• سه‌شنبه / ۱۹ دی ۱۴۰۲ / ۰۸:۲۲
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402101913341
  • خبرنگار : 50123

تزریق واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در چهارمحال و بختیاری به طور ۱۰۰ درصد

تزریق واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در چهارمحال و بختیاری به طور ۱۰۰ درصد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: امسال تاکنون برای ۶۹۶ هزار و ۲۸۰ قطعه مرغ مادر گوشتی، مرغ تخم‌گذار، بوقلمون گوشتی و پولت تخم‌گذار واکسیناسیون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به طور ۱۰۰ درصد در استان تزریق شده است.

محمد اسدی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به فعال بودن شش واحد مرغ تخم گذار در استان، اظهار کرد: دو واحد مرغ مادر و یک واحد پولت در استان فعال است، همچنین ۲۲۸ واحد مرغ گوشتی و ۱۲ واحد بوقلمون در استان وجود دارد.

مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری در ادامه با اشاره به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، افزود: خصوصیت بیماری‌های واگیردار تلفات ناگهانی و بالا به همراه علائم دیگر از جمله خونریزی در ساق پا و کاهش مصرف آب و دان می‌تواند به عنوان زنگ هشداری برای این بیماری باشد، کما اینکه بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بیماری مشترک میان انسان و طیور بوده و می‌تواند انسان را درگیر کند.

اسدی بیان کرد: به محض مشاهده این گونه علائم در طیور و دریافت گزارشات عملیات پایش، مراقبت و بازدید انجام می‌شود که اگر موردی یافت شود سریعا نسبت به نمونه برداری‌ و قرنطینه کردن واحد اقدام صورت می‌گیرد.

وی در خصوص واکسیناسیون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، تصریح کرد: تزریق واکسن دستورالعمل اجباری و ضروری است و واحدها باید نسبت به تزریق واکسیناسیون اقدام کنند، گرچه ۱۰۰ درصد واحدهای مرغ تخم گذار و مرغ مادر گوشتی در استان تزریق واکسن را انجام داده‌اند.

اسدی افزود: واکسن‌های تزریق شده برای واحدهای مرغ تخم‌گذار در دو نوبت پیش از تولید و یک نوبت در زمان تولید و واحدهای مرغ مادر گوشتی هر سه نوبت تزریق انجام شد، حتی باتوجه به اینکه الزامی برای تزریق این واکسن در واحدهای بوقلمون‌ گوشتی نبوده اما این کار در این واحدهای پرورش  در استان انجام شده است، یعنی واکسیناسیون برای ۶۹۶ هزار و ۲۸۰ قطعه مرغ مادر گوشتی، مرغ تخم‌گذار، بوقلمون گوشتی و پولت تخم‌گذار به طور ۱۰۰ درصد انجام شده است.

مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: حدود ۶۰۰ هزار انواع طیور بومی در استان وجود دارد  و تاکنون موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مشاهده نشده است، آخرین کانون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مربوط به سال ۹۷ بوده است، از طرفی مشاهده یک کانون خسارت زیادی را به همراه دارد.

اسدی خاطرنشان کرد: باتوجه به مهاجرت پرندگان به تالاب‌های استان، رصد و پایش از پرندگان انجام می‌شود.

انتهای پیام














 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha