• یکشنبه / ۲۴ دی ۱۴۰۲ / ۰۸:۰۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402102416661
  • خبرنگار : 50184

تدوین پرونده ثبت جهانی اسب کرد به کجا رسید؟ 

تدوین پرونده ثبت جهانی اسب کرد به کجا رسید؟ 

ایسنا/کرمانشاه کارشناس ثبت میراث فرهنگی ناملموس کرمانشاه از گردآوری مستندات لازم برای تدوین پرونده ثبت جهانی اسب کرد خبر داد و گفت: ثبت جهانی اسب کرد به مطالبه‌گری مسئولین استانی نیاز دارد. 

عزیز مصطفایی که پیش از این پرونده ثبت ملی اسب کرد را تدوین کرده بود، در گفت و گو با ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت تدوین پرونده ثبت جهانی اسب کرد، اظهارکرد: پس از اینکه سال گذشته توانستیم اسب کرد را به ثبت ملی برسانیم، اقدامات اولیه برای ثبت جهانی آن در دستورکار قرار گرفت. 

وی ادامه داد: باتوجه به پتانسیل های زیادی که اسب کرد دارد،  تلاش شد تا  در زمان کوتاهی پرونده آن را تدوین و به ثبت جهانی برسانیم، اما این مسئله با موانعی همراه بود. 

مسئول تدوین پرونده ثبت جهانی اسب کرد در خصوص این موانع گفت: همه کشورها هرساله تنها می توانند تعداد محدودی میراث فرهنگی ناملموس خود را به ثبت جهانی برسانند و هم اکنون تعداد پرونده های زیادی در کشور وجود دارد که در صف ثبت جهانی شدن قرار گرفته اند. 

وی اضافه کرد: باتوجه به این موضوع امکان اینکه طی چندین سال آینده بتوانیم اسب کرد را به ثبت جهانی برسانیم، وجود نداشت، لذا تلاش کردیم با همکاری سایر کشورها یک پرونده مشترک تدوین کرده و اسب کرد را خارج از نوبت ثبت جهانی کنیم. 

مصطفایی خاطرنشان کرد: در این راستا، پس از اینکه اسب کرد ثبت ملی شد، از سوی وزارت میراث فرهنگی مکاتباتی با کشورهای سوریه، عراق و ترکیه که اسب کرد در گسترده این کشورها هم وجود داشت، انجام گرفت و از آنها دعوت شد که برای ثبت جهانی اسب کرد همکاری داشته باشند. 

وی اضافه کرد: در بین این کشورها عراقی‌ها از این پیشنهاد استقبال کردند، لذا رایزنی های خود را با آنها آغاز کردیم و قرار بر این شد که آنها نیز مانند ما اسب کرد را در کشورشان به ثبت ملی برسانند تا پس از آن بتوانیم پرونده ثبت جهانی را تشکیل بدهیم. 

کارشناس ثبت میراث فرهنگی ناملموس کرمانشاه اضافه کرد: لازمه اینکه اسب کرد در عراق هم به مانند کشور ما به ثبت ملی برسد، این بود که آنها نیز یک جشنواره برای معرفی پتانسیل ها و ظرفیت های اسب کرد برگزار کنند که   با هماهنگی های انجام شده این اقدام انجام و جشنواره اسب کرد در عراق برگزار شد. 

وی با اشاره به سفر به چند شهر عراق همچون حلبچه، گرمیان و سلیمانیه و رایزنی با آنها در خصوص این موضوع، کرد: عراقی ها اهتمام دارند که در پرونده ثبت جهانی اسب کرد حضور  داشته باشند، اما باتوجه به اینکه با فرآیندهای آن آشنایی ندارند، باید در این راه همکاری هایی با آنها داشته باشیم. 

وی تاکید کرد: از سال گذشته تاکنون در داخل کشورمان مستندات و اطلاعات لازم را برای تدوین پرونده ثبت جهانی اسب کرد گردآوری کرده و آماده تدوین این پرونده هستیم، اما باید منتظر ثبت ملی اسب کرد از سوی عراقی ها هم باشیم تا پرونده به شکل بین المللی تدوین شود. 

کارشناس ثبت میراث فرهنگی ناملموس کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه ثبت جهانی اسب کرد به پیگیری های مسئولین استانی هم نیاز دارد، عنوان کرد: برای اینکه تدوین پرونده و ثبت جهانی این میراث ناملموس تسریع شود، ضروری است که مسئولین استان همچون استاندار، نمایندگان مجلس  به همراه مدیرکل میراث فرهنگی استان نشستی را با وزیر میراث فرهنگی داشته باشند و در این رابطه مطالبه گری داشته باشند. 

وی در پایان عنوان کرد: اسب کرد قابلیت ثبت جهانی را دارد و می توانیم آن را در پروسه‌ای کوتاه به ثبت جهانی برسانیم، اما به اهتمام و پیگیری جدی مسئولین استانی هم نیاز دارد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۴ ۱۱:۰۴

واقعا تاسف آور است ثبت جهانی میراث ناملموس بطور انحصاری و یا بطور مشترک با کشوری دیگر چقدر تفاوت دارد ؟؟؟ و بخصوص با اهمیت اقتصادی تجارت جهانی اسب و همچنین ویژگیهای منحصربفرد نژاد اسب کرد به چه دلیلی این پرونده در اولویت سایر موارد در انتظار ثبت قرار نمی گیرد