• یکشنبه / ۲۴ دی ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۳
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402102417038
  • خبرنگار : 50046

باتری مینیاتوری، تهدیدکننده جان کودکان!

باتری مینیاتوری، تهدیدکننده جان کودکان!

ایسنا/خراسان شمالی متخصص اطفال و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی درباره خطر مرگبار درپی بلعیدن باتری‌های مینیاتوری (دیسکی) توسط کودکان هشدار داد.

دکتر هما جاجرمی خیاط در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: باتری‌های ساعتی به‌دلیل داشتن مواد قلیایی، اگر پس از بلع در مری کودک باقی بمانند، ممکن است باعث سوراخ‌ شدن آن و عوارض  شدید گوارشی و حتی در یک بازه زمانی ۴ تا ۶ ساعت منجر به فوت کودک شود.

وی ادامه داد: کودکان از روی کنجکاوی، باتری را در دهان می‌گذارند و می‌بلعند یا باتری را با شکلات و مواد خوراکی اشتباه می‌گیرند و آن را می‌جوند یا قورت می‌دهند. این تجربه ممکن است با فرو کردن باتری در گوش یا بینی نیز همراه باشد. هنگامی که این اتفاق رخ می‌دهد، مواد قلیایی باتری شروع به واکنش شیمیایی می‌کند، در نتیجه موادی تولید می‌شود که می‌تواند به‌مراتب بدتر از اسید باشد. 

وی بیان کرد: اگر کودک باتری را در بینی خود فرو کند، باتری می‌تواند در مدت چند ساعت سبب نکروز مخاط بینی شود که علت آن برقراری یک جریان الکتریکی مداوم است.

جاجرمی خیاط ادامه داد: وقتی کودک باتری را می‌بلعد اگر تا چهار ساعت به مراکز درمانی منتقل نشود، آسیب‌های جدی از جمله  خوردگی و تخریب استخوان جمجمه، ابتلا به مننژیت، پارگی مری، پارگی تراشه و عفونت قفسه سینه به کودک وارد خواهد شد. ترمیم مری و درمان آسیب‌های ناشی از بلع باتری نیازمند چند نوبت عمل جراحی و اقداماتی مانند برداشت کامل مری و بالا آوردن معده است و گاهی کودک تا پایان عمر با مشکلات ناشی از آن، درگیر خواهد بود. 

وی توصیه‌هایی را برای والدین مطرح و بیان کرد: باتری‌های معیوب یا باتری‌های قابل‌ شارژ را در دسترس کودکان قرار ندهید و اگر باتری قابل‌ استفاده نیست، حتماً آن را دور بیندازید. تمام وسایل الکترونیکی را که با باتری کار می‌کنند به‌خوبی کنترل کنید و از بسته‌ بودن محل قرارگیری باتری مطمئن شوید، از چسب‌های محکم برای بسته نگه‌ داشتن در می‌توانید استفاده کنید تا اگر دستگاه از دست کودک افتاد، در محل باتری به‌راحتی جدا نشود، از وسایلی استفاده  کنید که محل قرار گرفتن باتری، پیچ یا قفل دارد.

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ادامه داد: در حضور کودک از زبان خود برای تست باتری استفاده نکنید و هرگز آن را به سمت دهان نبرید. اگر متوجه مفقود شدن باتری شدید تا یافتن آن، دست از جست‌وجو برندارید. به یاد داشته باشید باتری‌ها کوچک هستند و ممکن است علائمی در کودک ایجاد نکنند و گاهی هم علائم از همان ابتدا بروز می‌کند.

وی در پاسخ به این پرسش که علائم بلعیدن باتری‌های مینیاتوری چیست، توضیح داد: راه هوا توسط باتری بلعیده‌شده مسدود می‌شود و کودک احساس خفگی می‌کند. انسداد می‌تواند علائمی مانند خس‌خس تنفسی، آبریزش غیرطبیعی از دهان، تهوع، مشکلات یا درد قفسه سینه، بلع با مشکل، کاهش اشتها، امتناع از خوردن، سرفه سخت، وقفه غیرطبیعی هنگام خوردن یا نوشیدن ایجاد کند. با دیدن این علائم یا حتی وقتی از بلعیدن باتری توسط کودک اطمینان دارید، درنگ نکنید و منتظر علائم بیشتر نمانید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید و کودک را به مراکز درمانی منتقل کنید.

وی تاکید کرد: دادن آب یا نوشابه به کودک از جمله اشتباه‌های بزرگ والدین در این مواقع است. به یاد داشته باشید تا رسیدن اورژانس کاری نکنید و اگر با مراکز درمانی فاصله دارید در فاصله رساندن کودک به مرکز درمانی، هر ساعت یک قاشق عسل به کودک بدهید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha