• شنبه / ۱۶ دی ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۶
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402101611125
  • خبرنگار : 50649

رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام خبر داد

رتبه دوم ایران در تولید علوم انسانی، هنر و اجتماعی در کشورهای اسلامی

رتبه دوم ایران در تولید علوم انسانی، هنر و اجتماعی در کشورهای اسلامی

ایسنا/فارس رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام گفت: جمهوری اسلامی ایران در تولید علم بین‌المللی در حوزه «علوم انسانی و هنر» و «علوم اجتماعی» در میان کشورهای اسلامی حائز رتبه دوم شد.

رئیس مؤسسه ISC امروز، ۱۶ دی‌ماه درباره آخرین وضعیت تولید علم جمهوری اسلامی ایران در حوزه «علوم انسانی و هنر» و «علوم اجتماعی» گفت: جمهوری اسلامی ایران رتبه دوم را در تولید علم بین‌المللی در حوزه «علوم انسانی و هنر» و «علوم اجتماعی» در میان کشورهای اسلامی کسب کرد.

سیداحمد فاضل‌زاده افزود: سالانه حدود ۱۵۰ هزار مقاله محققان ایرانی در پایگاه‌های ملی و بین‌المللی نمایه‌سازی می‌شود که بررسی تحلیلی مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) در پایگاه‌های استنادی بین‌المللی مانند Web of Science (WoS)  نشان می‌دهد که حوزه‌های مهندسی، پزشکی و سلامت، کشاورزی و محیط زیست و علوم پایه سهم بیشتری در تولیدات علمی کشور دارند.

رئیس مؤسسه ISC یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران بر اساس پایگاه WoS جایگاه هفدهم را در تولید علم بین‌المللی دارد که سهم حوزه علوم انسانی و هنر در سال ۲۰۲۲ میلادی تنها ۰.۵۸ درصد است. سهم حوزه علوم اجتماعی نیز تنها ۷.۳۳ درصد تولید علم بین‌المللی است.

وی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در حوزه «علوم انسانی و هنر» و «علوم اجتماعی» در سال ۲۰۲۲ رتبه دوم را پس از ترکیه در بین کشورهای اسلامی دارد. در نمودار ۱ و ۲ تعداد کل مدارک نمایه استنادی هنر وعلوم انسانی ۲۰ کشورهای پیشرو اسلامی در پایگاه WoS در سال ۲۰۲۲ نشان داده شده است.

فاضل‌زاده افزود:‌ همچنین در سطح جهانی نیز جایگاه تولیدات علمی کشور در حوزه «علوم انسانی و هنر» و «علوم اجتماعی» به ترتیب ۳۴ و ۲۸ است که در مقایسه با جایگاه کلی تولیدات علمی که ۱۷ است، بسیار پایین‌تر است.

وی گفت: در حوزه «علوم انسانی و هنر» و «علوم اجتماعی» تنها ۸ درصد تولید علم بین‌المللی داریم و ۹۲ درصد از مقالات بین‌المللی نمایه شده در سایر علوم است. این نتایج حاکی از این است که با توجه به ظرفیت و پیشینه قوی  کشور در حوزه «علوم انسانی و هنر» و «علوم اجتماعی»، بروندادهای بین‌المللی در این زمینه بسیار کم است و نیازمند برنامه‌ریزی برای تقویت این حوزه است.

رئیس موسسه ISC افزود: در سطح جهان ۲ درصد از تولیدات علمی متعلق به حوزه «علوم انسانی و هنر» است در حالی که در کشور این سهم ۰.۵۸ است و تقریبا یک چهارم روند جهانی است. در حوزه «علوم اجتماعی» سهم جهان ۱۴.۱۳ درصد است و وضعیت کشور در این زمینه با ۷.۳۳ درصد، نصف روند جهانی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha