• شنبه / ۲۳ دی ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1402102316088
  • خبرنگار : 50188

معاون غذا و داروی علوم پزشکی رفسنجان هشدار داد

برخورد با عرضه دارو و فرآورده‌های غیربهداشتی و قاچاق در عطاری‌ها

برخورد با عرضه دارو و فرآورده‌های غیربهداشتی و قاچاق در عطاری‌ها

ایسنا/کرمان معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان گفت: عطاری صرفاً مجاز به فروش گیاهان و مفردات دارویی سالم و بهداشتی است و حق مداخله در امور پزشکی اعم از مشاوره، ویزیت، تجویز دارو، ساخت دارو و غیره را ندارد و در صورت مشاهده با عرضه دارو و فراورده‌های غیربهداشتی و قاچاق در عطاری‌ها برخورد می‌شود.

دکتر مهسا حسنی‌پور صبح امروز ۲۳ دی‌ماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: عطاری صرفاً مجاز به فروش گیاهان و مفردات دارویی سالم و بهداشتی است و حق مداخله در امور پزشکی اعم از مشاوره، ویزیت، تجویز و ساخت دارو و غیره را ندارد.

وی تأکید کرد: عطاری‌ها مجاز به ارائه اشکال دارویی آماده نظیر قطره، قرص و کپسول به مراجعه‌کنندگان نیستند و اقداماتی مانند ادعای درمان بیماری از سوی عطاری‌ها غیرمجاز و تخلف محسوب می‌شود و مراجعه‌کنندگان باید به این مسئله توجه داشته باشند و فروش هرگونه دارو خارج از داروخانه ممنوع است.

حسنی‌پور افزود: همچنین آنها حق ارائه مشاوره به مراجعان حتی در حیطه طب سنتی و در موضوعاتی مانند لاغری، چاقی، ترک اعتیاد یا هر مسئله دیگری را ندارند و افراد نیازمند مشاوره در زمینه داروهای سنتی و طبیعی باید به سلامت‌کده‌های مجاز مراجعه کنند.

وی توضیح داد: در سلامت‌کده، پزشک متخصص طب سنتی حضور داشته و پس از ویزیت بیمار نسبت به تجویز دارو اقدام می‌کند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان تصریح کرد: بررسی‌های به‌عمل آمده در آزمایشگاه‌های سم‌شناسی و آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو بر روی داروهای ترک اعتیاد، داروهای افزاینده وزن، داروهای کاهنده وزن و ... که در عطاری‌ها به شکل فله و بدون برچسب معتبر سازمان غذا و دارو عرضه می‌شوند حاکی از آن است که این فراورده‌ها حاوی ترکیباتی است که در صورت استفاده تهدیدکننده سلامتی و حیات فرد هستند.

حسنی‌پور ادامه داد: به‌عنوان مثال داروهایی که تحت عنوان داروهای چربی‌سوز، داروی لاغری بدون نسخه و گیاهی معرفی می‌شوند عمدتاً حاوی ترکیبات آمفتامینی و شبه آمفتامینی بوده و در مصرف‌کنندگان عوارضی مانند لرزش، تعریق، افزایش فشار خون، بی‌خوابی، لاغری سریع، کاهش اشتها، سردرد، توهم، قرمزی چشم، حملات قلبی و مرگ را ایجاد می‌کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی رفسنجان در ادامه عوارض جبران‌ناپذیر داروی ریلایف را مثال زد و گفت: این داروی قاچاق، اصالت آن نامشخص و مواد تشکیل‌دهنده آن نیز نامشخص است.

وی در پایان هشدار داد: با عرضه دارو و فرآورده‌های غیربهداشتی و قاچاق در عطاری‌ها برخورد خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha