حجتالله دهدشت در پنجمین نشست شورای فرهنگی معاونین فرهنگی و اجتماعی دانشگاههای استان که امروز (۲۵ دیماه) در دانشگاه جامع علمی کاربردی خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: مقام معظم رهبری فرمودهاند موضوع اصلی کشور انتخابات است و ما به عنوان مسوولان سیاسی و فرهنگی در دانشگاهها باید به این موضوع توجه کنیم بنابراین نباید انتخابات را در کنار سایر موضوعات فرهنگی دید، بلکه اولویت است.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه انتخابات همه چیز را تحتالشعاع قرار خواهد داد، افزود: دانشگاه از دو جهت سیاست و فرهنگ مهم است و در وهله اول، یک مرکز متراکم و فعال مجموعه انسانی قوی است که در آینده کشور موثر است و برای ما اهمیت دارد.
مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری خوزستان خطاب به معاونان فرهنگی دانشگاهها گفت: دانشگاه، موتور محرکه برای سایر اقشار جامعه است و قطعا اثرگذار است و نقشآفرینی دانشگاه، تاثیر مستقیمی بر جامعه دارد. باید بدانیم که نگاه جامعه دانشگاهی روی اقشار مختلف جامعه تأثیر مستقیم خواهد داشت.
وی عنوان کرد: انتخابات پیش رو از چندین جهت اهمیت دارد. سال گذشته دستانداز بزرگی را پشت سر گذاشتیم. هر کدام از این اتفاقات برای هر کشور دیگر میتواند نقطه عطفی در تمدن آن کشور باشد و هر کدام میتواند تغییر در مسیر آن کشور ایجاد کند. شاید مهمترین اتفاق پس از حوادث سال گذشته، انتخابات پیشرو باشد. از سوی دیگر، این دوره از انتخابات، اولین انتخاباتی است که دولت فعلی برگزار میشود بنابراین حضور مردم، معنادار است.
دهدشت گفت: ریلگذاری و حرکت کشور تغییر کرده است؛ البته نواقص زیاد است اما مسیر تغییر کرده است. نظام پس از سالها، پوستاندازی در انتخابات انجام داد و قوانین را کلا تغییر داد اما اکثر مردم اطلاع ندارند بنابراین جامعه دانشگاهی بهترین مسیر انعکاس این تغییرات است.
وی با اشاره به تغییرات در قوانین انتخابات یادآور شد: در این دوره تمام قوانین انتخابات تغییر کرده است. همچنین قوانین جدی از جمله شفافیت مالی کاندیداها برای اولین بار اجرا میشود که میتواند بسیاری از آسیبها را کاهش دهد. همچنین قوانین تبلیغات تغییر کرده است.
مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری خوزستان ادامه داد: برخی قوانین و مادهها ۱۸۰ درجه تغییر کرده است و با پدیده جدید اجرایی نیز مواجه هستیم. تبیین اینها باعث ایجاد فضای انتخاباتی و موضوع گفتوگو در دانشگاه میشود. مدت اجرای انتخابات طبق قانون قبل از زمان صدور فرمان انتخابات تا شمارش ۸۹ تا ۹۰ روز بود اما با توجه به تغییرات انتخابات، این مدت اکنون به ۲۱۰ روز رسیده است که پیامدهایی دارد و به این معنا است که ما اکنون نیز در فرآیند انتخابات هستیم.
وی بیان کرد: ناامیدی در قشر جوان یک موضوع جدی است بنابراین هر کاری که به امیدآفرینی کمک کند باید انجام شود؛ از جمله این موارد، برگزاری اردوی راهیان پیشرفت، ایجاد روحیه نشاطآفرینی و برگزاری برنامههای امیدآفرینی تبیینی و گفتوگوی علمی و پژوهشی با پیوست فرهنگی و سیاسی، در امیدآفرینی بین دانشجویان موثر است. همچنین میتوان مشکلات کوتاهمدت صنفی را برای ایجاد امید حل کرد.
دهدشت گفت: در خصوص قانون تبلیغات، یکی از تغییرات مهم مربوط به استفاده از امکانات دولتی است. در قانون قبلی، هر گونه استفاده از امکانات دولتی ممنوع بود اما اکنون قانون دقیقا برعکس شده است یعنی دستگاههای دولتی موظف هستند امکانات خود را در اختیار کاندیداها قرار دهند اما این موضوع، سازوکار دارد.
وی گفت: بر اساس ماده ۷۴ و ۸۱ قانون انتخابات همه دستگاههای دولتی موظف هستند امکاناتی که به هر نحوی امکان استفاده توسط کاندیداها را دارند به هیات بررسی تبلیغات انتخابات اعلام کنند و هیات نیز با سازوکار قانونی، امکانات را در اختیار کاندیدا قرار میدهد. تصمیم دولت بر این است که تا حد ممکن، هزینه اضافه را کم کند.
مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری خوزستان بیان کرد: نباید از ظرفیت تشکلهای دانشجویی برای تشویق دانشجویان به رای دادن، غافل شد. برای خوابگاههای متمرکز نیز حتما درخواست صندوق سیار بدهید.
وی با اشاره به دیگر تغییرات انتخابات پیش رو گفت: یکی از تغییرات در این دوره این است که برای رای دادن نیازی به داشتن شناسنامه نیست و با هر مدرک هویتی از جمله کارت ملی، پاسپورت و گواهینامه میتوان رای داد زیرا سامانه، احراز هویت میکند.
دهدشت عنوان کرد: نصب پوستر، عکس و تصاویر تبلیغاتی در دانشگاه ممنوع است مگر اینکه برای حضور مهمان باشد. حتما برنامههای تبلیغاتی در دانشگاه انعکاس داده شود زیرا انعکاس بیرونی بسیار اهمیت دارد.
انتهای پیام
نظرات