعمال قدرت کردند و بنرها را هم از سطح شهر جمع کردند چراکه درصدهای بالای ۵۰ درصد از دولت می‌خواستند که قانونی نبود و منجر به یک مشاجره در شورای برنامه‌ریزی استان نیز شد.

رجحانی عنوان کرد: در تاکستان عملاً یک احتکار زمین اتفاق افتاده‌ بود چرا که عمده‌ مالک‌ها هم حاضر به توافق قانونی نبودند هم برای تأمین نشدن زمین از مسیرهای دیگر اقدام به کارشکنی کردند، به این صورت که یک عده افراد خاص با اطلاعات رانتی روی موقعیت توسعه‌ای شهر تاکستان، زمین تملک کردند و حالا به دنبال توافق‌های بالادستی و غیرمنطقی با دولت هستند.

بنا بر اعلام روابط عمومی استانداری قزوین، وی با شرح دستور دولت برای ترویج شهرک‌سازی تأکید کرد: با حضور مشاور، مطالعات گسترده‌ای صورت گرفت که گزارش امکان‌سنجی شهرک‌سازی در جلسه ارائه شد و بر اساس رأی‌گیری به تصویب رسید.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین با تأکید بر انجام شدن یک حرکت فنی و اصولی که نقطه قوت دولت بوده، تصریح کرد: ۹ شرط در صورت‌جلسه این امکان‌سنجی آورده شده، که عبارت است از: تعیین کلیه زیرساخت‌های زیربنایی و روبنایی از محل اراضی، مطرح شدن در شورای برنامه‌ریزی پس از سیر روال تبصره یک ماده یک، به منظور طرح در شورای عالی شهرسازی معماری، انجام شدن مطالعات ترافیکی و جمعیتی، رعایت ضوابط مربوط به محیط زیست، انجام شدن مطالعات حمل و نقل و دسترسی و ورود و خروج، تأکید بر مطالعات اقتصادی و مطالعات پدافند غیرعامل، تأکید بر سیر روال مطابق با دستورالعمل ترویج شهرک‌سازی و انجام مطالعات تفصیلی پس از سیر روال شورای عالی.

رجحانی در پایان پس از توضیح شروط نه‌گانه صورت‌جلسه مصوب، شهرک‌سازی را برای مقابله با احتکار زمین توسط عده‌ای سرشناس لازم دانست و گفت: هیچ تغییر کاربری غیراصولی و غیرقانونی صورت نگرفته و این فرآیند طبق قانون و برای حل مشکلات مسکن مردم، اجرای طرح جوانی جمعیت و نهضت ملی دنبال خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha