• سه‌شنبه / ۲۶ دی ۱۴۰۲ / ۱۴:۵۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402102618869
  • خبرنگار : 50034

نایب رئیس شورا:

مسجد جامع همدان در حال از بین رفتن است

مسجد جامع همدان در حال از بین رفتن است

ایسنا/همدان نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان گفت: مسجد جامع همدان با این قدمت و این اثر فاخر معماری در حال از بین رفتن است به طوری که یکی از ستون‌های زیر گنبد نشست نامتقارن دارد.

حجت‌الاسلام ناصر صفری‌افلاکی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه ایمن‌سازی مساجد بر عهده حاکمیت است، اظهارکرد: یکی از ستون‌های زیر گنبد نشست نامتقارن دارد و مشکلات دیگر از جمله مغازه‌های موجود در حاشیه مسجد و تراش دادن دیواره‌ها به منظور توسعه مغازه موجب ایجاد خطر برای این بنای تاریخی شده است.

نایب رئیس شورای شهر همدان با تأکید بر اینکه مساجد با وضعیت نامطلوب باید سریع‌تر رسیدگی شود، یادآور شد: شورای شهر در حوزه مدیریت شهری باید پرداختن به این مهم و پیگیری این موارد را در دستور کار قرار دهد اما در سطح آرمانی نیاز به حضور صاحب‌نظران، اساتید و مسئولان ذیربط است.

وی با بیان اینکه با هیچ دستگاه، نهاد و یا فردی تعارف نداریم که بخواهیم این بناهای واجد ارزش را از دست بدهیم، خاطرنشان کرد: باید جمعی از صاحب‌نظران، اساتید و دانشجویان مرتبط در نشست با نماینده ولی فقیه، استاندار، مدیرکل میراث فرهنگی و مسئولان مربوطه در این زمینه اظهارنظر کرده و راهکارهای مرمت و حفظ این بناها را نیز عنوان کنند.

صفری‌افلاکی با بیان اینکه شورای ششم ردیفی برای کمک به مساجد پیش‌بینی کرد، افزود: امسال افزون بر ۱۸ میلیارد تومان بودجه برای مساجد در نظر گرفته شده است. روندی برای توزیع و تخصیص بودجه به مساجد و اولویت‌بندی در این بخش نداشتیم که به منظور تحقق این مهم ابتدا این مهم به امور مساجد واگذار شد.

وی با تأکید بر اینکه معماری مساجد ما فضای لازم برای تحقق برنامه‌ها به ویژه برای جوانان و نوجوانان را ندارد، اظهار کرد: حتی اگر تولیت برخی از این اماکن شناسایی شده دارای مشکل و پرخطر هم نباشد، وظیفه حاکمیت اولویت‌بندی و ایمن‌سازی آنها بوده و نباید نسبت به این مسأله بی‌تفاوت باشیم.

نایب رئیس شورای شهر همدان با بیان اینکه بخش مرکزی، قدیمی و مسکونی شهر اکنون تبدیل به فضای تجاری شده است، تأکید کرد: در صورت ورود مراجع ذیربط می‌توانیم نابسامانی‌های موجود در وضعیت مساجد و کاربری‌های مذهبی را به سامان برسانیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۷ ۰۹:۱۹

در کشورهای خارجی به بناهای قدیمی اهمیت خاصی داده میشه ولی تو کشور ما اینطور نیست میمونه تا از بین بره مرمت وبازسازی معنایی نداره لطفا رسیدگی بشه بناهای قدیمی اصالتهای ما هستند