• سه‌شنبه / ۲۶ دی ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402102618339
  • خبرنگار : 50180

مبارزه با علف‌های هرز در مزارع کرمانشاه کلید خورد

مبارزه با علف‌های هرز در مزارع کرمانشاه کلید خورد

ایسنا/کرمانشاه مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه از آغاز مبارزه با علف‌های هرز در مزارع گندم و جو استان خبر داد.

کیومرث اکبری در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: کار مبارزه با علف‌های هرز از مزارع گندم و جو مناطق گرمسیر استان آغاز شده و احتمالا تا اواخر فروردین ماه در مناطق سردسیر استان همچون شهرستان سنقروکلیایی ادامه پیدا خواهد کرد.

اکبری با بیان اینکه کار مبارزه با علف‌های هرز تقریبا در تمامی مزارع گندم و جو استان انجام می‌شود، گفت: پیش‌بینی می‌شود در سال زراعی جاری میزان مبارزه با علف‌های هرز در مزارع استان به حدود ۴۰۰ هزار هکتار برسد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه یادآور شد: سال زراعی گذشته ۳۹۰ هزار هکتار از مزارع گندم و جو استان علیه علف‌های هرز سمپاشی شد.

اکبری با تاکید بر اینکه بی‌توجهی به مبارزه با علفهای هرز کیفیت و کمیت نهایی محصول را پایین می‌آورد، ادامه داد: بی توجهی کشاورزان نسبت به مبارزه با علف های هرز در مزارع گندم و جو باعث کاهش عملکرد مزارع به میزان حداقل ۴۰ درصد خواهد شد.

وی در ادامه با بیان اینکه مبارزه با علف‌های هرز در یک مزرعه بستگی به تراکم آفات و علف‌های هرز مزرعه دارد، گفت: مبارزه با علف‌های هرز باید در موعد مناسب آن - زمانی که گیاه در مرحله سه تا چهار برگی و شروع مرحله پنجه زنی است- انجام شود، زیرا سمپاشی زودهنگام و دیرهنگام عملا بی تاثیر است.  

اکبری با تاکید بر اینکه رعایت استفاده از دوز کافی از سموم توسط کشاورزان ضروری است، گفت: توصیه می شود کشاورزان حتما برچسب نحوه استفاده از سموم را مطالعه کرده تا سموم مورد استفاده آنها تاثیرگذاری لازم برای مقابله با علف های هرز در مزرعه را داشته باشند.

اکبری افزود: انتظار می رود کشاورزان حتما برای انتخاب نوع سم با کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی مشورت کنند.

وی سپس با اشاره به تدارک سم مورد نیاز برای مقابله با علفهای هرز در مزارع گندم و جو استان، گفت: مشکلی برای تامین سم مورد نیاز کشاورزان نداریم و سم مورد نیاز کشاورزان در شهرستان‌های گرمسیری استان که در حال مبارزه با علف‌های هرز و آفات هستند، بیش از نیاز شهرستان تامین شده و در دیگر شهرستان‌ها هم با شروع مبارزه نسبت به تهیه و تامین سم مورد نیاز اقدام خواهد شد.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۶ ۱۲:۴۱

با سلام مشکلی در تامین سم وجود نداره میدونی چرا چون سم کشاورز آزاد خریداری میکنه بعد بگین ما کشاورز حمایت میکنیم شما بجز کود هیچ یارانه به کشاورز پرداخت نمکنید

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۶ ۱۴:۳۳

مزایا سمپاشی با پهپاد: کاهش مصرف سم استفاده آب شیرین و مناسب و در نتیجه افزایش راندمان کار کاهش مصرف آب جلوگیری از آسیب به محصول با توجه به عدم حضور ادوات سرعت و دقت فوق العاده پهپاد به صورت یکنواخت در عرض ده دقیقه یک هکتار زمین سمپاشی میشه حذف نیروی انسانی جهت سمپاشی و در نتیجه جلوگیری از آسیب سم به نفر سمپاش نسبت به سمپاشی با تراکتور سمپاشی بوسیله پهپاد