• شنبه / ۱۶ دی ۱۴۰۲ / ۱۰:۰۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402101610888
  • خبرنگار : 30147

فرماندار خلیل‌آباد:

اقامتگاه‌های بوم گردی در رونق گردشگری خلیل‌آباد ظرفیت بالایی دارند

اقامتگاه‌های بوم گردی در رونق گردشگری خلیل‌آباد ظرفیت بالایی دارند

ایسنا/خراسان رضوی فرماندار خلیل‌آباد ظرفیت اقامتگاه‌های بوم گردی را در جذب و رونق گردشگری این شهرستان بسیار بالا دانست.

محمدرضا خوشنویس در حاشیه بازدید از اقامتگاه بوم گردی روستاهای بزنجرد و هفت‌خانه و برخی گلخانه‌های صیفی این شهرستان در گفت و گو با ایسنا خاطرنشان کرد: بدون شک تبدیل خانه‌های قدیمی به اقامتگاه‌های بوم گردی در رونق اقتصاد و اشتغال روستاهای شهرستان تأثیر بسزایی دارد.

وی با بیان اینکه گردشگران علاقه بسیار زیادی به آداب و رسوم سنتی دارند، اذعان کرد: اقامتگاه‌های بوم گردی فرصت بسیار مناسبی برای معرفی آیین، رسوم و سنت‌های کهن و بومی منطقه خلیل‌آباد است.

 فرماندار خلیل‌آباد عنوان کرد: با توجه به اینکه خلیل‌آباد ظرفیت بالایی در زمینه گردشگری دارد لذا باید با مرمت هرچه بیشتر خانه‌های قدیمی و افزایش اقامتگاه‌های بوم گردی از این ظرفیت بیشتر استفاده کرد.

وی با اشاره به اینکه توسعه گردشگری در شهرستان خلیل‌آباد به رونق اقتصادی این منطقه به خصوص در روستاها منجر می‌شود، گفت: بدون شک اقامتگاه‌های بوم گردی؛ محرک رونق اقتصادی در روستاهای این شهرستان خواهند بود.

خوشنویس اظهار کرد: با توجه به خشک‌سالی‌های سال‌های اخیر اقامتگاه‌های بوم گردی با ایجاد فرصت توسعه اقتصادی می‌توانند به عنوان جایگزینی برای سایر منابع درآمدی مردم روستانشین باشند.

وی با تأکید بر اینکه شهرستان خلیل‌آباد در حوزه بوم گردی نیازمند سرمایه‌گذار است، عنوان کرد: باید از این ظرفیت که تاکنون مغفول مانده است استفاده و بهره بیشتری برد.

فرماندار خلیل‌آباد با اشاره به اینکه ظرفیت‌های بسیار خوبی در زمینه توسعه گردشگری در این شهرستان وجود دارد که زمینه را برای توسعه بوم‌گردی فراهم کرده است، گفت: برای جذب گردشگری بیشتر باید فضای روستاها به شکل سنتی و قدیمی حفظ شود.

وی خاطرنشان کرد: شهرستان خلیل‌آباد ظرفیت و استعدادهای بسیار مناسبی برای توسعه و رونق بوم گردی و گردشگری دارد که لازمه آن سرمایه‌گذاری در این حوزه است.

خوشنویس با بیان اینکه توسعه کمی اقامتگاه‌های بوم گردی باید مبتنی بر صیانت از ظرفیت‌های فرهنگی و معنوی روستاها باشد، از رو به افزایش بودن این اقامتگاه‌ها در شهرستان خبر داد و گفت: وجود خانه‌های بوم گردی بدون شک ظرفیت جدیدی در حوزه گردشگری این شهرستان است که علاوه بر مزیت‌های چون مهاجرت معکوس با ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار بر میزان ماندگاری و اقامت گردشگران می‌افزاید.

فرماندار خلیل‌آباد تأکید کرد: هرچه به این منطقه توجه شود، سبب جذب بیشتر گردشگر و مسافر می‌شود و اقتصاد شهرستان دوچندان رشد می‌کند.

وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در این شهرستان دارای صرفه اقتصادی است، خلیل‌آباد را شهری اقتصادی دانست و گفت: آبگرم خلیل‌آباد در کشور بی‌نظیر است و حتی از لحاظ املاح بالاتر و دارای کیفیت بیشتر از آبگرم فردوس است.

خشک‌سالی‌ها و کم شدن منابع آب زیرزمینی

فرماندار خلیل‌آباد در ادامه و در راستای رفع موانع تولید از برخی گلخانه‌های صیفی در روستاهای کلاته شادی، ابراهیم‌آباد و ارغا شهرستان بازدید کردند.

                                                                                                    اقامتگاه‌های بوم گردی در رونق گردشگری خلیل‌آباد ظرفیت بالایی دارند

خوشنویس در این بازدید در گفت و گویی بر لزوم حمایت از سرمایه‌گذاران بخش کشاورزی و ترویج کشت گلخانه‌ای برای استفاده بهینه از منابع آب و افزایش راندمان تولید محصولات تأکید کرد.

وی افزود: کشت گلخانه‌ای با تکنولوژی‌های جدید ضمن افزایش بهره‌وری و راندمان محصول مانع از به هدر رفتن منابع آبی و همچنین زمین‌های کشاورزی می‌شود.

خوشنویس با اشاره به اینکه سطح کشت گلخانه‌های این شهرستان طی ۲ سال گذشته حدود ۶۰ درصد افزایش یافته و از ۶ هکتار به ۹.۵ هکتار رسیده است، افزود: بالغ‌بر ۶۰ مالک در گلخانه‌های شهرستان خلیل‌آباد فعالیت دارند و به ترتیب خیار، گوجه‌فرنگی، انگور و میوه‌های استوایی بیشترین سطح زیرکشت را به خود اختصاص داده‌اند.

وی در ادامه با اشاره به خشک‌سالی‌های اخیر شهرستان و کم شدن منابع آب زیرزمینی اظهار کرد: باید مدیریت بهره‌وری در این زمینه صورت گیرد و ضمن تشویق کشاورزان برای تغییر الگوی کشت، تولیدات کشاورزی به سمت گیاهان کم آب و کشت گلخانه‌ای سوق یابد.

وی با بیان اینکه  ۸۰ درصد از اقتصاد و درآمد ساکنان این شهرستان بر پایه فعالیت کشاورزی و تولید محصولات عمده مانند انار، انگور و پسته است، افزود: افت منابع آب زیرزمینی، تولید سنتی و خرده مالکی محصولات کشاورزی و قطع برق چاه‌های کشاورزی به خصوص در سال جاری از جمله چالش‌های بخش زراعت شهرستان است.

فرماندار خلیل‌آباد با بیان اینکه صنایع تبدیلی پتانسیل خوبی برای جذب سرمایه‌گذاری و تقویت ارزش افزوده در تولید محصولات کشاورزی خلیل‌آباد است، عنوان کرد: در حال حاضر تقویت صنایع تبدیلی در این شهرستان که اقتصاد کشاورزی دارد مورد نیاز جدی است و زمینه مناسبی برای فعالیت سرمایه‌گذاران است.

شهرستان خلیل‌آباد با ۶۰ هزار نفر جمعیت و هزار و ۱۲۰ کیلومترمربع وسعت، ۲ شهر خلیل‌آباد و «کندر» و ۲۴ روستای دارای دهیاری در فاصله ۲۵۰ کیلومتری جنوب غرب مشهد قرار دارد. ۳۳ هزار نفر از جمعیت این شهرستان در روستاها سکونت دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha