• یکشنبه / ۱۷ دی ۱۴۰۲ / ۰۸:۳۶
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402101711745
  • خبرنگار : 50046

یک مسئول عنوان کرد:

۳۸ درصد افرادی بالای ۲۵ سال خراسان شمالی دارای پرفشاری خون هستند

۳۸ درصد افرادی بالای ۲۵ سال خراسان شمالی دارای پرفشاری خون هستند

ایسنا/خراسان شمالی مدیرگروه مبارزه با بیماری‌ها در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: ۳۸ درصد افرادی بالای ۲۵ سال استان دارای پرفشاری خون هستند.

دکتر فلوریا انفرادی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه بیماری فشار خون و دیابت در تمام دنیا معضلی برای سلامتی است، اظهارکرد: این امر ناشی از زندگی ماشینی، شهرنشینی، کم تحرکی، تغذیه نامناسب و دخانیات است.

وی با اشاره به اینکه دو بیماری دیابت و پرفشاری خون بی علامت و به قاتل خاموش معروف هستند، افزود: دیابت به تنهایی سالیانه منجر به مرگ بیش از پنج میلیون نفر می شود.

به گفته انفرادی، خراسان شمالی، دومین استان از نظر پرفشاری خون است و اکنون ۳۸ درصد از افراد بالای ۲۵ سال در استان دارای پرفشاری خون هستند در حالیکه این رقم برای میانگین کشوری ۳۲ است و تنها استان گیلان با ۴۲ درصد بالاتر از استان ما قرار دارد.

وی این امر را ناشی از عوامل متعددی مانند سبک زندگی، ژنتیک، الگوی غذایی، مصرف غذاهای شور، ذکر و عنوان کرد: مصرف کم میوه و سبزیجات یکی از دلایل اصلی بروز پرفشاری خون در استان است.

انفرادی با بیان اینکه مصرف روزانه ۵۰۰ گرم میوه و سبزیجات در پیشگیری از بروز این بیماری ها مهم و تاثیر گذار است، خاطرنشان کرد: با خودمراقبتی و اصلاح الگوی غذایی و سبک زندگی می توان از بیماری های بعدی مانند سکته های قلبی و مغزی، مشکلات کلیوی و بینایی، قطع اندام که ریشه در فشار خون بالا و دیابت دارند، پیشگیری کرد.

وی با اشاره به اینکه فشار خون بالا در حالت عادی علامت خاصی ندارد مگر اینکه خیلی بالا برود، گفت: توصیه می شود همه خانواده ها دستگاه سنجش  فشار خون داشته باشند.

این مقام مسئول به فشار خون ثانویه نیز اشاره و بیان کرد: پنج تا ۱۰ درصد افراد که در گروه کودکان و نوجوانان قرار دارند دارای فشار خون ثانویه هستند، که ممکن است ناشی از مشکلات کلیوی، تیروئیدی عروق آئورت و ... باشد این افراد برای بررسی علل فشار خون باید به پزشک متخصص مراجعه کنند.

وی وضعیت دیابت در استان را نیز تشریح و عنوان کرد: در خصوص بیماری دیابت استان بیست و هفتم در ۳۱ استان هستیم و در حالیکه به طور متوسط ۲۵ درصد افراد بالای ۲۵ سال کشور دارای دیابت هستند این رقم برای خراسان شمالی ۹ درصد است.

مدیرگروه مبارزه با بیماری‌ها در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی هشدار داد: اما این رقم از سال ۱۴۰۰ تاکنون دوبرابر شده است و این امر باید بسیار مورد توجه قرار گیرد.

انفرادی با بیان اینکه شناسایی به موقع و خودمراقبتی بسیار در کنترل این دو بیماری دخیل هستند، اضافه کرد: پویش ملی سلامت نیز با هدف شناسایی به موقع این دو بیماری، افزایش سطح آگاهی جامعه تا ۳۰ دی ماه امسال برای افراد بالای ۱۸ سال در تمام مراکز جامع خدمات سلامت، خانه ها و پایگاه های بهداشتی به طور رایگان برگزار می شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha