• شنبه / ۲۳ دی ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402102316060
  • خبرنگار : 50081

/ولادت باقرالعلوم(ع)/

سیره زندگی امام محمد باقر(ع) سرمایه‌گذاری بزرگی برای روشنگری نسل جوان است

سیره زندگی امام محمد باقر(ع) سرمایه‌گذاری بزرگی برای روشنگری نسل جوان است

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی گفت: اولین روشی که می‌توان از سیره امام محمد باقر(ع) برشمرد، آموزش است که می‌تواند برای روشنگری نسل جوان یک ضرورت و سرمایه‌ گذاری بزرگ محسوب شود.

حجت ‌الاسلام‌ و المسلمین عدالتیان در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص روش‌های بهره‌گیری از سیره امام محمد باقر(ع) در زندگی امروز مسلمانان، اظهار کرد: سیره امام محمد باقر(ع) در ابعاد مختلف علمی و عملی الگویی برای مسلمانان جهان است. امام محمد باقر(ع) در بُعد علمی نقش بسیار حیاتی در رشد جوامع بشر دارند که می‌توان چند روش از سیره ایشان را الگویی برای تمام مسلمانان جهان برشمرد.

وی افزود: اولین روشی که می‌توان از سیره امام محمد باقر(ع) برشمرد، آموزش است. ایشان به آموزش و ترویج علم بهای زیادی دادند و شاگردان زیادی را در این زمینه نیز تربیت کردند و تاکید بر جلسات علمی داشتند. امروز هم در مدارس، دانشگاه‌ها و علاوه بر آن در مساجد و کانون‌های فرهنگی باید سیره امام محمد باقر(ع) در ابعاد مختلف رواج پیدا کند؛ در نتیجه این آموزش‌ها می‌تواند برای روشنگری نسل جوان یک ضرورت و سرمایه‌گذاری بزرگ محسوب شود.

این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه روش دوم سیره امام محمد باقر(ع) پاسخگویی به شبهات بود، بیان کرد: سوالات خاصی که در جامعه و در میان مردم رواج پیدا می‌کرد، حضرت آن‌ها را پاسخ می‌دادند و در اولین فرصت قبل از اینکه دشمن شبهه‌ای را نشر دهد پاسخ آن را مطرح می‌کردند.

وی ادامه داد: امام محمد باقر(ع) در پاسخگویی به شبهات و سوالات، به جای برخورد بازدارنده، پاسخ‌های قانع‌کننده‌ای می‌دادند و این امر در زمان و روزگار ما که جوانان پرسشگر و مطالبه‌گر هستند مسئولان فرهنگی باید این پرسشگری و مطالبه‌گری جوانان و نوجوانان را یک فرصت بدانند و پاسخ‌های قانع‌کننده به آن‌ها بدهند. همچنین والدین نباید از پرسشگر بودن فرزندان خود نگران شوند، چراکه زمانی جوان پرسشگر و مطالبه‌گر قانع شود، خود نیز مدافع ارزش‌ها خواهد شد.

عدالتیان تصریح کرد: سومین روش سیره امام محمد باقر(ع) مناظره بود که ایشان با مخالفان بحث می‌کردند. افرادی که شاهد و شنونده بحث بودند به روشنی برتری امام محمد باقر(ع) را نیز در این مناظره‌ها متوجه می‌شدند. برگزاری مناظره روش بسیار خوبی است حتی در میان مسلمانان که برادرانه با یکدیگر زندگی می‌کنند؛ اگر مناظرات علمی و دوستانه برگزار شود حقایق روشن خواهد شد و هر فردی برداشت خود را خواهد داشت.

وی عنوان کرد: سیره دیگر امام محمد باقر(ع) در زندگی موارد عملی و کاربردی است؛ حضرت توصیه‌های زیادی نسبت به خانواده، تربیت فرزند، تعامل دوستان و حل اختلافات داشتند و نکات بسیار مهمی را در مورد تعارضات و برخوردهای اجتماعی بیان کردند که این‌ها می‌تواند سرمایه‌های بسیار ارزشمندی برای زندگی افراد باشد که این مسئله را باید به کار گیریم و الگو قرار دهیم.

این کارشناس مذهبی اضافه کرد: در زندگی امام محمد باقر(ع) نکات بسیار ارزشمندی نسبت به موفقیت و رسیدن به هدف‌ها وجود دارد. همچنین در بحث آسیب‌شناسی نکات بسیار کاربردی دارند که می‌فرمایند «وَ إِیَّاکَ وَ التَّسْوِیفَ فَإِنَّهُ بَحْرٌ یَغْرَقُ فِیهِ الْهَلْکَی؛ بپرهیز از امروز و فردا کردن که هر کس هلاک شده، در این دریا غرق شده است»؛ در این فرمایش نورانی امام محمد باقر(ع) یکی از آسیب‌های مهم موفقیت را امروز و فردا کردن و به تاخیر انداختن کارهای خوب بیان می‌کنند، بنابراین هر چه انسان بتواند در زندگی خود برنامه‌ریزی و جدیت داشته باشد، موفق‌تر خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: تبلیغ اسلام در دنیای امروز یک ضرورت و یک تکلیف برای تمامی مسلمانان است. امام محمد باقر(ع) در نشر دین بسیار کوشا بودند و با تربیت مبلغان و فرستادن آن‌ها به نقاط مختلف نقش بسیار مهمی در ترویج معارف دینی داشتند و حضرت مدرسه‌ای را پایه‌گذاری کردند که فرزندشان امام صادق(ع) آن را ادامه دادند.

عدالتیان ادامه داد: ضرورت تربیت و اعزام نیروهای تبلیغ متخصص به نقاط مختلف دنیا حقیقتی است که امام محمد باقر(ع) بر آن تاکید خاصی داشتند. بنابراین از چند جهت این ضرورت برای ما تاکید بیشتری دارد. اولین مورد غنای اسلام و پربار بودن معارف اسلامی است که می‌تواند عطش دنیای امروز را به سیرابی و اقناع تبدیل کند.

وی اضافه کرد: احساس نیاز دنیا به مبلغان و بیان‌کنندگان معارف اسلام از دیگر ضرورت‌های امروز دنیاست که علوم بشری نمی‌تواند روح بلند انسان را بی‌نیاز کند و باید علوم الهی به کمک بشر بیاید. 

این کارشناس مذهبی اظهار کرد: بنابراین این اقبال دنیا به اسلام مسئولیت تمام مردم به ویژه فعالان فرهنگی و صاحبان کرسی تدریس، سخنرانی، تبلیغ و اصحاب رسانه را سنگین‌تر می‌کند و بر همگان به ویژه افرادی که هنر سخن گفتن، نوشتن و تولید محصولات فرهنگی دارند، لازم است در این زمینه تلاش کنند و هرچه بیشتر از این فرصت ایجاد شده در تبلیغ اسلام بهره گیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha