• چهارشنبه / ۱۳ دی ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۶
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1402101308887
  • خبرنگار : 50022

شیوع نوع جدید تب برفکی در عراق و ترکیه/ایران در آماده‌باش

شیوع نوع جدید تب برفکی در عراق و ترکیه/ایران در آماده‌باش

ایسنا/البرز مدیرکل دامپزشکی البرز با اشاره به شیوع نوع جدیدی از بیماری تب برفکی در کشورهای عراق و ترکیه از آماده باش ایران برای مقابله با این بیماری خبر داد.

دکتر علیرضا رفیعی پور روز چهارشنبه ۱۳ دی ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در اداره کل دامپزشکی البرز برگزار شد، گفت: دامپزشکی البرز به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص این استان بسیار فعال است.

رفیعی پور افزود: این استان به دلیل قرار گرفتن در مسیر تردد ۱۴ استان کشور دارای ترددهای زیادی است و محموله‌های دامی زیادی از اینجا عبور می‌کند به همین دلیل لازم است همکاران ما در حوزه دامپزشکی چند برابر سایر استان‌ها تلاش کنند تا شرایط بهداشتی دامی را حفظ و به سلامت و اقتصاد استان کمک کنیم.

وی با بیان اینکه در اپیدمی‌های سال‌های گذشته در حوزه دام و طیور البرز تلاش‌های زیادی داشت و این بیماری‌ها کنترل شد، افزود: با نظارت‌های صورت گرفته طی دو سال گذشته گزارشی از بیماری تب برفکی نداشتیم ولی نوع جدیدی از این بیماری در کشورهای عراق و ترکیه شیوع پیدا کرده که اگر وارد کشور شود می‌تواند مخاطرات جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.

وی افزود: به همه مسئولین آماده باش می‌دهیم تا به توصیه‌های دامپزشکی توجه کنند و از ورود این بیماری به کشور و خسارت به جمیعت دامی جلوگیری شود.

وی در ادامه آماری از وضعیت واحدهای تحت نظارت دامپزشکی استان ارائه و خاطرنشان کرد: استان البرز در حوزه دامداری با تعداد ۴۴۲ واحد دامداری صنعتی با ظرفیت‌های بالا در کشور همیشه رتبه‌های نخست را داشته است. همچنین وجود ۳۲۷ مرغداری در تولید تخم مرغ کشور، البرز را در جایگاهی ویژه قرار داده است.

رفیعی‌پور ادامه داد: در البرز 58 واحد تولید آبزیان وجود دارد که تعداد زیادی از آنها مربوط به آبزیان زینتی است و همین باعث شده البرز در تولید آبزیان زینتی در رتبه اول تا سوم کشور قرار بگیرد.

مدیرکل دامپزشکی البرز با بیان اینکه بیش از 180 واحد صنایع واسطه هم در البرز تحت نظارت دامپزشکی قرار دارد؛ گفت: علاوه بر این نظارت بر ۳۷۰۰ مرکز توزیع و عرضه هم در استان البرز بر عهده دامپزشکی است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه اداره کل دامپزشکی البرز با 135 نفر به وظیفه اصلی خود یعنی پشتیبانی و مراقبت از تولید می‌پردازد؛ گفت: تلاش این همکاران برای کنترل، پیشگیری و کاهش شیوع بیماری‌های دام و طیور خود نوعی کمک به تولید محسوب می‌شود.

وی بخش دیگری از این نشست خبری با عملکرد 10 ماهه دامپزشکی البرز در بخش واکسیناسیون هم اشاره و اعلام کرد: در این مدت 455 هزار نوبت واکسیناسیون دام سنگین، دو میلیون و 352 هزار نوبت واکسیناسیون دام سبک، سه هزار و 231 تک‌سمی و بیش از شش هزار واکسیناسیون هاری در استان انجام شده است.

رفیعی پور افزود: همچنین برای مراقبت از دام و سرمایه دامی و سلامت عمومی جامعه، مساحتی در حدود پنج میلیون مترمربع جایگاه‌های دام و 1.5 میلیون رأس دام سمپاشی شده است.

وی در خصوص واکسیناسیون طیور هم خاطرنشان کرد: در این 10 ماه 68 میلیون و 990 هزار دز واکسن برای واکسینه کردن 19 میلیون و 800 هزار پرنده مصرف شده است.

مدیرکل دامپزشکی البرز ادامه داد: در این مدت نظارت بر کشتار 129 هزار رأس دام و طیور شامل 109 هزار گوسفند و بز، 14 هزار گاو و گوساله و بیش از شش هزار شترمرغ در استان انجام و با این نظارت‌ها 23 هزار و 205 کیلوگرم لاشه ضبط شده است که اگر این توقیف انجام نمی‌شد ممکن بود بیماری و آلودگی به مصرف کننده منتقل شود.

وی ادامه داد: همکاران دامپزشکی در استان البرز بیش از 73 هزار بازدید هم از مراکز تولید، توزیع و نگهداری داشته‌اند که 1100 مورد غیربهداشتی را ثبت و 185 هزار کیلوگرم ضبط داشته‌اند. از این تعداد 348 مورد ارجاع به مراجع قضایی صورت گرفته و 36 تن هم معدوم سازی انجام شده است.

مدیرکل دامپزشکی البرز با اشاره به بازرسی بهداشتی بر کشتار 14 میلیون قطعه مرغ در استان خاطرنشان کرد: از این تعداد 51 هزار قطعه ضبط شده است.

وی به اقدامات درمانی دامپزشکی هم اشاره و تصریح کرد: در حوزه معالجه طیور بیش از ۷۱۳ هزار قطعه و در بخش دام 36 هزار رأس مورد معالجه قرار گرفت.

وی در بخش پایانی به توانمندی البرز در تولید واکسن دام و طیور هم اشاره و اعلام کرد: واکسن سازی در البرز از 100 سال پیش شروع شده و در حال حاضر چهار کارخانه تولید واکسن در استان مستقر است که کشور را در بخش واکسن به البرز وابسته کرده است. همچنین سه واحد تولید واکسن هم در حال ساخت است. توان کشور در تولید واکسن به حدی است که ظرف چند روز قادر به تولید واکسن یک عامل بیماری‌زا هستیم و می‌توانیم از کشورهای خارجی هم سفارش تولید بگیریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha