• دوشنبه / ۱۸ دی ۱۴۰۲ / ۱۵:۱۹
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402101813076
  • خبرنگار : 50214

معاون آب و خاک وزارت جهادکشاورزی خبر داد

۲۲۰ هزار کیلومتر کانال کشاورزی در کشور خاکیست/ارتقای ۱.۵برابری عملکرد تولید با نسخه کودی مناسب

۲۲۰ هزار کیلومتر کانال کشاورزی در کشور خاکیست/ارتقای ۱.۵برابری عملکرد تولید با نسخه کودی مناسب

ایسنا/یزد معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، خاک را از اصلی‌ترین عوامل تولید در بخش کشاورزی خواند و اهم برنامه‌های امسال در این حوزه را انجام مطالعات خاک‌شناسی و تعیین نسخه کودی مناسب در جهت حاصلخیزی خاک با توجه به تاثیر آن در ارتقای ۱.۵ برابری عملکرد بخش کشاورزی عنوان کرد.

«صفدر نیازی شهرکی» امروز در حاشیه سفر به استان یزد در جمع خبرنگاران با برشمردن مؤلفه اصلی ارتقای بهره‌وری و تولید در بخش کشاورزی، گفت: این عوامل شامل عاملیت آب و خاک، اقدامات به زراعی و فعالیت‌های به‌نژادی است.

وی در مورد اهمیت عاملیت آب و خاک در این حوزه خاطرنشان کرد: اگر آب زیادی داشته باشیم ولی خاک مناسبی که بستر تولید است را نداشته باشیم یا برعکس خاک مساعدی برای کشاورزی داشته باشیم ولی آب مورد نیاز را در اختیار نداشته باشیم در تأمین اصلی‌ترین عوامل تولید در بخش کشاورزی با مشکل مواجه خواهیم بود.

وی گفت: در همین راستا نیز با سفر به استانهای مختلف کشور و طی بازدیدهایی که برنامه‌ریزی می‌شود، ضمن عرض خداقوت به همکارانمان، با اقدامات صورت گرفته و مشکلات مرتبط با این حوزه در استانها آشنا شده و تدابیر لازم جهت رفع این موانع را اتخاذ کنیم.

نیازی با اشاره به تصویب و ابلاغ قانون خاک در سال ۱۳۹۸، تصریح کرد: بر همین اساس تکالیفی بر عهده دستگاه اجرایی گذاشته و مقرر شد که این معاونت نیز طی بازه زمانی ۵ ساله نسبت به انجام مطالعات خاک‌شناسی اقدام کند که البته کار بسیار سنگین و نیازمند اعتبار بالایی است.

وی از تخصیص ۳۵ میلیارد تومان ردیف اعتباری در قالب انعقاد موافقت‌نامه‌ به این حوزه خبر داد و گفت: امسال چهار برنامه را در دستور کار داریم که دو مورد از آنها شامل مطالعات خاک‌شناسی و نیز موضوع حاصلخیزی خاک در اولویت و تکلیف قانونی این معاونت است.

وی به لزوم تلاش برای افزایش حاصلخیزی خاک در جهت ارتقای بهره‌وری بخش کشاورزی اشاره و عنوان کرد: متاسفانه بسیاری از کشاورزان به این موضوع اهتمام لازم را ندارند لذا سعی داریم بتوانیم با تعیین نسخه کودی مناسب برای زمین‌های کشاورزی، عملکرد بهره‌برداران را ۱.۵ برابر ارتقا دهیم.

معاون وزیر به محدودیت منابع آبی نیز اشاره و اظهار کرد: نیازمند کار مشارکتی بین دولت و کشاورزان هستیم به عنوان نمونه در حوزه قنوات که حدود ۴۰ هزار کیلومتر قنات در گذشته توسط خود مردم حفر شده، تقاضا داریم با توجه به محدودیت اعتباری دولت و تعدد نیازهای موجود در این حوزه، حداقل در مقوله لایروبی شاهد مشارکت مردم با دولت برای بهبود عملکرد باشیم.

وی در این باره خاطرنشان کرد: البته امسال برای بخش قنوات ۴۰۰ میلیارد تومان مصوبه یافته که ۲۰ درصد ان معادل ۸۰ میلیارد تومان با توجه تعدد قنوات و خسارت سیل پارسال به قنوات استان یزد، به این استان اختصاص خواهد یافت.

نیازی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وجود قریب به ۴۰۰ هزار کیلومتر کانالهای خاکی کشاورزی در کشورمان، گفت: خوشبختانه تاکنون ۱۸۰ هزار کیلومتر این کانال‌ها توسط بتن پوشانده شده یا انتقال آب توسط لوله صورت می‌گیرد ولی ۲۲۰ هزار کیلومتر آنها همچنان خاکی است که در این رابطه ضمن تخصیص اعتبار به استان‌ها، پیگیر اختصاص ردیف‌های اعتباری دیگر برای کمک به این امر هستیم.

وی با بیان این که معاونت آب و خاک وزارت جهادکشاورزی در سطح کشور قریب ۱۰ هزار طرح آبی در دست اقدام دارد، گفت: حدود ۵۵۰۰ مورد از این طرحها در حوزه آبیاری تحت فشار و سامانه‌های نوین آبیاری و قریب به ۴۵۰۰ طرح نیز در حوزه اجرا شامل ایستگاه پمپاژ، تامین و انتقال آب و سایر طرحهاست.

معاون آب و خاک وزارت کشاورزی در پایان نیز میزان تخصیص اعتبارات در این رابطه را براساس اعتبار سال گذشته ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبارات استانی برای کل کشور و حدود ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتبارات ملی ذکر کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha